Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 30 816
  • 693
  •   1
Отговори
# 675
  • софия
Слагате Cecotec GM h fry  и търсите група на български.
Скрит текст:
Може кюфтета, но в тигана ми е по-бързо. Мусака в тенджера, сърми, шкембе чорба, сос за кускус или нещо подобно бих направила аз.
Въпросът е, че не намирам. Преди да попитам търсих. Намерих "РЕЦЕПТИ ЗА ЕЪР ФРАЙЪР И МУЛТИКУКЪР-Instant Pot & Others", напр.
Намерих и във форума.
Вероятно ще върши работа.

# 676
Pepa57, аз ползвах услугите на Ейч Пи Ди за тефлоново покритие на тенджерата на мултикулъра ми. Услугата беше 30 лв + доставките в двете посоки до адрес излезе към 50 лв. Ако си си доволна от мултикукъра ти и е хубав, според мен си заслужава да му сложиш ново покритие. Ти си прецени.

# 677
Благодаря за инфото. Аз си купих вече нов - крок пот турбо експрес. Той е 5,7 литра, а повредената купа е 6 литра. Дали ще мога новата купа да слагам  в стария кукър, заради някоя от програмите? Grinning
Не че ми е зор.

# 678
  • Paris, France
Скрит текст:
Слагате Cecotec GM h fry  и търсите група на български.
Скрит текст:
Може кюфтета, но в тигана ми е по-бързо. Мусака в тенджера, сърми, шкембе чорба, сос за кускус или нещо подобно бих направила аз.
Въпросът е, че не намирам. Преди да попитам търсих. Намерих "РЕЦЕПТИ ЗА ЕЪР ФРАЙЪР И МУЛТИКУКЪР-Instant Pot & Others", напр.
Намерих и във форума.
Вероятно ще върши работа.

Да, вършат работа, но твоят уред има много повече възможности, особено печива директно в купата и после запечени с капака, както и печене с горещ въздух. Не знам дали група на друг език за Cecotec GM fry, която да си превеждаш, няма да ти е по-полезна.

Ако четеш руски, в хлебопечка има много рецепти за всякакви видове мултикукъри и всички са ми се получили превъзходно в моя. Рецепти за всякакви уреди:

https://hlebopechka.ru/a/index.php#

Избираш си накоя скороварка-мультиварка или по вид ястие. Имат и за готвещи блендери, микровълнови, хлебопекарни. Страхотен сайт.

Също всички рецепти за Cookeo, Cook4me и Cookeo Crisp (запичащият капак на Cookeo) стават.

Пишеш "receta olla gm h" и излизат испански. Превеждаш с Google.

За air fryer всички рецепти ще станат, но някои по-бавно, може би.

pepa57, сложи купите една до друга и виж дали са еднакво високи! Ако да, сложи я в килъра и пробвай! Ако се затвори плътно, ще стане. Измери диаметър на дъно, вертикална височина, диаметър на отвора горе! Размерите са важни, не толкова колко пише, че е. Според мене няма да стане, но не пречи да пробваш.

# 679
  • Mediterraneo
Звънче, ако имаш въпроси, питай, от година и половина ползвам уреда. Все още има неща, които не съм пробвала да правя, но което съм пробвала, е ставало. Има и програми, които не съм ползвала, просто не ми се е налагало.
Ето тази група, испанска е, ако може да ти свърши някаква работа
https://www.facebook.com/groups/428332247771814 COCINANDO CON OLLA GM, G-H y G-H Deluxe

# 680
  • софия
Благодаря, тарт. Знам, че ти го имаш. Ще прегледам твоите постове по-внимателно. Дори не знам какво да те питам. Трябва да започнем да го ползваме. Оставила съм си го за уикенда.
Инаме сме го извадили. Изглежда хубав.

# 681
Здравейте! В процес на избиране на мултикукър съм Simple Smile Изчетох темата и разбира се се обърках. Всяко следващо предложение измества предишното:) До скоро имах някакъв базов модел -Maestro gusto на welmax, купувано от свекърва ми и стояло в кашона с години. Лошо ми стана, като видях какви пари струва, а нямаше никакви особени функции, освен налягането. Както и да е….разваля се няколко пъти, ремонтирахме, но реших повече пари в него да не влагам, а да си купя нов. От тук се спрях на три модела;
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0C5R23G7N/ref=ox_sc_act_titl … WKAKR8XB7XF&psc=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0BHJF4MHY/ref=ox_sc_act_titl … WKAKR8XB7XF&psc=1
Или някой модел на Instant Pot, PRO PLUS например.
Последният ми е малко скъп май….
Искам да има готвене под налягане и сотиране. Не съм решила за запичащия капак. Имам Еър фраер cosori от който съм много доволна, но синът ми завършва и догодина ще е студент и си мисля, ако се наложи да му го дам, може би е добре да предвидя опция за запичане за мултикукъра???
Какво ще ме посъветвате Вие? Моля дайте ми насока, кой би бил по-добрия избор. Хубаво би било и да има допълнителни купи, които да си купя в последствие, но все пак да съществуват, а май за cosorito не виждам такива!
Ох, дълго и объркано стана, дано разберете терзанията ми Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 11:42 от MollyBy

