"ДЕКЕМВРИйското човече е на месец вече"

• 17 533
  • 279
  •   1
Отговори
# 210
 Virginity  аз съм bulgarka. И аз имам няколко шева, лекарите казаха, че ще паднат сами, само единия шев ми падна, а др. кога ще паднат и аз нзн. При теб как е Virginity.
Вчера бяхме на църква за божия благословия на бебо Кристиян да е жив и здрав!  Praynig   bouquet
Голямо хапване и пийване за бебо направихме и сладки неща имаше. Утре сме на преглед да го видим колко е порастнал  Simple Smile

# 211
Добре дошли на новите мами!
Честито на бебоците на Ники и Shrew!
При нас педката идва два пъти вкъщи вече, ама ни отмени първата консултация за утре заради грипната епидемия Confused
Боца, ние ядем по 100-120 на хранене, като общо седем хранения за денонощие, вечер последно към 22, после се буди към 2-3 нощем и после в 6-7 сутрин. Много ми се иска да се опитам да махна нощното хранене, ама като знам какви сме лами, не знам дали ще успея.
Ще пробвам и аз този Фризовом, за който казва ClanG да видим дали ще оправим акането.
А по въпроса със секса и на мен много ми се иска, ама още ми текат разни работи, вече жълтеникав цвят, ама май отива на приключване, обаче ме е и страх де и аз като Virginity все едно съм пубертетка. Rolling Eyes
Момичета, на мен педката ми каза да слагам във водата на бебчо по една чаена лъжичка захар, някоя от вас подслажда ли водичката?
Мамите на АМ мислили ли сте и кога и как да захранвате бебоците?

# 212
ТедиМишка,аз от два дена давам по лъжичка изцеден ябълков сок с малко водичка  Hug
Не знам мен или мъжа ми го е повече страх от любовни дейности  Rolling Eyes а и кога по-точно  newsm78. Като заспи Граф Монте Кристо, Професора, Шефа, Господин Директора Кристиян Габеров и аз гледам да положа морно тяло  #Crazy. Да не ви разправям как от извесно време ме боли операцията на ректума преди години и ходя превита повече от страх отколкото от друго  #Crazy, с две думи цъфнала и вързала за ......
Та, Господин Директора така е отнесъл плувката, пропусна ядене, кой знай колко ще е озверял като се събуди  baby_neutral. Да нацункате другите директорчета  ylinfant по дупетата и който свари да прави нещо по-различно да се похвали, моля   bouquet. Да не вземем да забравим Joy. ТиниМини, идеята за тема е прекрасна  Joy

# 213
Теди Мишка подслаждам водата още от самото начало,а за сокчетата мисля вече да почвам да давам.

Добре дошли на новите мами.

Бебешоците не са ли още малки за ортопед ,аз големия го водих когато беше на 4 месеца.

# 214
Добре дошли на новите мами STASII и Didda  Hug
боца и detelini като гледам бебчетата ви са в началото на втория месец, не ви ли е раничко за сокчета  Thinking В "дебелите книги" пише, пък и с големия ми син така беше, че в края на 2-рия месец се въвеждат пресни плодови или зеленчукови сокове, на колкото месеца е детето по 10.
tedy_mishka ако имате проблем с акането те съветвам да не почваш със сокчетата - ябълката и моркова действат запичащо и в този случай и Фризовома няма да ти помогне. Аз съм решила да изчакам коликите ни да минат, преди да въведа соковете в менюто, няма смисъл излишно да й натоварвам стомахчето на бебка.
Vergy моя мъж като отидохме в болницата да раждам ме питаше трябва ли да си покаже "инструмента" на доктора, за да знае колко да ме зашие  Mr. Green В най скоро време мисля да разбера  Rolling Eyes
А не е нужно да ви паднат 3 възела, щом са ви направили 3 шева  Naughty На мен също ми падна едно възелче още в самото начало, сега нищо не напипвам. До колкото знам конците са направени от котешки черва и след време изгниват. Нормално е щом са вътрешни да не паднат всичките.

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 23:50 от mutsanka

# 215
  • sofia
Здравейте майчета!
   Вече е полунощ обаче аз чакам мойто маймунче да се събуди да хапне, но от един час го чакам, а то продължава да спи....вече изобщо не мога да му хвана режима. На нас коликите едва сега ни се появиха, плачкаме всяка вечер между 6 и 9 ч. Някоя мама беше казала че от НАН се появявали коликите, ние сме от 20 дни на НАН заради пъпките, уж алергия към белтъка имал Стефи, възможно ли е наистина коликите да са му от млякото? Rolling Eyes Преди го хранех с Нутрилон комфорт и бях много доволна, ама педи каза да го сменим, те пъпките пак ни се появяват де..ама по-малко. 
  Момичета как се "уважавате" с татковците Crazy, бебоците не спят ли при вас в стаята?
  На мен това ми е голям психологически проблем, като знам че детето е на съседното легло..
  А пък аз съм на режим "забранено" още от началото на бременността и сега се чувствам като монахиня вече.. Embarassed
Magesta, като гледам Жижката и много му се радвам, ти спомни ли си коя съм бе жена, изписаха ни заедно, бяхме аз и ти - с момченца и още две мами с момиченца. Аз бях със зелено поло. То като че ли вчера е било, та и полото ти уточнявам Laughing

# 216
Мамчета хомеопатичното за лактация рицина се пие 3х5 гранули ако искате като ви намалее кармата половин час преди кърмене

# 217
  • Бургас
Коликите не се влияят от типа АМ-по4ти вси4ки деца минават през тях-това са газове,който се образуват в стомах4ето-реакция от мле4ното хранене.Докато не се разградят в стомаха детенце е неспокойно и се свива.Дано при вас минат скоро!!!
Абе мами секс,секс ама я споделете как се пазите,4е нали знаете,4е кърменето не предпазва от забременяване?А пък бременна с бебе на 1мес. нали разбирате....

# 218
Jinjer рецина за намаляване на кърмата ли е?????? ShockedАз знам че е за увеличаване newsm78. Ето тук има доста неща по въпроса за Рецинуса:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=66344.0

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 09:32 от SilverStar

# 219
  • Düsseldorf
Здравейте, мили мамчета!
Все се каня и аз да пиша, да питам, и все не успявам... Първо, чета, че вие всички, които имате проблеми с кърмата и са ви изписали хомеопатично лкарство, пиете едно, а на мен са ми дали друго - Urtica urens. И аз го пия 3х5, ама няма много ефект..А и на мен не ми казаха преди кърмене да го пия...  Thinking
После за ваксините на втория месец. Нашата педиатърка ни обясни, че това, което поемала касата, били ваксини на прастария нашенски принцип с живи съответни клетки, което никъде по света вече не се прилагало, а те имали и препоръчвали някаква, която е с убити клетки и е 5-валентна (дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит + менингит, който също по света бил задължителен) и цената й е 3 х 80 лв. за всеки прием. Вие каква ваксини ще слагате?  Thinking
Инак у нас сме чудна картинка - мъжит ми е в болничен за ради един грип, с повръщане, разстройство и температура, а аз се събудих с ужасен гърлобол, което май е друг грип....  От доста дни се опитва да ме събори тоз гад, ама сега май успява.... Tired Гадно!
Ако това може да е утеха, поне секс си правим  Blush, ама ние и през бременността не сме се спирали. Сега към 20-тия ден се престрашихме... Пазим се с презерватив засега, да видим до кога ще издържим така... Гинеколожката ми препоръча спирала, ама на мен ми се стува ужасно...

# 220
Здравейте, момичета!
Не съм писала тия дни, щото нямах достъп до компа. Ние вкъщи само се прегрупираме и с бебка се крием в различни стаи от болните. Засега тя е ОК, но май аз съм прихванала нещо, че ме дразни гърлото леко и покашлям.  Иначе се придвижвам из къщи с маска на лицето, а милото ми бебче ме гледа много особено.  Още преди 40-тия ден беше почнала да се смее и да гука, но сега като ме гледа с тая маска и само се кокори и чуди.  Пуска по една скромна усмивка и по малко гукане.
А за секса - като изключим факта, че таткото е грипозен, вечер съм жив труп. Само чакам бебката да заспи към 11-12 и аз се тръшвам.  Иначе желание не ми липсва, но енергия нямам никаква. А и ние ще се пазим с презервативи. В никакъв случай не искам да слагам спирала, а хапчета не може да се пият сега.
От няколко дни като че ли нашите колики се засилиха. Цял следобяд и вечер много ни тормозят. Нощем също. Бебката нямаше да се буди към 5-6 да яде, ако не са тия гадни колики. Само се свива и пръцка. Затова на тоя етап мисля да не въвеждам още сокчетата.
Забравих да ви се похваля. Преди малко се върнах от социалните, където нямаше никаква опашка и свърших работа много бързо. Подадох молба за 200-те лева помощи и за детските.
Е, хайде, приятен ден на всички! И да нацелувате малките бебешоци.

# 221
  Момичета как се "уважавате" с татковците Crazy, бебоците не спят ли при вас в стаята?
  На мен това ми е голям психологически проблем, като знам че детето е на съседното легло..
  А пък аз съм на режим "забранено" още от началото на бременността и сега се чувствам като монахиня вече.. Embarassed
Magesta, като гледам Жижката и много му се радвам, ти спомни ли си коя съм бе жена, изписаха ни заедно, бяхме аз и ти - с момченца и още две мами с момиченца. Аз бях със зелено поло. То като че ли вчера е било, та и полото ти уточнявам Laughing

