Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 33 255
  • 719
  •   1
Отговори
# 570
  • Paris, France
Аз съм с Косори. Чудесно е,  има всички необходими функции, а и лесно се мие. Запичащият капак на Тефал му пасва идеално.

Кекс пече ли?

150лв за капак... За толкова човек може да вземе един бюджетен еърфраер.

Има и по-евтино. Cecotec имат халогенен, който сега е към 60лв, а преди се намираше за 36лв. Няма го в наличност в момента.

https://www.amazon.fr/Cecotec-%C3%A9cologique-autocuiseurs-progr … eur/dp/B06XT3LTMX

За студент в малка квартира мултикукър с налягане, който и пече е екстра. Няма място за повече.

Показаната Нинджа 14 в 1 и Olla gm H deluxe fry тук ги имат и много семейства и заместват успешно air fryer.

# 571
150лв за капак... За толкова човек може да вземе един бюджетен еърфраер. То пак зависи и за какво му трябва, разбира се, но при съизмерими цени си струва да се помисли кое да е.
Факт,но понеже е казано че се търси един уред,затова и не споменах фраера.
А пък и такъв капак би бил полезен основно за мусака и ориз , които трудно стават във фраер ,докато капака  по отзиви ,които чета ги запича идеално. Така че всяко си има своите предимства и е въпрос на начин на хранене на ползващият ги.
Аз затова написах че зависи за какво го искаш тоя капак.
А търсенето да е един уред съм останала с впечатлението че е и по бюджетни съображения, може и аз да съм се заблудила.

# 572
Невена, пече.

# 573
  • Dublin
Аз си взех този миналото лято, перфектен е за малко домакинство и си има всички основни функции, включително под налягане. 

https://ninjakitchen.co.uk/product/ninja-foodi-11-in-1-smartlid- … l550uk-zidOL550UK

# 574
Сирос, с кое Косори си?

# 575
С това https://cosori.bg/produkt/multicooker-cosori-cmc-co601-seu/
Смених стария Тефал one pot с него, защото има програма за кисело мляко и су вид. Иначе и двата са долу горе едно към едно. Доволна съм и от двата.

# 576
  • Paris, France

Супер. Има ли избор на температури програмата за печене? Значи прави (почти) всичко. Каква му е максималната температура? Може ли да пържи в много мазнина? Впечатли ме, че всичко, включая капака за налягане може да се мие в миална. На olla Gm H не може.

Значи го връщаме в списъка с твоя благословия. Ако иска горен реотан, докупуват отделен капак като този на Cookeo/Cook4me или Cecotec. 

А търсенето да е един уред съм останала с впечатлението че е и по бюджетни съображения, може и аз да съм се заблудила.

Заблудила си се. Търсенето на един уред е основно по съображения за място, както и да не се пресипват ястия, които стават добре под налягане или бавно готвене, а после трябва да се запекат.

Цената на комбиниран уред е често 3 или 4 пъти цената на два отделни уреда със същите параметри. Ето, за  500 лева, които ще дам за Нинджа с налягане и капак, ще си купя Cecotec dual heat air fryer, който има долен и горен реотан, една тенджера с налягане или мултикукър и ще ми останат пари да ти купя каска за готвене с налягане 🌞.

Аз си взех този миналото лято, перфектен е за малко домакинство и си има всички основни функции, включително под налягане. 

https://ninjakitchen.co.uk/product/ninja-foodi-11-in-1-smartlid- … l550uk-zidOL550UK

Прекрасно предложение, 💐

# 577
Невена, имам го от съвсем скоро и тепърва му свиквам. Най - високата Т е 180. В линка, който съм пуснала, като скролнеш има Спецификации.  Като цъкнеш там, в края на страницата е упътването.  Не съм слагала капака в миялната, шубе ме е да не се захаби пластмасата, но пък се сваля целия и лесно се мие. Не съм пекла и кекс, но си има програма.

# 578
  • Paris, France
Не съм пекла и кекс, но си има програма.

Свалих книжката. Няма програма за печене и не пече кекс. Може да се направи кекс на пара, както във всеки мултикукър с налягане. Кекс и хляб да изпече няма да може. В инструкциите за кекс пише да се изсипе в друга форма с пружина, долу да се налее вода итн. Първо ще стане с много малък диаметър и второ - Не всеки кекс става хубав на пара.

