Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

  • 33 387
  • 719
  •   1
Отговори
# 585
  • Paris, France
  • Мнения: 17 408
Когато се вдига назад, в страни няма нищо, което да пречи ако с едната ръка бъркаш, а с другата наливаш течност. Да, опция е да го боцнеш, но при закачения няма вдигане. И аз мислех, че е тесла.

Зависи и от уреда. Има с несвалящ се капак, който е без вътрешен и тогава бая бърсане пада. 

Сирос, във Франция Cookeo (Cook4me) е мултикукър номер 1. Най-продавания. Доста хора го имат и харесват. Не е лош ако искаш да натиснеш 1 копче. Хубаво е направен и много малко място заема. Няма температури и функции.

# 586
  • Мнения: 16 316
Когато се вдига назад, в страни няма нищо, което да пречи ако с едната ръка бъркаш, а с другата наливаш течност. Да, опция е да го боцнеш, но при закачения няма вдигане. И аз мислех, че е тесла.

Зависи и от уреда. Има с несвалящ се капак, който е без вътрешен и тогава бая бърсане пада. 

Сирос, във Франция Cookeo (Cook4me) е мултикукър номер 1. Най-продавания. Доста хора го имат и харесват. Не е лош ако искаш да натиснеш 1 копче. Хубаво е направен и много малко място заема. Няма температури и функции.
е, последното изречение. Няма. Тенджера под налягане. Шарена, красива и скъпа.

# 587
  • Paris, France
  • Мнения: 17 408
Ми те повечето мултикукъри с налягане са такива - тенджери с налягане и таймер. Cookeo пържи и прави кисело мляко. Cosori какво прави в повече?

За някои хора налягане, ориз, държане топло са предостатъчни функции.

Искам функциите на Olla gm h deluxe в корпуса на Cookeo, но матов, а не лъскав. Моята е матова. Много си я харесвам, ама я няма отдавна.

# 588
  • Мнения: 16 316
Cookeo  не съм го поглеждала
 Нямам идея, какво прави. За Cook4me писах. Той стои в шкафа прибран.

# 589
  • Paris, France
  • Мнения: 17 408
Moulinex Cookeo = Tefal/Krupps Cook4me. Едно и също е и затова ги пиша и двете.

Един и същ е уредът, но под различните марки се продава с различно име. Ако имаш Cook4me с избор на език и избереш френски, светва Cookeo. Вече различните модели са с различна мощност (1200W или 1600W) и възможности. Някои са с екран без копчета, други с въртящо се копче. Някои имат WiFi. Корпусът, вътрешният капак, купата, поставката, лъжиците и всички такъми са едни и същи. Моята поставка за пара е абсолютно същата, между другото. Уредът ми е Robusta la mamma. Купата е от същия материал и със същото покритие. Дръжките му са по-малки.

# 590
  • Мнения: 24 525
Мулинекс бяха купени от Тефал преди поне десетина години, а може и повече да са вече. Там е малко спорно и да се говори вече за различни марки.

# 591
  • Paris, France
  • Мнения: 17 408
Да, в групата на Seb са. Seb = Tefal = Moulinex. Всичко, което имам от тези марки е много добро.

Моят мултикукър се продаваше под марката Robusta тук, под Binatone в Русия и някаква друга в Испания, някаква Princessa беше.
Robusta la mamma = Binatone MUC 2180. Съжалявам, че не си купих втора купа от Русия докато имаше. Сега вече няма. Тук не предлагаха. Имаше го и в алибаба. Лепват марка и продаваш.

# 592
  • Мнения: 1 103
Аз, може би, защото нямам база за сравнение, но съм много доволна от Cook4me. Използвам го нон стоп и също го взех за тенджера под налягане, но вътре правя всичко. Не се бях замисляла, че няма настройване на градусите, но вари, пържи, готви на пара, пече капака. Какво повече би могъл да прави? Изключвам су вид и кисело мляко.

# 593
  • Мнения: 16 316
Белушани, няма бавно готвене или имаше, но не можеше да се настройва времето, на програма къкрене нищо не къкри, забравила съм вече, отдавна е в шкафа, парата се изпуска автоматично само, това много ме дразнеше. Но ми е много орязан откъм функции спрямо по - големия му брат One pot.

# 594
  • Мнения: 1 103
Сиросче, ще ми обясниш ли защо е хубаво изпускането на налягане е хубаво да е ръчно? И другите предимства, които виждаш в One pot или другите мултикукъри.
Понеже често се налага да изчакваме, обмисляме покупка на втори такъв уред и ще ми бъде полезна информацията. Мерси ти много предварително:)))))))

# 595
  • Мнения: 24 525
Повече контрол имаш - като го оставиш само да спадне не зависи от теб след колко време ще стане това, а най-вече колко храна и колко течност има вътре. Един път ще спасне за 10 минути, друг път може за 15-20. Примерно говоря, поне при мен съм виждала такива времена.
Да, ама през това време храната реално продължава да си се готви, а едни десетина минути под налягане са си немалка разлика, лесно е да превариш нещо. Друго си е ако решиш, на примерно 10тата минута да си го разхерметизираш ти и да знаеш точно какво и колко.
И аз по-често го оставям да спадне налягането само, но е хубаво че имам опцията да не го чакам винаги.
Толкова мога да кажа от 2 месеца през които го имам, доста ограничен опит но разликата си личи ясно.

# 596
  • Paris, France
  • Мнения: 17 408
Автоматичното вадене на парата е добро за неща, на които им трябва малко време. За твърди, жилави меса, бобови не е добро, защото рязката промяна на температура може да направи месото отново жилави, а бобовите се пукат. В Cookeo/Cook4me няма опция да оставиш налягането да падне само. Той задължително го вади на края на програмата. И моят е подобен, но това отдавна не ми пречи. Като наближи края го спирам, като направо го вадя от контакта. Той си показва степента на налягане и като падне и минат още 10 минути отварям и сервирам.

Да, както natka писа, естественото изпускане отнема различно време в зависимост от количеството продукти, но аз съм се научила да го предвиждам и така пестя енергия, а и не ми става цялата кухня в пара.

Клапите на кукърите с автоматично вадене на пара често запецват, защото са по-сложни. Голямо удобство са, защото като затвориш капака, после само отваряш като издаде звуците, че е готово. Жалко, че няма избор. Бих искала да имам избор дали да извади парата накрая. Моят има една програма, бобови, на която не вади парата накрая. Само дето максималното налягане, незнайно защо е до 4, вместо 5 и завира много бързо, а не както на програма месо, по-бавно. Доволна съм, де.

А нещата, дето са лесни за преваряване изобщо не ги готвя в кукъра. Няма да го нацапам за броколи на пара, рохки яйца, скариди и подобни.

# 597
  • Мнения: 16 316
Белушани, освен казаното от Натка и Невена, ще ги допълня с неприятния момент, че трябва да го дебна кога ще изпусне парата, за да пусна абсорбатора.

# 598
  • Мнения: 24 525
Това последното става много тъпо наистина, то цялото му удобство е че ти спестява занимавка. Ще го дебна аз и ще му бая... егати и автоматика тогава Grinning
По-добре си е да имаш избор дали да чакаш или да изпуснеш ти парата и кога точно, повече контрол ти дава. При определени храни твърдо съветват да се остави само да спадне налягането а не да се изпуска парата, но при повечето да си решаваме ние.

# 599
  • Мнения: 1 103
Аааа, искате да кажете, че при другите (аз заглеждам Нинджа и Инстант пот и никаква разлика не виждам между всички модели, ако трябва да бъда честна), когато е готова храната, налягането стои и може и след 1 час да го освободиш ти? Бързо ли става? То това всъщност не затормозява ли повече?
И в тази тема уточнявам, че съм зле в кулинарията и не обръщам внимание на преваряване/ напукване и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт