Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 70

• 22 754
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Мултикукър под налягане, или тенджера само?

# 571
Оф, цял ден ми отиде в правене на пица и торта.
Не е лесно да се готви ей.
Не знам, тоя крем не предвидих, малко ще ми е. Уипинга трудно се разбива. Да бях взела заквасена сметанка.
Ама ако ми хареса на вкус, другия път повече крем ще има.
Оф, друго е да си платиш 45 лв и да си вземеш готова торта без да се занимаваш с глупости.
Ей ти го център, поръчваш, отиваш, зимаш и ядеш.

# 572
Сигурна съм, че твоята торта ще е по-хубава, тъй като я правиш по твой вкус.

# 573
Само тенджера.

# 574
Eлора, ние ти надухме главата с менопаузи и хормони, та как няма да получиш МЦ Laughing Направо като хормонална терапия ти действаме. Laughing
Пицата много добре изглежда, и аз правя всичко на око, когато ме пита някой - колко време го печеш - много се затруднявам с отговора, защото не засичам, а и всяка фурна е различна, но когато носих в работата да черпя с кето шоколади и кето сладкиши, специално описах къде какво слагам и колко дълго се пече, за да бъда подготвена да отговарям.

# 575
Засега менопаузата не ме вълнува, ама големи сте спецове, та като опре ножа до кокала и с вас ще се консултирам Joy

Хахаха
Спецове да.
Моята менопауза стартира на 32 години.  Та знам какво говоря. Не съм пила приморут нор (който си е чисто противозачатъчно хапче )а сериозна артилерия- Фемостон.
Когато пиша нещо, то не е с цел да споря, повишавам или държа тон , а е на база личен опит. Минала съм през това. И през още мното неща.  Живот . Между другото при моята майка менопаузата настъпи на 65 години. Пък как е по статистика е отделен въпрос. При мен извън всякакви статистики 😃
Хубав ден от мен 💐

# 576
  • на острова на мечтите
Само тенджера.
обикновено в  тенджерата под налягане готвя месо за око 30 минути. Понеже почти винаги вадя замразени мръвки удължавам с десет минути готвенето. Ако е прясно месото  и 20 Мин са достатъчни. Сложи всички съставки, олио, сол, вода достатъчно, затвори добре на слаб огън. Като чуеш клапата да свирне, засечи 20 мин. и готово.

# 577
Зелен флаг, бандаааа 🍀🍀🍀
Днес се разцепих 😋😋😋 Яко горене на калории.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 10:58 от sharpy

# 578
Само тенджера.
обикновено в  тенджерата под налягане готвя месо за око 30 минути. Понеже почти винаги вадя замразени мръвки удължавам с десет минути готвенето. Ако е прясно месото  и 20 Мин са достатъчни. Сложи всички съставки, олио, сол, вода достатъчно, затвори добре на слаб огън. Като чуеш клапата да свирне, засечи 20 мин. и готово.
Много благодаря за съвета.

# 579
Не съм правила друсан кебап, но правя винен в херметическата. Запържвам месото, добавям лука, подправките, виното. След няколко минути заливам с пасирани домати, малко вода и затварям. Като се чуе чукването на клапичката намалявам от 6 на 2. Не трябва да се ползва на максимална степен на котлона. Трябва да си свири лекичко, поне моята е от този тип, не знам има ли такива, 6оито не свирят. Варя между 20 и 40 минути, в зависимост от месото.
Днес си купих калиева сол. То и това, като подсладителите е с различен вкус, усещали ли сте? И сякаш трябва да сложиш много повече сол.

# 580
Аз си купувам такава дето е половината нормална и половината калиева, не ми е правило впечатление чак за голяма разлика като соленост ама... то това си а малко всеки за себе си. Аз основно във водата си я слагам де, за да наваксвам електролитите в жегата и по време на фаст, храна по-рядко ще посоля с нея.

# 581
Sharpy изглеждаш страхотно! Поздравления!!! Топ форма!

# 582
Шарпи, страхотна си, страхотни снимки.
Последната ме кара да фана влака за морето.

Я кажете колко време трябва на торта да седи в хладилника с желатин, че да се яде.
Тук една лакомия напира за торта. Не съм аз Joy

# 583
Аз си купувам такава дето е половината нормална и половината калиева, не ми е правило впечатление чак за голяма разлика като соленост ама... то това си а малко всеки за себе си. Аз основно във водата си я слагам де, за да наваксвам електролитите в жегата и по време на фаст, храна по-рядко ще посоля с нея.
Калиевата сол е малко горчива. Аз определено усещам разлика между солено с нормална и солено с 50/50. За протокола, не ми харесва калиевата.

# 584
Остави тортата 2-3 часа поне да се охлади, и на мен ми се прияде торта 🤭😁

Общи условия

Активация на акаунт