Спомних си, спомних си..... newsm44 ......, ама не заради зеленото поло  Wink - безсънни нощи съм мислила и накрая се сетих  Wink Sunglasses Hug
Как е Стефи  Party, ти много му се притесняваше в началото заради някаква инфекция май ... newsm78, ама гледам на фотото си е съвсем добре човека Peace.
Конкуренция даже ни се заформя Simple Smile
А за секса в стаята на бебо, първият път решихме в съседната стая да го изолираме, но нещо не се получи, защото взе да реве.....Преместихме се при него и.....се оказа , че сме го приспали накрая!
Вторият път го завъртях в кошницата за кола с гръб към нас, та мъжа ми много се смя!
Абе не разбирали....те с висше образование се раждат вече! Аз мисля , че си разбират и си го третирам, все едно, че разбира.
Иначе Дуфалака действа Peace
Съсипахме днес едно боди по този повод, че л . . . а имаше почти до врата му ! Целият се беше ужълтил! Край от днес минавам на следващ модел памперс, че 2 ката ни е малка вече и стяга, пък сега и с тази активна стомашна дейност - èптен ! Wink
Слънчице изгря при нас на вън , иначе е голям студ..... Уви , секнаха ни разходките  Sad
Хубав ден ви желаеем на всички ! Hug

# 222
Стаси и Дида - Добре дошли!
Ей , много хормонолна взе да става темата! Направо пари! Само не разбрах, Мджеста, и вие ли се приспахте или само бебо?
Декемврийката по бебета се спецна, но от секса кръста и се сецна...
Шру, защо ме бройкаш? Нищо не съм казала аз.... Пък и тати си е купил пищак! Воден!
Дуфалака си е ОК! А Фризовом + Дуфалак - неочаквано бърза комбинация! Пробвано върху Кардам на 10 дни, после си останахме с Фризовом до края - според мен е мн добър! Хем е гъстичък и засища.

# 223
magesta, ти чак сега ли минаваш на 3 - какъв памперс ползваш, ние от поне 2 седмици и нещо сме на 3-ка, на Рampers.
Аз в тоя студ хич не ща да излизам. Като го гледам само през прозореца и  cold настръхвам.
Мисля само на прозореца да постоим няколко секунди, увити като пашкулче.

Моето бонбонче когато няма колики си стои тихичка и кротичка в кошчето за кола през деня и си се кокори. А аз така ревнувам, че имам да домакинствам вместо да си се занимавам с нея и да й говоря през цялото време.  Ама нали трябва да се преоблека, да се измия, да закуся, да приготвя храната, да се цедя, да стерилизирам, да оправям легло, да прахосмучвам, да пера и простирам и да събирам и подреждам изсъхналото пране...и то времето за общуване се е изчерпало, добре че поне я кърмя, та да я погушкам малко тогава.

alex_shu, тази петорната ваксина е Пентаксин, за която говорихме тук по-рано, че трудно се намира, щото не я внасят редовно. Ама защо по 80 лв, на мен ми казаха, 60 лв че струвала? И се купуват 3 дози, за да имаш и за следващите два пъти, да не би да не успееш да намериш тогава, че нали не ги внасят редовно.  Аз съм си у поръчала също, да видим...ние трябва на 16-ти февруари да се боцкаме, дано да мине грипът дотогава.
А за секса - браво бе, много сте пълноценни! Аз с тези лохии - нямат край значи - не мога да се отпусна, а и ме е страх от инфекции, че аз съм си склонна към цистити!...Нямат ли край вече бе...все едно мензиса ми е дошъл!  Rage

Абе, момичета, много повръщаме - даже и след два часа след хранене, ако е спала, може да се събуди и да повърне. И постоянно след хранене, повръща   33uu Не знам това от преяждане ли е, от несъвършенния стомах и колики ли, от не-добра поза след хранене, или от нещо лошо в кърмата ми?

# 224
 Hug Привет на вси4ки мами и беб4овци  Heart Eyes
ние днес правим 1 месец  Blush така се радвам, малкото ми мом4е ве4е пораства,нямам тарпение да по4не да говори и ходи Crazy всеки ден става все по интересен не мога да откасна о4и от него Mr. Green  Joy на мама ськровището  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
 smile3510 по4ерпете се моля!
в петьк ще го водим за ваксината,4е с тоя грип е ужас, ина4е от миналата седмица се дохранваме с АМ не му стига кьрмата.... оба4е разли4но яде,ведньж 60мл. друг пьт 40мл,док каза да не му давам пове4е от 60мл, защото ина4е преяжда и по4ва да поврьща и аз много се шашкам #Crazy ина4е режим още нямаме  newsm78 разли4но е всеки ден,кога на 3 кога на 4 4аса яде.... да се надяваме 4е скоро ще си направи режим сам Joy
я кажете за лохите.... на мен все още ми се появяват по няколко капки жьлтеникава лигава те4ност  newsm78 ама ве4е нямам тьрпение да спре.... трябва напално да спре секрета, за да може да се прави секс нали  Embarassed  Rolling Eyes 4е ве4е забравих какво беше това....  #Crazy и си мисля 4е бебето щьркела го е донесьл  Laughing  Mr. Green
лек ден на вси4ки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт