Женени заради детето

• 15 778
  • 420
  •   1
Отговори
# 210
Аз заставам зад думите си.

Нищо лично няма, не засягам и нямам за цел да засягам когото и да било. Никого не обиждам и не желая обиди и негативизъм.

Аз си казвам мнението в публичен форум. Невсички са длъжни да се съгласяват или да го харесват.

Все си мислих, че тук повечето подкрепяме равенството между половете.

# 211
  • София
Яни, моля да не ми пишеш на лични.
Сериозните юристи казваш не водят подобни дела. Ама ти за адвокатите ли говориш или за други?
И кой според теб води дела за издръжка? И за какъв размер?
Какви дела водят сериозните хора?

# 212
За тези въпроси моля да се отнесеш към юристи и хора, на които имаш доверие.

Моля да не разкриваш лична кореспонденция в публичен форум.

Никого не нападам, нито обиждам.

Просто се боря за равните права между жени и мъже.

# 213
  • Далечният изток
И? Какви са ти думите?
Бащите плащат издръжка за децата, пък майките ги харчат да си плащат това онова...
Равенство, да... Въобще нямаш идея как се справят самотните майки с мизерните издръжки, подхвърлени от "бащите". Никаква идея. Затова престани, най-добронамерено ти го казвам. Намираш се във форум с 95% пишещи жени, много от които майки, много от които самотни майки, които действително се чудят как да гледат децата си с великите, огромни издръжки, които плащат бащите.

# 214
Всеки чете и тълкува според собствените си разбирания и вярвания.

Аз искам жените и мъжете да са с равни права. Да се споделят отговорностите за децата, майките да не са самотни и да не са с мизерни доходи/ средства.

Затова пиша аз, а не, за да насърчавам мизерията на майките. Обратно, пиша как е намалена тази мизерия в по-зрели и развити правни системи.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 00:10 от Yani277

# 215
  • Далечният изток
Не ме интересува какво искаш. Създай си политическа партия, ако искаш. Тук в този форум малко си мери приказките.

# 216
Извинявам се, кое не съм премерил?

Аз пиша как в други правни системи е намалена мизерията на майките и родителите изобщо, след разводи.

Нямам намерение да пиша обидно или непремерено.

# 217
  • Далечният изток
Казах ти кое не си премерил. Форумът, в който пишат майки не си премерил. Ходи да си вееш идеалите някъде другаде.

# 218
Аз пожелавам само здраве, добри доходи и щастие на майките и на всички, нищо лошо не съм написал за никого.

# 219
  • Далечният изток
Да, разбира се, освен, че ограбват горките бащи и си плащат собствените разходи с издръжките, които получават за децата. Иначе здраве, да. Супер...

# 220
Аз писах как подобни проблеми са разрешени чрез спазване на равните права между жените и мъжете.

Просто нашата правна уредба е стара и създава много проблеми, а решения в други правни системи са налични. И тези решения намаляват конфронтацията и мизерията, подобряват възпитанието на децата.

Всичко, написано от мен, е само с цел споделяне на по-модерен и съвременен подход от по-зрели правни системи, който доказано в живота е подобрил много отношенията между половете по време и след развод. Подобрил е женските права.

Нищо лошо или обидно не съм целял...

# 221
  • Далечният изток
Всичко написано е с цел провокация. Ок, вързах ти се.

# 222
  • София
Аз нямам нужда да се консултирам, защото това ми е работата.
Теб питах как си представяш нещата, защото разбиранията ти са далеч и от правото, и от родителството.
И най-важното е,че вече няколко страници спамиш.

# 223
Няма как бащите да гледат деца при това мислене, дори и в тази тема.
Съвсем ОК са си като родители. Покрай мен е пълно със споделено родителство - 2 на 2 седмици, дори на много малки деца. Но майките не третират бащата, като безполезен фикус в хола. Затова и жените в България ще теглят още дълго. Мъжете са абсолютно адекватни родители и много държави, дори не го подлагат на съмнение.

Тазж жена, която цитирам, и тя ли провокира или спами?

Нищо лошо не съм целял и не целя.
Учуден съм, че има жени, които не желаят равенство между половете. Когато няма равенство, разбира се, отношенията са дебалансирани. Винаги ще има конфронтация, а това именно води до мизерия. А най-много страдат децата.

Всичко това би трябвало да го обясняват много други активни потребители тук. Въпросът изобщо не е за 200-те лв.

Лека нощ!

# 224
юриста да каже коя точно правна система му попречи да е равен родител с бившата си жена, на която плаща "висока" издръжка? 
да беше изкарал едно медиаторство, за да стигнат до такова споразумение, че да не му е крив света, щото видиш ли, давал близо 1000 лв.

Общи условия

Активация на акаунт