"ДЕКЕМВРИйското човече е на месец вече"

• 17 523
  • 279
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Аз гласувам с две ръце за предложението на тини-мини  Mr. Green

# 226
  • Düsseldorf
Sarra : Знам, че може да се намери и за по-малко пари ваксината, но е много важно как е съхранявана, трябвало ако си я купуваме сами да е непрекъснато охладен, как да я закараме до нас, после до болницата, и знам ли правилно ли ще я съхранявам... Не бива да е до хранителни продукти в хладилника и пр., много сложно... А в мед. център Детско здраве я имат и гарантират, че е ок...

# 227
  • Варна
българка моите шевове са 3 вътрешни и Аг-то каза че са органични(котшки черва) и ще се разградят а няма да паднат.затова нямам наблюдения по въпроса. но много ми придърпва мястото още , при "възвратно-постъпателните" движения на мъженце  Confused

а ние сме на 3ка от началото на месеца. 2та ни ставаше но не ни събираше пълнежа и преливаше откъм гърба Rolling Eyes

Ники ето още едно линкче за 1ва стр. :
Регистър на лекарите ХОМЕОПАТИ по населено място

# 228
Момичета , ПЕНТАКСИНА се намира в аптечната мрежа по 62,60 лв - за около 188 лв тройната доза.  Стига да я има налична. Всякакви други оферти са ала бала, просто бизнес.....!

Тази фирма
ФАРМАТЕЛ  02/ 962 22 22
прави доставка по домовете ( за София), получаваш за горната цена ваксината вкъщи, охладена и с безплатна доставка. Peace

# 229
Момичета нещо не мога да схвана с тази ваксина Пентаксина newsm78
В кой месец трябва да се бие тя? Ние сега на 6ти сме на консултация, но лекарката нищо не ми каза. Ако се слага в края на втория месец началото на третия да кажа на мъжа да я купува, ако я намери. Моля ви, всетнете ме по въпроса, свършете нещо полезно, стига с този секс rotfImbo Joy Grinning

# 230
Божееее, четох, четох за секса си подготвих и отговори за mama-shushi, ама нещо ме шашнахте в края за някаква ваксина и сега почвам да ровя из нета да разбера що е то и ще има ли почва и у наща къща.
Ние днес си купихме столче за кола и на ЧОВЕКЪТ много му хареса! Половин час си седя вътре сам и се хили като репичка! А майка му взе че го снима като почваше да се мръщи вече ... И тази сутрин в 4 нададохме първият сериозен вик от радост! Мисля че и съседите го чуха, но да са си подбирали друго място за живеене! На нас не ни пречи Wink
Ето ви малко снимки да дебютираме и тук  Party
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2083694
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2083377
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2083372

# 231
Ger4e, нашето столче е абсолютно същото, но ние го бяхме взели за баткото. Не е ли още много малък Никола да го слагаш там? То все пак е за по-големи деца и то седящи. А нашите бебоци са още мънички.

# 232
BettyL, моля те сподели за помощта 200 лв. за дете къде се ходи, лично аз ли трябва да отида и какви документи се носят? А също и кога я плащат, по карта ли е? Ще съм ти много благодарна.

# 233
Теди, за второ дете май е повече...
Отиваш в общината, вземаш акта за раждане и искаш да ти дадат там някаква справка ли какво беше (те знаят) за еднократната помощ. С тези неща и личната карта на тати , отиваш в социалните грижи, попълваш една молба - декларация. След около месец ще ти ги приведат в пощата. На мен ми отказаха да са по сметка - не можело!

# 234
Здравейте мили мамчета,ето ме отново
честит празник на всички рожденички и на всички дечица станали на месец или 40 дена.желая на всички много здраве и усмивки.
Добре дошли и на новите мамчета и техните сладурковци.

Присъединявам се с две ръце към мамите с дечица,които не акат по няколко дни.При нас нещата са на 3 дни с помощ от мушкато,гимнастиката и масажчето не помагат.А най странно е че сме на кърма без АМ,и педи ни каза че нямало страшно,но мен ме е страх...

За секса - Ей много се забавлявах с всички.Ние сме на сухо от април мин.година и да ви призная чакам само да отида на преглед и да намачкам чаршафите Embarassed

Погача си направихме,и на молитва ходихме.Малката душица се представи отлично,спинка почти през цялото време и само за папкане се събуди.Да не чуе дявола нощното хранене сама го отказа и мама е много доволна,паузата ни е от 5 нагоре часа след последно хранене.
Бибата много я обичаме особено преди папкане.

Е стига толкоз за днес,че съм много подробна...
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2086055

# 235
Един въпрос за 4урката........( на бебето де )  !   Wink
Вси4ки майки, които питам ми казват 4е вдигат 4урката нагоре когато слагат памперса, а на мен педиатърката ми казва 4е няма смисъл, и от това само се опикава.  Какво мислите

# 236
tedy_mishka,
Еднократната помощ при раждане се изплаща от Агенцията за социално подпомагане - по местоживеене. Полага се на всички родили, независимо от доходите, съответно бележки за доходи - не трябват.
Необходими документи:
- Удостоверение за раждане ОРИГИНАЛ. (добре е да имате копия за докато ви го върнат !!!)
- Декларация за еднократната помощ, която ви дават от там.
- Декларация за семейно състояние (или нещо от сорта), която ви дават от общината при получаването на Удостоверението за раждане.
Лични карти на двамата родители - носи за всеки случай - и без това се попълват номерата им.
Ако искате да ви платят сумата по сметка, попълвате IBAN, и е желателно да носите копие от банков документ за този IBAN, ако не- ще получите сумата в пощата в квартала, където живеете. Правото да се иска тази сума е с давност е 2 години.

И ние сме от НЕакащите Sad въпреки че яде само кърма. Въоръжих се с търпение, чаках, четох, нищо не става. Тъй като не искам да й давам никакви лекарства нито да правим клизми нон-стоп, реших да пробвам да ям разхлабващи храни - дано само да й подействат на нея, а не само на мен  Rolling Eyes  Joy

# 237
SilverStar ,  не съм много веща, но знам за тази ваксина , че е комбинирана / срещу тетанус, коклюш и дифтерия/ , бие  се на три приема : обикновено 2 ри, 3 ти и 4 ти месец. Мисля може  и от 3 тия да се почне. Питай непременно доки, предполагам, че си знае работата жената, но и ти да си спокойна.... Peace
Пентаксина е ваксина, която не се покрива от здравната каса затова е опция , ако искаш си я купуваш, ако не ползваш тази от ЗК , а тя е със жив щам, което не е препоръчително.  Това е накратко.
Didda , аз в съвременната литература също намирам указание , че пишката се оставя свободно надолу / така и правя най - често/ , но всички около мен ми опищяха главата - нагоре та нагоре! Не виждам аз логика от това нагоре , освен бабината приказка ..."да му стои и в бъдеще нагоре пишката.." ама , хайде....да се опикае най - много наистина.... #Crazy
За еднократната помощ :  добавям само, че оргиналният акт за раждане на бебо остава в социалните , докато не отидеш да удостовериш, че си си получил помощта......тоест добре е да имаш няколко резервни копия ако се наложи за нещо. Peace И да ,  по сметка не може ! Как  иначе да те накарат да се почустваш неудобно ?! Mr. Green Twisted Evil

Хей, ние днес бяхме на преглед при Драганов и Георги се скъса да реве : още от коридора като почна - незнам какво му стана на това дете - ад. Не спря да се дере през целия преглед и аз две думи едва успях да си обеля с доктора.... Слава богу всичко е наред  - лекарят го обърна на една страна , погледна ставата с ехографа и каза : тази става например е много здрава - става за бой !  Laughing Joy Посъветва ме  да не го взимам на ръце детето когато плаче, да не се разглезвало.....
И аз хоп , като се прибрахме го пооставих да се дере в хола... След малко чувам , че той дъх не може да си поеме от рев, отивам и гледам , той със сълзи реве милият..!!! Embarassed Confused Shocked
Да му се невиди и разглезването, ще си успокоявам детето и това е.... при това наскоро четох, че децата до 6 тия месец нямали капризи а само потробнести, т.е не можело да се говори за глезене....

Вие какво мислите  по въпроса и държите ли си децата на ръце? newsm78
И смятате ли, че е вредно за възпитанието .....?!

# 238
  • Бургас
http://www.saintsofia.com/imunizations.html

Silverstar - това е сайта на новия имунизационен календар. Ваксината е ДТК/дифтерия, тетанус, коклюш/ + полиомиелит
Може да си я вземеш от здравната каса или да си купиш от вносната. От здравната каса е безплатана..... спорен е въпроса коя е по качествена, но казват че вносната била по-добра, макар че според мен гаранция няма. Пентаксина тука по напред казаха, че включвала и менингит.
Аз още не съм решила какво да правя. Най-добре според мен да се пита педито. Даже преди малко по Нова Телевизия - При Милен Цветков точно за това говореха - гостуваха едно семейство на което едното близначе е получило цялостно нарушаване на равновесието от малкия мозък, точно в следствие на ваксина взета от ХЕИ......и съвсем се ошашках....

В Бургас еднократната помощ задължително я превеждат по карта.....ама не по която ти искаш, а ти правят нова така че на мен ще ми правят вече май 6 или 7 дебитна карта.....кафа

Magesta ,    Didda нашта чурка я слагаме нагоре, макар че тя сама си стои така, даже веднъж се мъчих да я слагам надолу, ама не ще. /Това малко кат рекламка към момите :Р / В резултат на това, почти всяка вечер нощем се мокрим чак до гърба. Иначе да си призная честно от прочетената литература само  у нас има такава практика да се слагат чурките нагоре. Цитирам книжката на Елизабет Фенуик - Книга за майката и бебето: Опънете предната част/става въпрос за памперса/, нагоре, като насочите пениса на момченцето надолу към крачетата - в противен случай урината ще отива на горе.

Аз не си оставям детето да плаче, пък и той така се дере, че ми се къса сърцето и го приспиваме на ръце,ами просто не заспива по друг начин. Незнам дали го глезим или не, просто гледам повечко да си го гушкам. Даже напоследък си спинка при нас. Вечер като го накърмя, ако не е заспал го слагам на нашата спалня да лежи на една страна, аз лягам срещу него също на една страна, така че коремчета да се опират едно в друго, като неговата глава е на нивото на моята гърда и му давам да си я доцоца. Точно за 2-3 минути е заспал.

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 19:09 от Nikki_Ivanova

# 239
Аз докато се натуткам и то вече са ме изпреварили с обяснението за 200-те лева. Само да добавя, че Удостоверението за семейно положение не се взима когато се взима акта за раждане на детето. Ние акта си го бяхме взели доста по-рано. Като реших да ходя за помощта, тогава отидох за Удостоверението. Но ако не сте си взели акта за раждане - може и заедно, тъкмо ще спестиш едно ходене.
Мисля, че трябва лично да се отиде, тоест майката. За всеки случай, да не ви върнат.  Мен не ми искаха пресниманите лични карти, въпреки че си ги носех. И защо да не става по сметка? На мен така ще ми ги преведат.
Гледахте ли сега Милен Цветков? Имаше едни родители на близнаци. Децата след прием на живата ваксина за полиомиелит - 5 прием - се влошават - тоест едното. Другото си е добре. Но едното е вече 8 месеца в болница, на дихателен апарат и не могат да разберат какво му е. Родителите смятат, че е от ваксината, защото е почнало да се влошава 10 дни след приема.
Почвам и аз да се замислям за този Пентаксин. Пък и тази нашата от ЗК вече не се ползвала по белия свят.

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 18:44 от Betty L.

Общи условия

Активация на акаунт