# 682
  • София
Той втория като Ф16 блок 70, много копчетия, аз бих избрал косорито

# 683
  • Paris, France
На показаното Cosori покритието на купата хич не е хубаво. Също не може да пече, а и няма горен реотан. Аз не виждам смисъл от купа с покритие ако няма да пека директно в нея.

Вторият показан ми е фаворит, но няма да замени пълноценно голям, обособен air fryer от 6л +. Много добре пече (видях го вече), но площта е малка. Замества 3 литров air fryer. Може да е предостатъчен за домакинства, в които не се пече често на air fry + едновременно нещо да се готви под налягане, но е добре да се има предвид и площта. За студента би бил екстра. Тук точно сред студенти е хит.

Гледам, че другата седмица пускат мултикукъра в Лидл. Тенджерка от неръждаема стомана, 3 години гаранция и обслужването им е желязно. Не пече и няма горен капак за печене, но Cookeo Crisp и на Сесоtec отделният, халогенен  капак му пасват.

https://www.lidl.fr/p/silvercrest-multicuiseur-electrique/p10024859

Не знам във всички държави ли ще го предложат. Препоръчвам го. Само е леко по-бавен при завиване от Instant pot duo, но не много.

# 684
Не виждам такова в нашенската брошура, тук май хем по-рядко го има, хем и цената му май по-височка беше ако правилно си спомням.
Но не са еднакви брошурите де, евентуално някои неща при нас следват с 1-2 седмици по-късно, а други не изглежда да имат връзка хич.
Иначе добре си изглежда, ако е склонен човек да го дебне и чака незнайно колко дълго.

За завирането - аз така или иначе като сипвам вода е гореща от каната че става съвсем бързо.

# 685
Благодаря Ви! И аз гледах в лидълската брошура-няма го. Имам още малко време до следващата заплата, ще видим дали ще го пуснат тук.
Сега се загледах и в този:
https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-duo-crisp-ultimate-lid-6-2l/
Множко ми са парите, но ако кажете, че е супер Simple Smile) може и да се замисля!

# 686
  • Paris, France
Аз не харесвам уредите с един, единствен капак, който е за air fry, но и за налягане. Удобство е, не зарма място в шкафовете, но като се развали, нямате нито air fryer, нито налягане, нищо. Помякога не може да се откачи, а трябва да се праща целия уред на поправка. На отделния капак за налягане най-много да му се развали клапата, а тя не е скъпа и лесно се сменя. В капака за air fry има нагревател, жици и когато от там минава непрекъснато вряла пара под високо налягане, лесно могат да се скапят 100 неща, от които нищо не може да се поправи лесно.

400-500 лева за уред, който даже не пече на долен реотан и посмъртно няма да дам.

# 687
Скъпи са наистина комбинираните на ИП. За тия пари можеш поотделно да си ги вземеш - мултикукър и еърфраер дето пак толкова ще събира Grinning

# 688
  • Paris, France
Аааа, не. 6 литров обособен air fryer събира на дъното много повече, отколкото въпросния уред. На повечето 6л мултикукъри дъното е с малък диаметър и кръгло, а са много дълбоки. Само Ninja са с голям диаметър, поради което не правят хубав ориз ако е само 2-3 чашки, което са 6 големи порции. Да, същият е обема, но височината и формата правят МК доста неудобен за много неща, освен за сам човек.

Показаната IP не побира 2 вратни пържоли.

Тя има air fryer и ще се разочарова ако очаква уредът да го замени.

# 689
Е, на този дето тя показа кошницата не събира колкото 6 литров фраер със сигурност.
Моят Инстант Пот е 5,7 литра. Съдът вътре е 22см в диаметър, смятай че с кошница ако се сложи ще е и по-тясно. Този не ще да е съществено по-широк, вероятно съвсем правилно го определи горе-долу колкото 3 литров фраер което си е малко.
Аз това не харесвам на комбинираните - много различно количество храна побират във вид на тенджера и във вид на фраер. Няма лошо ако е просто да се запече отгоре каквото сготвиш в тенджерата. Но да замести фраера, особено за някой дето вече е свикнал да има такъв отделен - не си го представям. И то не само защото лично за мен е по-удобно обратното - по-голям фраер и не толкова голяма тенджера Grinning

Общи условия

Активация на акаунт