Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 835
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Не съм сигурна, че в дизайнерските и нишови парфюми има по-качествени съставки, особено пък с постоянните забрани на IFRA 😊 Преди години бях чела една статия за реалната себестойност на един парфюм и се твърдеше, че е около 10€, всичко останало за което плащаме е марка, реклама и т.н. Не знам дали е вярно но съм склонна да вярвам 😊
аз пък по-скоро съм сигурна. От самото начало на парфюмната ми страст си падам по нишови аромати, с цялото ми уважение към всички други, пробвам, притежавам, познавам доста и на моменти просто им свалям шапка. Някои и досега ме оставят без граматика. Халал да са им парите за опаковка и реклама.

# 586
Отдавна не съм писала - но просто няма къде другаде да споделя последната парфюмна лудост предизвикана от смяната на сезоните.

Миналата есен попаднах на един нов бранд, Costa Brazil - имат един парфюм, който ми беше прекалено дървесен за носене, но прекрасен под формата на течен сапун. При нас стана внезапно студено през уикенда, и реших да мина на есенно-зимния ми сапун от Costa. И чудесен повод да поръчам още едно шише за по-късно. Да, но на тях компанията майка им е дръпнала шалтера през август и магазини като Нордстром разпродават каквото имат в наличност. В големите магазини ароматизирания сапун е изчерпан (имат и fragrance-free версия, но тя не ме вълнува). Намирам някакви малки бутици, поръчвам и ми канселират поръчките (явно инвентара им не е много актуален). намирам го в SpaceNK - купувам само един, толкова имат.

И в този момент се амбицирах да се запася и преглътнах една брутална такса за доставка от Англия за да придобия още 2 шишета. Луда работа - никъде другаде няма да призная колко съм похарчила за сапун за ръце..

Чакам и няколко тревъл размера от Celine - не знам дали са познати тук, ще споделя впечатления като ги понося.

# 587
И аз съм с Dorry,  наистина стойността на съставките на един аромат ли е 10 евро? Това в сиг. средно, и предвид концентрацията в спиртния разтвор, може и така да е, но ние всъщност не си купуваме съставки, а бленд.
Забраните на ИФРА според мен покачват цените, защото една преди позволена натурална съставка сега има своите заместители от химическите заводи в бюджетен и хай енд вариант, със съответните разлики. Влезте в който искате магазин за имитационна парфюмерия и ще се убедите..... А пък и нишовите марки сякаш се рекламират по-малко от дизайнерските....
Дори разглеждайки в най елементарен план един парфюм като бленд, комплексност, развитие разликите са очевидни....

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 07:57 от Солена Луна

# 588
Чакам и няколко тревъл размера от Celine - не знам дали са познати тук, ще споделя впечатления като ги понося.
https://www.fragrantica.com/perfume/Celine/Celine-321.html - ето този все още се намира онлайн и в склада на фирмата - доставчик в Бургас. Изкушена съм от парфюмната му композиция и ако го ползвате, ще съм благодарна на малко повече впечатления.

# 589
Здравейте, по-напред в темата имаше подобен въпрос и аз искам да ви помоля следното: Предстои ми почивка в средата на октомври на о. Крит и искам да си взема нов парфюм, който ще ми напомня за нея. Не искам да нося някой от наличните. Предложете ми, моля, аромат с който асоциирате дестинацията. Бюджет  до 150 лв.

# 590
Здравейте, по-напред в темата имаше подобен въпрос и аз искам да ви помоля следното: Предстои ми почивка в средата на октомври на о. Крит и искам да си взема нов парфюм, който ще ми напомня за нея. Не искам да нося някой от наличните. Предложете ми, моля, аромат с който асоциирате дестинацията. Бюджет  до 150 лв.

Бих препоръчала аромат на критския парфюмер Теодорос Калотинис като спомен от ваканцията.
https://www.theodoroskalotinis.com/en/points-of-sale/

Аромат с тиаре (расте на острова), смокини, жасмин също, нощите край морето ухаят прекрасно.
Някой вкусен цитрус също ще е подходящ.
Последните 3 години там задължително нося Intense Tiare, който май нося само там.
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Tiare-3763.html
https://www.fragrantica.com/notes/Tiare-Flower-148.html

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 09:07 от Dez

# 591

Ето това цитрусово-лавандулово творение- Libre L'absolue Platine YSL Въздушен, чист като морето и небето на остров. И бутилката е впечатляваща. Не съм фен на другите Libre, но този определено ми хареса.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Libre-L-A … latine-83296.html

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 09:16 от Dewi D

# 592
Пристигна Делина ексклузив и не ми харесва. Оригиналната Делина има една сочност, която тука (за моя нос поне) е заменена с бебешка пудра.
За жалост не мога да го върна, ще си го запазя, все пак е само 8мл не е като да съм платила за цялата бутилка. Може би пък един ден ще го преоткрия Simple Smile
За другия месец си добавих отново Делина Grinning

# 593
  • BG-DE
Точно по същата причина и аз не харесвам Делина ексклузив 🙂

# 594
Ето това е моята идея, нямам рационално обяснение, по напълно лични причини
https://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Nomade-Eau-de-Toilette-53224.html

# 595
JulieB да дойде и си признае с кой аромат е на плажа в Матала (от аватара и). Grinning
Аз се чудя и мая как не се сетих да седна там. Много хубава снимка.
И една от мен от това лято. С Intense Tiare.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:49 от Dez

# 596
Хахахаа, Dez, ако говориш за моя аватар, набарах го в Пинтерест😂, ама се оприличих с тязи блондинка и фона е прекрасен. Дай боже и аз скоро да се тропна там, нямам нищо напротив и аз да си направя такава снимка😂

Като питаш за аромати иначе, представям си и аз Intense tiare най-вече. Или Alien Goddess за тази красота.
Alien Goddess много ми напомня за морето и хубави емоции, защото тази година бях предимно с него на почивката.

# 597
Крит свързвам с море, напечени от слънцето чукари, сухи билки, червена пръст, тези според мен биха звучали хубаво :
Figues Agrumes Lancome
Hermes Un Jardin En Mediterranee
Sublime Balkiss
Carthusia Tuberosa

# 598
  • BG-DE
Би ли могла да кажеш няколко думи за Carthusia Tuberosa?

# 599
  • Melmak
Понеже по-ранният въпрос беше зададен от мен, да споделя какво аз измислих. Бях се ориентирала към alien goddess, но докато се чудех и колебаех, взех nejma 7. Има нещо много слънчево в този парфюм, топло и зареждащо.

Общи условия

Активация на акаунт