Мултикукърите с налягане, които имат истинска програма за печива са много малко. Моят пече и не всичко става прекрасно. Olla GM също пекат. В моя тестото се излива 2 купата и се включва печене. Това имах предвид за печене на кекс, а не на пара.

Добре е да се знае ако хората държат на тази функция.

Това може:

# 579
Хм, не бях видяла, че.баш кекс ми е най - малкия дерт.  Тефалът печеше кекс чудесно.
 Явно няма две хубавини на едно място, но и не съм го ръчкала, да комбинирам с друга програма. Примерно соте на по - ниска температура.  Права си, добре е да се знае.

# 580
  • Paris, France
Гледах соте. Най-ниската е 120°С. Машините ми за хляб пекат на 90 и 105°. Не знам дали няма да е висока. На моя е 110 или 120° печенето, но купата е доста дебела, като тази на Cook4me,  но 5 литрова. Нейното дъно не е плоско вътре. На Cosori съдът е доста тънък и не знам няма ли да загори печивото долу.

Руските Cook4me и Cookeo имат програма печене, но ужасно загарят, а вътре остава сурово. Явно трябва да е по-ниска температурата.

Ако ти се хаби тесто, пробвай веднъж, та да знаем и ако пече добре да го препоръчваме!

За мене липсата на печене е фатална, примерно. Както и да се храня, си правя дебели суфлета или омлети със зеленчуци и това ям навън. Правя си и печива от изцедено мляко или крем-сирене. Пробвах на пара - Не стават хубави.

# 581
Ще ме уморите с тия кексове... да не повярва човек колко проблеми си спестявам с това че не пека такова нещо Joy
Виж, това за парите за каска беше нисък удар, а аз още си чакам да ми пратите пожарникарите! Grinning Grinning Grinning
Посвикнах му, де, но още ми е напрегнато като сложа да готвя нещо под налягане. Не че това ме спира, че не съм такава, ама нервничко си ми е.
Аз знам че е по-скъпо с повечето комбинирани уреди, особено тия на Инстант Пот са си бая цифри, но не съм казала че е мое съображението а на дамата дето каза че не е търсила до сега.
Накарахте ме да се замисля обаче че наистина има такива мултикукъри на които капакът не се сваля а стои само отворен но закрепен за уреда. Ей това звучи супер непрактично откъм миене, добре че не съм си взела някакъв такъв. Как се мие това нещо?

# 582
  • Paris, France
Моят е с несвалящ се капак и съм супер доволна. Вътрешният капак се сваля и мие без проблем. Отвинтва се болт в средата. Външният не се цапа изобщо. За да се свали външният капак се отвинъват два болта отзад. За 13г съм го махала веднъж външния. Той изобщо не се допира до купата.

По-удобно е, защото само врътваш копчето горе и натискаш копче да се отвори. Ръцете ти са свободни и не търсиш къде да слагаш капак.

Не намирам за моя, но ето за Cookeo:

А за печенето - Не понасям ядки от известно време и най-лесното ми е да си направя суфле или дебел омлет.

# 583
А, ясно, значи все пак му се сваля част от него да се измие, аз хептен куцо си го представях.
Аз и на моя не търся къде да го сложа, отстрани дръжките на тялото на Инстант Пот са така направени че капакът застава на една от тях и не се пречка.
Скрит текст:
На някои модели май не е точно отстрани а в по-задната част но пак има къде да го боднеш така.

# 584
Cook4me  не става за нищо. Гола вода. Купих един, без да чета хич. Реших от бърз поглед, че ще е по - добър от One pot. Нищо подобно. Пари на вятъра и стои в шкафа за назидание , че така не се прави.
Не бих пекла хляб в кукър. Това ще е нещо крайно компромисно, но не и свестен хляб. И с кекса е така. Кукърът готви манджа, с разни хакове крем карамел и кекс, но пък прави божествен бульон и кисело мляко. Въпрос на четене е , кой уред какво може и да имаш опит с поне един кукър, че да знаеш, какво търсиш. Не виждам разлика в дебелината на купите на Косори и Тефал. Чак толкова няма нужда. Прибрах се късно днес, за 40 минути имах телешко винен кебап за вечеря. Кво повече?

Общи условия

Активация на акаунт