Изследвания за жена между 30 и 40 години

• 1 040
  • 8
  •   1
Отговори
На какво изследвания има право жена  между 30 и 40 години? Очаквам сериозен отговор!

# 1
# 2
  • София
Профилактичен преглед от личния, ПКК и урина.
Изследването пак си го плащаш....
Идиотско в, че няма профилактичен преглед при АГ. Ако ЛЛ ти даде направление, то непременно трябва да пише някакво оплакване.

# 3
ПКК и урина не се плащат.

# 4
ПКК и урина не се плащат.
В лабораторията се плаща само такса екарисаж.

# 5
  • Дубай
Хубаво е да пускаш цитонамаска и ехография на гърдите.

# 6
  • София/Севлиево
Аз за пръв път правих ехография на гърдите и преглед при специалист тази година,малко преди да навърша 40.Всичко ми е наред и докторът каза нов преглед след 2 години.
Цитонамазка си правя поне веднъж в годината в последните 4-5 години,преглед при АГ доста често,но то е защото искам още деца.
Иначе ПКК и урина+ преглед при АГ-това ми даваше всяка година ЛЛ.И вече ако имам оплаквания съответното направление (имам късмет и двете ми ЛЛ в последните 16 години да не отказват направления,че дори по 2 са ми давали).

# 7
Моя ЛЛ дава направление за профилактика без проблем. Направлението за кръв и урина не е на висока стойност и обикновено не го отказват. Гинеколог и ехография на гърдите е добре, всяка година да се ходи. Ако не дай си боже има нещо, да го хванеш, докато е време.

# 8
Аз не разбирам въпроса, на какви има право? Имате право на всичко, ЛЛ не може да ви даде повече от 1 направление в месеца, затова планирайте. Взимате си направление за гинеколог например, пускате цитонамазка и гинеколога ви насочва за преглед при специалист образна диагностика за ехография на гърди. ПКК и урина са банални изследвания, които никой няма да откаже.
Аз лично правя ехография на гърди на всеки 6м, преглед при АГ около 2 пъти в годината, цитонамазка веднъж, ПКК и урина дори не чакам направление, ако реша пускам сама. Всяка година ЛЛ е длъжен да ви направи профилактичен преглед като назначи кардиограма, ПКК, урина, даде направление за специалист ако открие нещо притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт