Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 70

• 22 764
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Честито със закъснение на имениците! Да сте здрави и много щастливи!
Шарпи как е морето? В сряда идваме, дано вече не е толкова бурно.
Момичетата - туристки, прекрасно изглеждате и масата също изглежда супер.

# 526
И аз да честитя на Натка и Херцен със закъснение. Здрави да сте, момичета Flowers Four Leaf Clover

Групичката е чудесна, много сте готини така в гръб Grinning  все стройни и хубави тела виждам Stuck Out Tongue Winking Eye

Вангоби, какви таблетки прогестерон пиеш?

Момичета, я кажете, при хормонален дисбаланс в мц, от кой хормон зависеше косопада? Висок/нисък естроген, липса на прогестерон?

# 527
И аз да честитя на Натка и Херцен със закъснение. Здрави да сте, момичета Flowers Four Leaf Clover

Групичката е чудесна, много сте готини така в гръб Grinning  все стройни и хубави тела виждам Stuck Out Tongue Winking Eye

Вангоби, какви таблетки прогестерон пиеш?

Момичета, я кажете, при хормонален дисбаланс в мц, от кой хормон зависеше косопада? Висок/нисък естроген, липса на прогестерон?
Висок естроген и нисък прогестерон. Или иначе казано естрогенова доминантност. Моята не спира са пада, направо се плаша вече.
Честито със закъснение на имениците! Да сте здрави и много щастливи!
Шарпи как е морето? В сряда идваме, дано вече не е толкова бурно.
Момичетата - туристки, прекрасно изглеждате и масата също изглежда супер.
Морето днес е супер, жълт флаг, нормални вълни. Ще се гмуркаме.
Днес не можах да родя като хората, винаги е така като сменя обстановката. А снощи бая ядох.

# 528
Хи хи, това и в книгата е обяснено, че е нормално. Има си комуникацийка скрита между двата сфинктера и мозъка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 529
Шарпи, и аз туй подозирам, м@мка му Grinning ама и още поне 100 неща може да са, заплатата ми наполовина ще остане като тръгна да изследвам всичко Grinning

Върло завиждам за морето, да знайш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 530
  • София
Стела, изписаха ми Примолут-Нор. А иначе хормоните ми ги пусна АГ-то по здравна каса, пробвай така, че са цифра пусто.

# 531
Шарпи, и аз туй подозирам, м@мка му Grinning ама и още поне 100 неща може да са, заплатата ми наполовина ще остане като тръгна да изследвам всичко Grinning

Върло завиждам за морето, да знайш Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз тА обичам 😚
Подозирам, че и при мен не са наред. Яла съм я веднъж тая попара преди 15 години. Ма верно много кинти излиза всичко. То затова българите като цяло сме болно население. Хората нямат пари за по спефичични изследвания, после трябва спезиалист, лечение. Вного често не минаваме с 1 специалист и лечение. И в един момент джоба ти тотално скъсан и си казваш край. Каквото ще да става. Жалко е много, но това е грозната действителност.
Аз самата съм споделяла тук, че преди 5 години точно в търсене на причина за зверски косопад, дадох около 10 бона н рамките на година. Изследвания, специалисти няколко, мазила много, ампули, отвари и какво ли още не. Затънах в заеми тогава, а съм човек с "нормален" доход.

# 532
Примолут-Нор изобщо не е цвете, има толкова странични ефекти, че не може и да бъде.
Vangobi, дано да са Ви го изписали за 2-3 мес. макс.
Аз не съм доктор, но не мисля, че след 45-46 г. трябва да се стимулира репродуктивната система да продължава да работи, измененията в цикъла в повечето случаи са заради пременопаузата и за предпочитане са нехормонални продукти - според мен.

Скрит текст:
Пременопаузалният период настъпва около 40-тата годишнина на жената. Продължителността му е различна. Характеризира се с намаляване на яйчниковата дейност. Първоначално, през втората половина на цикъла, намалява отделеното количество на прогестерон. В по-късен етап напълно спира образуването на годна за оплождане яйцеклетка.

Моята АГ, когато го изписа на дъщеря ми - тогава на 15-16 г., заради проблеми в цикъла, ме пита два пъти дали детето няма метаболитно заболяване с повишена кръвна захар, защото е много вредно, ако има, тъй като кръвоносните съдове, особено при диабет, са застрашени. Също така ни предупреди за страничен ефект - кръвоизливи.

# 533
  • София
Росита, за три месеца ми е изписан, но за останалите два ще се мажа с биоидентичен. Не харесвам и аз хормоните, но понякога няма начин. За сега се чувствам добре с него.
Днес фаст, просто не ми се яде и се възползвам.

# 534
Вангоби, благодаря. Точно за примолута си мислех, че пиеш.
Аз мисля, че вече не толерирам хормони, дори моите собствени, за външни да не говоря. Споменавала съм в темата за пременопауза.
Години наред съм пила естрофем, имала съм стимулации за инвитро, прогестерони съм приемала съответно...
Не си спомням толкова зле да съм ги понасяла.

