Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 91

• 52 678
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Да, и на мен ми казаха, че ще се забави епикризата докато излязат резултатите от хистологията - при лапароскопия. А от хистероскопия докторката ми каза резултата, отново след 2-3 седмици.

# 526
На мен ми казаха, че хистология та е готова, но епикризата не е разписана.

И си мисля има ли вариант да получим информация някаква?

# 527
Момичета, бихте ли споделили мнение за д-р Тихомирова?!
Става въпрос за инвитро при жени на 40+.
Има ли някоя на тази възраст забременяла при нея?
Благодаря ви Heart

# 528
  • На изток от Ада
Момичета, бихте ли споделили мнение за д-р Тихомирова?!
Става въпрос за инвитро при жени на 40+.
Има ли някоя на тази възраст забременяла при нея?
Благодаря ви Heart
Не е ок тя. 2 момичета знам при нея , без успех едното със страствания и не ги видяла....

# 529
silvanchence, може да питаш на информация дали има как да ти дадат неразписано копие или да отидеш на място само да си я видиш ако е при тях.

patence, аз съм при нея, но не съм 40+ (има тема за забременяване 40+, може и там да питаш ако не си). За момента впечатленията ми са добри. Не съм стигнала още до трансфер, защото няколко месеца борихме проблем, който имам, пуска ми допълнителни изследвания и като цяло смятам, че ми обръща внимание, не натиска просто за трансфер без да знаем дали ще е смислено да го правим на този етап.

# 530
Аз съм за изследвания, стига да не са излишни. Прави ми впечатление, че понякога пускат куп скъпи и безсмислени  изследвания- говоря за други лекари, при които аз, или мои познати сме ходили.
Аз не гоня Фонда  тъй като си използвах всички опити! Гоня времето. Годините ме притискат. Трябва ми лекар с индивидуални подходи....., а това е толкова трудно в БГ- за Турция желание имам, средства не!
На тази възраст, на която съм аз, трябва опити на ЕЦ, или поне аз така си мисля! Тихомирова може да предложи друго!
 Стискайте палци!
Ако и друг има впечатление, моля да споделя!

# 531
Момичета, налага ми се да направя аборт в 7г.с, предвид че предстоят празници, ако отида в Надежда на всеки един от лекарите ли мога да се доверя или не е точно така ?

# 532
В 7 г.с., аз таправих Медикаментозен аборт. Изписаха ми някакви хапчета и се изчистих сама. Не се наложи кюретаж!

# 533
Здравейте, бих искала да споделя моя опит от болницата. Посетих репродуктивен специалист, заради влошена спермограма на партньора и скорошен миссед. Веднага ни насочиха към инвитро, но предвид неговите резултати не подложих решението им под съмнение. Направиха ми ЦС, която задължително (според тях) трябваше да се извърши с обща анестезия. Докато заспивах, в кабинета влезе, не моята докторка, а друг човек, който се оказа специализант, но както се досещате не бях достатъчно адекватна,за да реагирам.След процедурата с усмивка ми заявиха, че и двете са запушени и пускаме веднага документи за инвитро с тубарен фактор, който както знаете комисията ще одобри при всички случаи. Попитах как е възможно при положение,че преди месец бях забременяла напълно естествено, но отговор не получих.След като направих проучване за вероятни причини за запушване на тръби (инфекции, кюретаж, коремни операции) се замислих, че при мен няма нито едно от тези неща. В крайна сметка смених клиниката, повторих изследването и се оказа,че са напълно проходими. Да не говорим за 380 лв на вятъра и ужасът, който преживях от  диагнозата, поставена жена на 23 год.

# 534
При кой лекар бяхте? Това е просто скандално и отвратително! Тези клиники все повече ми заприличват на всичко друго, но не и на лечебни заведения! Заведете им едно дело за лекарска небрежност, да ви върнат парите за изследването и за стреса, на който сте били подложени! Confused

quote author=VictoriaC link=topic=1583355.msg47415812#msg47415812 date=1704113059]
Здравейте, бих искала да споделя моя опит от болницата. Посетих репродуктивен специалист, заради влошена спермограма на партньора и скорошен миссед. Веднага ни насочиха към инвитро, но предвид неговите резултати не подложих решението им под съмнение. Направиха ми ЦС, която задължително (според тях) трябваше да се извърши с обща анестезия. Докато заспивах, в кабинета влезе, не моята докторка, а друг човек, който се оказа специализант, но както се досещате не бях достатъчно адекватна,за да реагирам.След процедурата с усмивка ми заявиха, че и двете са запушени и пускаме веднага документи за инвитро с тубарен фактор, който както знаете комисията ще одобри при всички случаи. Попитах как е възможно при положение,че преди месец бях забременяла напълно естествено, но отговор не получих.След като направих проучване за вероятни причини за запушване на тръби (инфекции, кюретаж, коремни операции) се замислих, че при мен няма нито едно от тези неща. В крайна сметка смених клиниката, повторих изследването и се оказа,че са напълно проходими. Да не говорим за 380 лв на вятъра и ужасът, който преживях от  диагнозата, поставена жена на 23 год.
[/quote]

# 535
Подобни истории винаги следва да се четат критично.
Къде повторихте изследването, от къде може да сте сигурна, че и там няма грешка?
Репродуктивните клиники не са за млади хора и такива, които нямат зад гърба си поне няколко месеца до година неуспешни опити. Защото когато имаш година или две без бременност, отиваш там с друга нагласа и надежда лекаря да сбъдне мечтите ти. Оттам и доверието и положителната нагласа и т.н.
Пожелавам на дамата да забременее скоро спонтанно, но ако това не стане, времето ще покаже коя причината и дали е само в мъжкия фактор.
В инвитрото няма кой знае каква драма, драмата е в предразсъдъците ни.
Пиша го като човек, който винаги има едно наум и също съм все Тома неверни и бях леле майко как инвитро, та аз съм на 32. Ми е така. Мина и замина, да бях се решила на 23 ..примерно.

# 536
Не смятам, че има грешка, тъй като първо направих изследване с т. нар. “пяна’ докато наблюдавам лично аз и лекарката ултразвука и се вижда изпълването на тръбите. Тъй като този метод се приема само за скринингов направихме и ЦВ, която си е рентгенова. Резултата е категоричен.
Дали е било с цел да имат повече инвитро пациенти или е просто лекарска грешка, не знам, само споделям опита си.

# 537
Понеже в тази тема има предимно пациентки на Надежда и ние имаме и собствен опит.
Аз си правих ЦС без упойка, та знам, че съществува такъв вариант, а и още съществува в ценоразписа. Прави ми я друг лекар, не моят репродуктивен, като предварително знаех, че ще е така.
Никой не ме е натискал за инвитро, въпреки че на първи преглед бях 40+, та мноооого се учудвам, че някой натиска за инвитро дама на 23, освен ако причината не е била в спермограмата.

# 538
Да това може би пропуснах да спомена. При първия преглед взехме решение за инсеминация заради спермограмата, но ме посъветваха все пак да задвижа документи и за фонда, за всеки случай. При следващато ми посещение там беше въпросната ЦС.

# 539
  • На изток от Ада
Имам ненужен Летрозол ако на някой му трябва

Общи условия

Активация на акаунт