Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 33 260
  • 719
  •   1
Отговори
# 600
  • Paris, France
Сирос, моят също няма бавно готвене, но си готвя на бавно и си става екстра. Запържва каквото трябва, ако готвя червен боб, който трябва да ври поне 10 мин задавам налягане 1 и след минута изключвам, после добавям каквото трябва и слагам на "Дръж топло". Моята е 24 часа. След 12 или 15 часа ядем и после изключвам.

При Cookeo/Cook4me яденето се държи топло 1 час и после функцията се изключва, та не става за бавно готвене.

natka, не е тъпо. Просто е трябвало да се сложи избор. Някои уреди на Ninja имат автоматично вадене на пара, но има избор. Проблемът с Cookeo е, че няма избор, а не, че вади парата сам.

Белушани, като не вади сам налягането се избира по-кратко време, а докато налягането пада, то си се готви. Не е затормозяващо. Не ти прави кухнята в пара и абсорбатор пускаш чак преди да отвориш и за малко, докато сервираш.

Изпуснатата пара е енергия на вятъра. По-добре с нея да се сготви нещо.

# 601
natka, не е тъпо. Просто е трябвало да се сложи избор. Някои уреди на Ninja имат автоматично вадене на пара, но има избор. Проблемът с Cookeo е, че няма избор, а не, че вади парата сам.

Тук за  какъв избор става въпрос? Дали сам или автоматично??

https://www.tehnomix.bg/12-v-1-multikukar-furna-i-frityurnik-nin … =55113&rlv_rpos=1

Ето това е най-дълго заглеждания, от мен, уред. Има ли каквото трябва и покрива ли няколкото описани уреда?

# 602
  • Paris, France
Тук за  какъв избор става въпрос? Дали сам или автоматично??

Автоматичното вадене на пара е да си го вади сам. Както писах, някои уреди имат копче с избор. Избираш дали сам да извади парата или просто да спре да работи след изтичане на времето и налягането да падне само. Пак може в някакъв момент да извадиш остатъчната пара, но ще е по-малко, по-хладна и ще излезе по-бързо.

Готина е показаната Нинджа. Тя е air fryer.

# 603
И на мен ми прилича на еър фраер. Не виждам, как ще сготви супа примерно.

# 604
Ми няма как, прави сте.
ОФ!

# 605
  • Paris, France
Е, за супа си има Cookeo. У нас винаги се готвят по 2-3 неща отделно. Едното ми дете не яде супа, а другото не ще кора и печено. Едното не сяда без месо, а другото не яде месо. С два уреда е по-лесно.

# 606
Имам намерение да се сдобия с 2ри и тогава ще заглеждам Нинджа и Инстант пот, които съм сигурна, че са по-добри, но ми се виждат по-сложни.
Белушани писа за втори кукър и затова питах за супата.

# 607
И еър фраер имам. Но понеже и двата уреда са ми първи, без да съм чела преди да ги взема, все си мисля, че най-вероятно има и нещо по-оптимално. Въпреки че ми вършат особено добра работа за това, за което съм ги взела.

# 608
За първи кукър с две ръце препоръчвам Tefal one pot. Супер елементарен за работа и има всички основни  програми. Кеф ти ръчно да пуснеш налягане, кеф ти да го изпуснеш на пулсации,можеш и да го чакаш да падне самичко.
Аз като първи кукър го търсех възможно най-опростен като за индианец, защото от толкова проучване накрая в главата ми стана манджа, та го исках да го камандвам лесно и бързо. Толкова съм доволна,че дори  да сдаде багажа ще си купя пак същия и се моля още дълги години да го произвеждат Grinning

# 609
Споделям мнението. За четири години му взех здравето. Чудесен уред. Кеф ти бързо, кеф ти бавно, кеф ти кекс, кеф ти миш маш.

# 610
У нас е само от около година и половина, но никога не съм била влюбена толкова в друг уред,от както го имам не пипам тенджери и котлони Joy купила съм си дори  2 допълнителни купи,защото често готвя по няколко неща ,та за да не чакам да се охлажда купата и да пресипвам,само вадя и слагам чистата.

# 611
Еха, две купи. Фен и половина Heart Eyes Наистина добър уред.

# 612
Ако ти е основното готвене там и по много, си струва да имаш повече купи наистина. То дали ще държиш други съдове в които да пресипеш манджата че да измиеш, подсушиш и заредиш пак, дали ще имаш повече купи за него... все тая.
И аз заглеждах някакви Тефали през ноември, че бяха даже и доста намалени. Но си бях навила на пръста че искам стоманен съд без покритие, та бързо отпаднаха, само по този показател.

# 613
  • Paris, France
То дали ще държиш други съдове в които да пресипеш манджата че да измиеш, подсушиш и заредиш пак, дали ще имаш повече купи за него...

Хич не е все тая. Понякога искам да готвя верижно - слагам едното, приготвям другото в другата тенджера и като свърши първото, вадя с тенджерата и слагам другото.  Ако децата ме накараха да им пека някакъв кекс се оказвах закъсняла за сърмите за вечеря, та ги правех в експрес тенджерата. Ако имах втора купа, щях да ги навия там докато се пече въпросния кекс, а той се пече 45 минути.

Аз съм с една тенджера и втора за моя уред няма. Мия на ръка понякога. За една тенджера не мога да пускам миялна, а и трябва поне час да се пличка. Добре, но като я измия на ръка 3-4 пъти съм изхабила вода за 2 миялни.

Гледам да не пресипвам, защото ми удвоява посудата за миене. С четирима човека и кутии за храна понякога скапва логистиката.

За една Коледа съседка ми остави нейната Olla GM E и ми връчи още 2 купи. Сърми, боб, цвекло, карфиол, яйца, картофи и моркови за руска салата, кексове, пита, всичко там направих. Голям кеф да вадиш едната купа и да зареждаш другата. Друга Коледа всичко бях правила в моя, но пришки ми излязоха от миене и сушене.

Искам втора купа и ако някога се наложи покупка на друг кукър, да може да пече кекс и допълнителна купа са ми важни критерии.

natka, доволна ли си сега? Облекчи ли ти живота?

# 614
То беше ясно че ще ми го облекчи, нали с тая цел си го взех това чудо.
Но е факт че все още ми е неспокойно като сложа нещо под налягане. Абсолютно ирационално и дори абсурдно, защото най-нервно ми е през времето преди да видя че се е херметизирало. Ама то както баба казваше - всеки башка луд Grinning Аз кога ли съм била с хората, че и сега да съм Grinning

Между другото, да не те подскокоросвам, но за Инстант Пот се продават отделно съдинките, като има опция и за такава с незалепващо покритие, керамично Grinning Не знам за всички модели ли са, но гледах че имаха и с покритие а не само стоманените. Аз не съм се засилила да си купувам, а и цените им не ме кефят хич, но го има като опция.
Аз готвя за един човек, на мен няма кой да дойде да ми каже Опечи сега кекс, навърти сега това, пък после онова, нито пък готвя на един ден по няколко неща... при мен е една манджа и си я ям по 2 дена или даже 3 ако е някоя супа и съм напълнила повече - има си и предимства ергенският живот Grinning

Общи условия

Активация на акаунт