Човек променя ли се

• 9 707
  • 199
  •   1
Отговори
# 15
Уреди си живота без този насилник, па после мисли за друг мъж. Не виждаш ли, че ескалира насилието, ако те осакати или убие кой ще ти гледа детето??? Новини не гледаш ли, онези жени също са чакали промяна, някои са на гробищата.

# 16
Тя май не иска живот без мъж. И което е още по-лошо, държи да е точно с този мъж. Заради детето, разбира се.

# 17
Тя май не иска живот без мъж. И което е още по-лошо, държи да е точно с този мъж. Заради детето, разбира се.
Просто знам че много семейства преминават през сериозни проблеми и че трябва прошка и компромиси че някои се променят други не , затова незнам кое е най редното решение

# 18
Прошката и компромисите трябва да се случват в някакви разумни граници. Тук здравето и животът на теб и на твоето дете са застрашени, не разбираш ли?

# 19
Твоят “компромис” е да ядеш шамари и да бъдеш душена, какъв е неговият?

# 20
Просто знам че много семейства преминават през сериозни проблеми и че трябва прошка и компромиси че някои се променят други не , затова незнам кое е най редното решение

Дрън-дрън, една уважаваща себе си жена, която държи на себе си, може да бъде бита само веднъж. Останалото е търсене на оправдания.

# 21
Не, няма да се промени и ако се върнеш ще свършиш в черните хроники. Ти самоуважение някакво нямаш ли? Крайно време е да си включиш сивото вещество и инстинкта за самосъхранение. Детето ти заслужава повече от живот с насилник, поне за него помисли.

ППС. Тези две неща са несъвместими.

Здравейте.С мъжа ми сме заедно от три години, имаме дете на годинка.Бързо създадохме семейство поради липсата и при двама ни на такова.Заживях с него понеже го видях че е изстрадал ,израстнал без семейство и добър човек който обикнах.Поради липсата на контрол с годините е тръгнал по лош път правил е дребни глупости заради които е бил и в затвора.Минахме през много неща понеже е свикнал приятели банкети,лъгане защото съм правила проблеми че често се събираше с тях . Много неща напаснахме с времето.Но от както сме заедно той не обича да говори и обсъжда сериозни теми и оттам много често понеже аз искам и се стига до караници през които ме е блъскал душил лек шамар,обиди с оправданието че го прави да ме стресне за да спра . Често сме се разделяли за по няколко дни като после отначало всичко е розово и до следващия път.Но никога не ме е удрял със сила от не вярвах че нещата могат да ескалират до няколко шамара блъскане и ритници което стана.Накрая пак аз бях виновна защото все съм искала да говорим и не го оставям на мира когато е нервен че не може да се владее .Близо от месец сме разделени отначало се държа гадно с мен като ме обвини за всичко а сега ми казва как си е осъзнал всички грешки това че ме е пренебрегвал,посягането и как иска да е с нас и няма нищо да е както е било.Много искам да сме заедно въпреки че няма и един човек който да ме подкрепя понеже ми казват че няма да се промени и че в момента ме манипулира защото търси семейство и сигурност.Искам да вярвам че всичко във връзката ни ще е друго но знам че съм подвластна на чувствата си и не мисля трезво.Страх ме е че ще се доверя и ако всичко е по стария начин трябва да изживее всичко отново.Имате ли сходни ситуации и мнение дали човек ако разбере че е изоставен наистина би променил толкова неща и осъзнал-обиди,посягане, пренебрежение и предпочитане на половинката си вместо останалите.Незнам дали има смисъл да му дам шанс или си губя времето като ми пречи да продължа напред

# 22
Колкото до семействата, да, преминават през сериозни проблеми, например финансови или здравословни, и понякога пак се разпадат, но тук става дума за насилие. Това не е житейска трудност, с която да се справиш.

# 23
Благодаря за написаното от вас,знам че ако друг е в моята ситуация щях да кажа определено същите неща, просто съм в ситуацията и това е решение което ще промени живота ни занапред и незнам в каква насока ще е затова ми е трудно.Знам че посягането когато започне да се повтаря така и ще си остане,като кажем че караница за нещо наистина сериозно досега сме нямали, всичко тръгва от нещо малко

# 24
Можеш да пробваш и на свой гръб да разбереш променя ли се човек, не ли. Може и да решиш да не пробваш, щото гърбината ти е по-мила.

# 25
просто съм в ситуацията и това е решение което ще промени живота ни занапред и незнам в каква насока ще е затова ми е трудно
Със сигурност ти и детето ти ще бъдете по-добре без този мъж, отколкото с него. Какъв баща мислиш, че би бил?

# 26
Как изобщо ти минава през ума, да се върнеш при насилник? Не, сериозно питам! Какво ви става бе момичета? Мъжете ли свършиха, тотална липса на самочувствие ли е, какво, не мога да си обясня? Бягай с 200,да не си следващата пребита или в куфар.......

# 27
В положителна насока ще е промяната - няма да ви бие и убие накрая.

# 28
Леки удари ?  момиче, ти добре ли си изобщо аз и лек удар не бих изтърпяла , би ме отвратило всичко направено от злоба. Не бъди глупава и се вземи в ръце, имаш дете за гледане, не му причинявай да гледа разправии  и да живее с такъв баща, който удря майка му. Сега ще му простиш добре, после пак ще го направи, а после може и жито да ядат роднините ти, новини не гледаш ли. Мисли за детето си! какво значи бил почерпен и затова те е удрял повече и по-силно ?? Ужас

# 29
  • София
Твоя човек е маргинал с престъпно минало (няма бивши за мен), лежал в затвора, лъжец, насилник и бияч на жени и ти питаш дали ще преодолеете тази криза?

Това не е криза, а начин на живот. Няма да го превъзпиташ никога, но имаш задължението да възпиташ детето си в други ценности и с друг пример.

Общи условия

Активация на акаунт