Паническо разстройство - 59

• 48 802
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте. Знаете ли дали ривотрил на Рош се произвежда все още? Ако има някой да си го купува, моля да пише на лични. Благодаря!
Доколкото знам го има все още и може да си го купите от Сърбия.
Мен по-скоро ме интересува ако някой има контакти на хора, които го внасят, оттук да си го взема.

# 106
Здравейте. Знаете ли дали ривотрил на Рош се произвежда все още? Ако има някой да си го купува, моля да пише на лични. Благодаря!
Мен по-скоро ме интересува ако някой има контакти на хора, които го внасят, оттук да си го взема.
Има групи във фейсбук, но на Галеник варианта продават гледам!

# 107
  • София
Има групи във фейсбук, но на Галеник варианта продават гледам!
Да, даже се чудя дали този на Рош се произвежда вече...

# 108
Сръбският вариант на Ривотрил е на Галеник, за Рош не знам. В България предполагам по интернет човек може да се сдобие или да прескочи до Пирот.
Аз съм го пила преди години и е добър.

# 109
Привет!
Аз се позагубих с хубавото лятно време. Влияе ми толкова добре.
Разбира се не съм се оттървала от състоянието си.
Скоро имах голям шок с големия ми син и лошо преживяване с него. Та от тогава насам само при изнервяне, притеснение или стресова ситуация ми изтръпват венците толкова много, че имам чувството , че зъбите ми се сковават. Сякаш получавам някакъв приток на кръв в тях, кръвонапълват се, изтръпват и после като се успокоя ми минава. Това, нормално ли е или просто имам някакъв стоматологичен проблем?

# 110
Имали ли сте сухота в устата заради тревожност?

# 111
Да аз вървях навсякъде с шише вода в ръка...това е периода от живота ми в който съм пила най много литри вода на ден...

# 112

ДА.. Даже и като започнах АД 1 седмица имах ужасна сухота, пиех по два литра вода и нищо. Преди да разбера, че страдам от тревожност, постоянно докато спя исках да преглътна и се събуждах, защото толкова ми беше суха устата, че се получаваше нещо като задушаване. Не мога да обясня. Поне вече знам, че е заради тревожността и като се случи пия вода и лягам пак😀

# 113
Някой има ли представа от вит Д и Б12. Тези стойности ниски ли са много според вас?

# 114
Някой има ли представа от вит Д и Б12. Тези стойности ниски ли са много според вас?
Ниски са, но не много ниски. С добавки ще се оправят. Но обърни си внимание на панела с гликирания и захарта...

# 115
Да, благодаря. То от там тръгна всичко. С  ИР съм и пия Глюкофаж. Храня се внимателно, спортувам и чакам резултати. Вярвам, че така ще повлияя и на тревожността.

# 116
Здрвврйте! Виждам че , все по-малко хора пишат, което е радостно, явно се пооправяме! Аз имам едно въпросче. Юли месец бях на пси , изписаха ми лечение, 1 месец флуксанол по схема заедно с Велаксин, него 10 дни по 75 и после по 150 мг, поне една година и да отида нс преглед. Естествено аз не ги почнах. Бях на периоди, добре съм , зле съм и преди 3 дни не издържах и започнах. Но тъй като съм 4 нощни смени под ред. Не ми се иска да пия Велаксина след нощна и започнах само флуксанола като за начало. Пия го 3 пъти по 1 на ден , както ми е казано. Но се чустевам направо утрепан от ксто го пия. Нямам сили за нищо. Боли ме цялото тяло , спи ми се, а реално не мога да спя пълноценно, по-скоро някви дремвания.. възможно ли е да е от флуксанола? И някакви мнения/съвети какво да очаквам от Велаксина, който планирам от събота да го почвам.. някой който го е пил, има ли много гадни странични ефекти в началото и тн.
Благодаря предварително!

# 117
Направо се изумявам на чуденките ти.Досега щеше да си го започнал и свикнал.Страничните ефекти зависят от организма.За флуанксола не е ли много по 3 на ден.Аз пиех по едно.

# 118
  • Швейцария
Аз пия Венлафаксин. Първите дни имах силна тревожност и паник атаки. Толкова зле се чувствах, че едвам ходех на работа. Пиех диазепам или лоразепам, за да ги тушира. После всичко се нормализира и го пия вече 8 години. Много съм доволна, от тогава не съм имала паник атака. И на мен ми се струва, че да се започва директно с 3 таблетки Флуанксол е много, може би 1 сутрин и 1 на обяд е по-добре.

# 119
Направо се изумявам на чуденките ти.Досега щеше да си го започнал и свикнал.Страничните ефекти зависят от организма.За флуанксола не е ли много по 3 на ден.Аз пиех по едно.

Ти хубаво се изумяваш, ама замисляш ли се, че има хора които не искат да пия АД? Отделно от ципралекса ми стана толкова лошо, че направо се наплаших дори и беналгин да пия. А за флуксанола, така ми го изписаха. 10 дни х 3 10 дни х 2 и 10 дни х 1 .

@Жени, то не са ли две различни неща Велаксин и Венлаксифин. Или е едно и също ? Хич не съм наясно. Аз бях така първите дни от ципралекс и отидох на друг психиатър и ми изписа тояа, уж с идеята да няма такива неща в началото. А флуксанола ми каза че ми то изписва с цел да “убие” страничните ефекти, може би за това и стартово с такава голяма доза.. нямам си идея наистина.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 21:59 от PP90

Общи условия

Активация на акаунт