От последните 2 години някъде забелязвам, че дори добавки не ми влияят добре. Пих мака, яйчниците ми полудяха, имах по 3-4 фоликула във всеки, а аз щях да се пръсна. Подута, тежко ми е, ужас. Много естроген ми дойде. Спрях я, успокоих се.
Предния месец АГ-то ми изписа примолут (който също през годините неведнъж съм пила) за 2 седмици, че да напаснем цикъла. На 10-ия ден от приема вече щях да сдам багажа. Пак бях зле, с главоболие, умора и сънливост, подуване. Спрях го, дойде ми, успокои ми се тялото. Имам чувството, че организма ми преобразува прогестина от примолута в естроген.
Сега пак съм пред цикъл, нищо не пия, но от моите си хормони пак забелязвам отточност и подуване в бедрата. Естрогена задържа течности. Като ми дойде, спихвам. Това се повтаря всеки месец.
Имах два периода от по 3 месеца, в които нямах цикъл. Само тогава нямах тези оплаквания.

Взела съм си тази добавка
https://www.iherb.com/pr/natural-factors-womensense-estrosense-h … ian-capsules/2608

за баланс на естрогена, има и съставки за черния дроб. Още не съм я почнала, искам да се консултирам първо с АГ-то.

# 535
  • Бургас
Момичета, гликиран хемоглобин колко трябва да е макс

# 536
Примолут-Нор изобщо не е цвете, има толкова странични ефекти, че не може и да бъде.
Vangobi, дано да са Ви го изписали за 2-3 мес. макс.
Аз не съм доктор, но не мисля, че след 45-46 г. трябва да се стимулира репродуктивната система да продължава да работи, измененията в цикъла в повечето случаи са заради пременопаузата и за предпочитане са нехормонални продукти - според мен.

Скрит текст:
Пременопаузалният период настъпва около 40-тата годишнина на жената. Продължителността му е различна. Характеризира се с намаляване на яйчниковата дейност. Първоначално, през втората половина на цикъла, намалява отделеното количество на прогестерон. В по-късен етап напълно спира образуването на годна за оплождане яйцеклетка.

Моята АГ, когато го изписа на дъщеря ми - тогава на 15-16 г., заради проблеми в цикъла, ме пита два пъти дали детето няма метаболитно заболяване с повишена кръвна захар, защото е много вредно, ако има, тъй като кръвоносните съдове, особено при диабет, са застрашени. Също така ни предупреди за страничен ефект - кръвоизливи.

Здравейте
Аз тука не съм съгласна с Вас.  Когато не започнеш хормонално лечение в оргатизма ти настъпмат редица пржмени и е възможно да се изостри процлема с костите.  Остеопороза и пр.
Поне до настъпването на нормална възраст на настъпване на менопаузата (65 год ) е добре да се пият хормони. Разбира се сами по себе си самите хормони не са безвредни и имат редица странични реакции.

Шарпи спокойно море днес ❤
Още имам косопад и оз. При мен е от ниското TSh подозирам. Пак съм излязла от ремисшя ех

# 537
Здравейте
Аз тука не съм съгласна с Вас.  Когато не започнеш хормонално лечение в оргатизма ти настъпмат редица пржмени и е възможно да се изостри процлема с костите.  Остеопороза и пр.
Поне до настъпването на нормална възраст на настъпване на менопаузата (65 год ) е добре да се пият хормони. Разбира се сами по себе си самите хормони не са безвредни и имат редица странични реакции.
За първи път чувам за менопауза на 65 години, средната възраст е около 50, явно е техническа грешка. Над 46 години си в пременопауза и е нормално производството на хормони силно да намалява, да ти прескача МЦ, да редуваш по-слабо с по-силно кръвотечение. Стимулирането на организма да произвежда хормони на 46 като на 25, защото дозата е същата, не винаги е добре, не говоря за случая на Vangobi, а по принцип. И затова дори късно настъпила менопауза - след 54-55, както и ранна, са рискови фактори за развитието на хормонозависим рак, както и сърдечни заболявания - при късната, заради прекаленото производство на хормони.
Това е все едно да имаш хипертония на 55 г. и с хапчето за понижаване на кръвно да искаш да ти стане 120 на 60, колкото ти е било на 30 години примерно и защото на сърцето ти му е по-добре. Стойности около 130 - 135 ще е перфектна горна граница за човек с медикаментозно овладяна хипертония - кардиолозите така казват.

# 538
  • София
В интерес на истината аз се чувствам добре за сега от хормона. Ще видим, когато се появи цикъла как ще са нещата и дали ще продължи тенденцията да свалям килограми. Храненето не съм си променила и това, което се случва само ме радва. Спорът за и против хормоните се води от години и мисля, че всеки трябва да решава за себе си.  Аз си поръчах биоидентичен и мисля няколко месеца да мажа него.😊
Прекъснах фаста с купичка таратор с кефир,  3 яйца и зелена салата с маслинки.

# 539
Здравейте, момичета. Много моля за съвет. Родих преди 45 дни, като по време на бременността развих гестационен диабет, който контролирах само с диета. Казаха ми 6 месеца след раждането да направя ново обременяване, за да се види дали не съм развила инсулинова резистентност. Уточнявам, че преди бременността не съм правила обременяване, т.е. не знам дали съм имала проблем преди това. В момента се храня по същия начин, както докато бях бременна и на диета. Въпросът ми е, сега небременна като си меря глюкозата с глюкомер вкъщи до какви стойности са разрешени след 1вия час (при бременност ендокриноложката ми каза до 7.8, за предпочитане до 7). И ако съм на диета до следващото обременяване, това ще изкриви ли резултата?

Общи условия

Активация на акаунт