Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 820
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Честито! Диор правят най-невероятните цветни и пролетно-летни аромати (и много не ги бива в по-"тъмните"). Не се разбирам с плодове в парфюми, нито горски, нито смокини, но пък Jasmin des Anges ми е един от "подписите". Името лъже, жасминът е втора (по-скоро десета) цигулка, а ароматът е 95% деликатно прасковено сорбе с малко кайсиево сладко в градината в прохладен летен следобед, съвършеното олфактивно изображение на феерично градинско парти. Рядко се среща толкова нежен и женствен парфюм без така обидните ми цитруси, накъртващи флорали или модерния "розов пипер" (защоооо).

# 121
На мен само Мис Диор не ми е фаворит. Вярно, че обичам мириса на роза, но е твърде силен, сякаш си сложил нещо от серията на Българска роза, те са така натрапчиви.

# 122
Какво е да си парфюмно обсебен?
Когато сутринта отворите форума и видите "Избор на редактора: Сладко от сини сливи", първата ви мисъл е Marc Jacobs Decadence. 😂
Добро утро. ☕

Edit: Аромат за деня - Prada La Femme
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 08:26 от Dez

# 123
Привет ! Моля за мнение за Guerlain Insolence..Каква е разликата между edp и edt ? Много ли е ретро ?
Insolence не е ретро (според мен) мирише откровено на виолетки. Ако знаеш как миришат онези лилави дражета за смучене от едно време. Много уникален аромат - аз лично не съм попадала на друг такъв.
За съжалени, не знам каква е разликата с edt

# 124
EDT е по-мощен и излъчващ или поне беше преди няколкото реформулации, а ЕДП е по-прибран и стои по-близо. Много са красиви и двата.Имам няколко варианта, ползвала съм най-първите, още когато излязоха. С времето минаха през няколко трансформации и вече нямат това силно излъчване както преди, но Инсоленс си ми остават един от най-любимите. Най-добри бяха онези с бутилката с форма на цвете, преди да премахнат лентата отстрани. И не, не е ретро, никак даже. Щом  Шанел 5 се продава, реформулира и носи все още, какво остава за Инсоленс, който е доста "по-млад" парфюм?

# 125
  • BG-DE
Някога много харесвах Инсоленс едт, изпръскала съм две бутилки от него и дори още имам една отпреди 10 години 😊 но към днешна дата ми идва вече наистина малко ретро, може би защото теменужката не е актуална в момента 😊

# 126
EDT е по-мощен и излъчващ или поне беше преди няколкото реформулации, а ЕДП е по-прибран и стои по-близо. Много са красиви и двата.Имам няколко варианта, ползвала съм най-първите, още когато излязоха. С времето минаха през няколко трансформации и вече нямат това силно излъчване както преди, но Инсоленс си ми остават един от най-любимите. Най-добри бяха онези с бутилката с форма на цвете, преди да премахнат лентата отстрани. И не, не е ретро, никак даже. Щом  Шанел 5 се продава, реформулира и носи все още, какво остава за Инсоленс, който е доста "по-млад" парфюм?
Аз сравнявах ето тези двете версии и не открих разлика във възприятието на аромата. Не съм специалист де, просто обикновен парфюмолюбител.

Скрит текст:

# 127
Още по-добре, че не сте открили.Значи и да има реформулация, разликата е почти недоловима.И аз съм любител, нямам претенции да съм специалист, просто съм поносила малко по-дълго Инсоленс. Вторият на снимката е най-първата версия, с надписа на кръговата част на бутилката. В следващата кръгла бутилка, надписът го нямаше, а после се появи този от първата снимка.

# 128
Между тях имаше и версия в цилиндрична бутилка. Bee bottle май им казват. Него не съм пробвала.

# 129
Между тях имаше и версия в цилиндрична бутилка. Bee bottle май им казват. Него не съм пробвала.

Правилно. И от него имам запас, сега се сетих.. Няма разлика с последния излязъл.

# 130
  • Sofia
Привет на всички Simple Smile Идвам с едно скандално твърдение Trollface

Вчера забелязах цяла нова линия парфюми в Зара в доста симпатични бутилки. Потърсих във Фрагрантика, няма ги още там, бързах и пръснах на двете ръце по един произволен аромат (харесаха ми имената) и отлетях. По едно време, усещам, че отнякъде ми мирише чудно на Oriana PDM и си викам "Еййй, браво, колко хубаво ухае някоя дама около мен, много добър избор, любимата Ориана". Оглеждам се, ми то няма дами около мен, само две момчета. И в този миг се усещам, че ароматът се носи от мен. Щях да падна, почти 100% копие на Ориана се оказа единия пръснат парфюм. Днес скочих до Зара, купих си го и сега съм ги напръскала от 2 часа на двете ми ръце Ориана истинската и копието на Зара и разлика няма! Ама няма! И като трайност няма засега (но Ориана не е най-трайна на мен, така или иначе). Та, мили дами, нападайте, това е чудото от Зара. Може би и в другите бутилчици се крият успешни реплики, но не съм ги тествала.

https://www.zara.com/bg/bg/velvet-shadow-100-%D0%BC%D0%BB-p20120 … 956774&v2=2291643

# 131
Между Инсоленс Едт и Едп има голяма разлика. Едт е силно пудрено виолетков, доста остър и с изключителен шлейф и трайност. Това е незабравим парфюм, който влиза и остава часове след вас. Много е специфичен и веднъж, като го пробваш го помниш завинаги. Вече не се носи много, но имаше периоди в които беше супер хит. Стои великолепно на всякакви кожи и трае и след душ.
Едп е бонбонено виолетков, като бонбоните едно време лилавите, а не като цветя. Той е сладък с добавена пудра, доста по- мек, не толкова шлейфов и не с такава невероятна трайност.
Герлен са направили, като изключителни майстори на парфюмерията два различни парфюма, обединени от пудрени прашни виолетки и в лилав цвят, но с осезаеми разлики и в пирамида, и при развитие на кожата.

# 132
Преди малко съвсем случайно в Инстаграм попаднах на профил, който затвърждава мнението на "Cutesmallcat" за Oriana и Velvet Shadow - Zara. Имаше постнати още 2 парфюма от линията с "разгаданите" им двойници 👇

# 133
  • Седмото небе
Здравейте отново след изключително дълго отсъствие, но се стараех периодично поне да ви чета!
Моля кажете каква е цената в България на тези малки Зара съкровища? Преди време много харесах Делина, после задълго бях в парфюмна “апатия” и искам нещо, ако може бюджетно да ме извади от нея! За Делина имам прекрасен спомен, като за момента просто не мога да си я позволя в оригинална пълноразмерна бутилка и ако може да ми светна на душата поне малко с неин приличен аналог-то това би било чудесно!
Благодаря и се радвам, че все още така разпалено коментирате и моята голяма страст Парфюмите!

P.s. Дойдоха времена, в които съм много доволна, че от повечето любими парфюми съм си оставила предвидливо в запас. Колекционерството ми скромно, сега ми се отплаща с това, че любимите аромати поне ми носят още една радост в трудното ежедневие.

# 134
...Моля кажете каква е цената в България на тези малки Зара съкровища?
40 лв. за 100 мл.

Общи условия

Активация на акаунт