Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 70

• 22 764
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте
Аз тука не съм съгласна с Вас.  Когато не започнеш хормонално лечение в оргатизма ти настъпмат редица пржмени и е възможно да се изостри процлема с костите.  Остеопороза и пр.
Поне до настъпването на нормална възраст на настъпване на менопаузата (65 год ) е добре да се пият хормони. Разбира се сами по себе си самите хормони не са безвредни и имат редица странични реакции.
За първи път чувам за менопауза на 65 години, средната възраст е около 50, явно е техническа грешка. Над 46 години си в пременопауза и е нормално производството на хормони силно да намалява, да ти прескача МЦ, да редуваш по-слабо с по-силно кръвотечение. Стимулирането на организма да произвежда хормони на 46 като на 25, защото дозата е същата, не винаги е добре, не говоря за случая на Vangobi, а по принцип. И затова дори късно настъпила менопауза - след 54-55, както и ранна, са рискови фактори за развитието на хормонозависим рак, както и сърдечни заболявания - при късната, заради прекаленото производство на хормони.
Това е все едно да имаш хипертония на 55 г. и с хапчето за понижаване на кръвно да искаш да ти стане 120 на 60, колкото ти е било на 30 години примерно и защото на сърцето ти му е по-добре. Стойности около 130 - 135 ще е перфектна горна граница за човек с медикаментозно овладяна хипертония - кардиолозите така казват.

Rosita
Менопаузата е едно понятие което е с много неизвестни. Няма точна възраст за нейното настъпване. При някои това може да е 50 год  при други да е 65
При трети може да настъпи на 30 и по-рано дори години. Тогава говорим за преждевременно спиране на яйчниковата дейност . Ранна менопауза . Преждевременно.
В тези случаи е ДОБРЕ  и оправдано да се приемат хормони макар да знаем всички какви вреди могат да нанесат те. За тези случаи говоря аз.

При нас днес е почивен ден bank holiday
Спретнах вечеря
Скара кюфтета от джмашна кайма 60/40 в полза на грухчо🤩
И едни пиперки с яйца и сирене
Качвам снимки и рецепта

# 541
Значи не било грешка за 65-те години, като "нормална възраст", на която да настъпва менопаузата. И аз с това няма как да се съглася Simple Smile
Така е, няма точна възраст, но има средна възраст за менопаузата - обикновено настъпва между 45 и 55 години, като средната възраст е 50-51 години. Всичко друго е изключение.
https://problem.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B0

Не знам защо ме въвлякохте в спора "за" или "против" хормоните. Аз не съм против хормоните, а внимателно да се прецени как се приемат след 45-годишна възраст и при хора с метаболитни проблеми. Щом лекарите са преценили - ок!

Извинявам се за спама!

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 20:12 от Rosita

# 542
Значи не било грешка за 65-те години, в която да настъпва менопауза. И аз с това няма как да се съглася Simple Smile
Така е, няма точна възраст, но има средна възраст за менопаузата - обикновено настъпва между 45 и 55 години, като средната възраст е 50-51 години. Всичко друго е изключение.
https://problem.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B0

Не знам защо ме въвлякохте в спора "за" или "против" хормоните. Аз не съм против хормоните, а внимателно да се прецени как се приемат след 45-годишна възраст и при хора с метаболитни проблеми. Щом лекарите са преценили - ок!

Извинявам се за спама!

Какъв спор?
Ако нещо в моето мненше ви звучи като спор/заяждане то грешката е във Вашия телевизор!

# 543
Какъв спор?
Ако нещо в моето мненше ви звучи като спор/заяждане то грешката е във Вашия телевизор!

Това имах предвид:
Спорът за и против хормоните се води от години и мисля, че всеки трябва да решава за себе си. 

Иначе в темата не си говорим с такъв тон, а и с удивителни знаци.

# 544
  • София
Росита, Дара аз започнах всичко това, което в тази тема си се води за спам и простете за това. Идеята ми беше, че понякога не само метаболитен проблем и/ или щитовиден е виновен за невъзможността за сваляне на килограми. Та извинете ме и не бива да се нарушава добрият тон тук, заради нещо такова.

# 545
Какъв спор?

Това имах предвид:
Спорът за и против хормоните се води от години и мисля, че всеки трябва да решава за себе си. 

Иначе в темата не си говорим с такъв тон, а и с удивителни знаци.

Този потребител не съм аз ,това първо и 2ро
това тук са Вашите препинателни знаци.
Един може, при друг не може 😃
Това, как да го разбирам ?

# 546
Момичета, Оммм Hug
Вангоби, Росита е много права за хормоните, но пък те разбирам напълно как се чувстваш в момента (от личен опит). И не, не е спам тук, защото едното състояние води до другото и са така да се каже дружки.
Иначе в момента се пече едно домашно пиле в моята фурна, но ще е за закуска изглежда, не ще да се изпича пущината и те така го чакам от 3 часа вече Grin

# 547
Vangobi, именно, аз отговарях на тебе, съгласна съм с тебе и ти с мен, разбрахме се, така че всичко е точно Simple Smile. Важното е, че се чувстваш добре.
Скрит текст:
На мен точно, когато бях на 25, заради приема на примолут-нор една миома стана от 5 на 10,5 см. за около 6 месеца . Доц. Попова, да почива в мир, която ме оперира и ми спаси матката ми каза, че е голяма грешка пиенето на този медикамент при мен, защото това е стимулирало растежа. По тази причина изтръпнах, когато го изписаха на дъщеря ми, но докторката проведе доста обстойно интервю,  разясни ми отрицателните ефекти и какво може да очакваме. Слава богу нещата се регулираха с едномесечен прием

# 548
  • София
Росита 🤗

# 549
Здравейте, момичета, изобщо премахваме споря зя хормоните и менопаузата и искам да попитам момичето с гестационния КОЙ ви каза, че глюкозата при бременност е добре да е под 7, или има някаква правописна грешка?

# 550
Аз за себе си съм преценила, а и на база информацията, която съм изчела,  че ползите от ХЗТ превишават многократно  рисковете, и когато(живот и здраве) му дойде времето, ще се възползвам от такава.

# 551
Здравейте, момичета, изобщо премахваме споря зя хормоните и менопаузата и искам да попитам момичето с гестационния КОЙ ви каза, че глюкозата при бременност е добре да е под 7, или има някаква правописна грешка?
Това не е ли за след хранене до колко да стига КЗ, а не по принцип?

# 552
Natka, аз така се шокирах, че реших на гладно...

# 553
Здравейте момичета скоро не съм писала 😁 Благодаря на Dolce , че ми поправи грешката бях отишла в друга тема 🤣
Кой знае какви постижения нямам затова и рядко се хваля 🤭😬
Записах се от любопитство в клуба с рецепти на Глюкозната революция и се сдобих за август и септември с рецепти ще ги споделя с вас току виж нещо ви хареса.
https://www.mediafire.com/folder/h053mpq2bc7j1/Recepti
Храната днес
Сутринта  - кафе
Обяд пил. пържола на скара с печени зеленчуци на скара със салата която почти не ядох.
Вечеря шницел Виена със таратор.
Килограмите са 64 хванал ме е канапа и това  е 😬😫
Трябва сериозно да се взема в ръце и да бутна пак килограмите .....надолу ⬇

# 554
Аз за себе си съм преценила, а и на база информацията, която съм изчела,  че ползите от ХЗТ превишават многократно  рисковете, и когато(живот и здраве) му дойде времето, ще се възползвам от такава.

Точно така . Това и имах впредвид 😃

Общи условия

Активация на акаунт