Женени заради детето

• 15 717
  • 420
  •   1
Отговори
# 60
Човек живее с партньор като му е по-добре във връзка отколкото сам.
Почне ли сърцето да те боли, да страдаш, да чуваш по някоя и друга уж случайно изпусната думичка от познати, съседи и други и става гадно.
То как да легнеш до такъв човек? Физически ще се разболееш от мъка дори и много, ама много да го обичаш.

# 61
Има си хора, и мъже и жени, които не са моногамни и не могат с един партньор, факт.
Минимум не е възпитано да водиш спокойно и свободно чатове с някакви изневери и дори да не ги криеш от съпругата си. Този партньор грам пък старание ли не струва?! Това семейство няма ли някакво значение?! Тоест не е само до спането с друг, страничните ефекти са потресаващи. Въобще по-добре е, когато хора са толкова невъзпитани и егоистични, да не ангажират други с подписи и деца. Или поне да бъдат честни към другия, за да знае какво си увисва на врата.

# 62
Идеалният вариант е, ако и двамата се паднат изневеряващи, или и двамата - неизневеряващи.

# 63
П(р)огледни сега и малко напред и се виж с  този човек, отвъд изневерите (му). Визията за семейството и неговата цялост, уви, може да съществува и на фона на паралелни връзки. Ти решавай и не се влияй от това какво ти казват хората да направиш или да не направиш.

# 64
Според мен, ако отворен брак, жената, поне до определена възраст, а и въобще, има чисто статистически 20 пъти повече възможности/ кандидати за извънбрачен партньор.

Искам да кажа, че макар и привидно балансиран чрез полигамията/ отвореността, бракът де факто би бил отново дебалансиран.

Живот само като съквартиранти - трудна работа, повече наподобява токсична връзка.

Както и старите хора са казали за изневерите - 'дори и да те хванат на калъп, отричай'. С нищо не са хубави изневерите, според мен...

# 65
За това като ви разправям да изневерявате никой не ме слуша. Къде, къде по-лесно се приема такава информация, когато знаеш, че си напред с материала. Joy Шегувам се де, сега пак ще ме обявят, че прокламирам изневярата като задължителна.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 23:32 от ЗЛОДЕИДА

# 66
От една страна, децата усещат всичко. Те усещат, че мама и тате не са щастливи и този модел им носи травми, нежелание да създават семейство, защото е символ на нещастие и други.
От друга страна, ако се разведете и намерите човек, който да Ви обича, това ще е още един човек в живота на Вашето дете, който ще обича и него. Колкото повече любов - толкова по-добре

# 67
Той повече пъти е бил с други отколкото с вас.
Да, авторката е на 30, имат дете на 4, а той вече е имал паралелна връзка и го е хващала един, два пъти, три пъти... В случая тя играе ролята на любовницата.

# 68
Не изпитва състрадание към жени, останали в брака "заради детето", защото обикновено не е заради детето, а за финансови облаги, да не си развалят стандарта, или да не им се наложи да поработят по стабилно. Особено в примера на 50 годишната жена, необичаща изневеряващия си мъж, ама стои при него да не си наруши интереса.

# 69
Абе това някой го е казал - че не го обичала - но де факто само тя си знае.
То има жени обичат и побойници, пияници и нехранимайковци, че няма пък жени, които да обичат един Казанова ли?

# 70
Това не е обич, а примирение. Не е здравословно.

# 71
Ето и в съседната тема - той й раздава шамари, рита, души, ама "леко",  а тя си вярва, че може да се промени, и че не е редно заради детето да ги разделя. "Обича" го жената.

# 72
Не изпитва състрадание към жени, останали в брака "заради детето", защото обикновено не е заради детето, а за финансови облаги, да не си развалят стандарта, или да не им се наложи да поработят по стабилно. Особено в примера на 50 годишната жена, необичаща изневеряващия си мъж, ама стои при него да не си наруши интереса.
И аз така мисля - повечето пъти имат някаква изгода, за която не искат да си признаят. Дали не им се работи, дали е заради социален статус (как ще ги гледат сега всичките им омъжени приятелки) и други.
Иначе най-добре детето да не е лишавано от вниманието и на двамата в семейството. Това е ясно.

# 73
Може да е някаква ментална зависимост. Звучи ми на жена, която е преживяла травма, особено с това "безразличен ми е".

Отбелязвам, че щях да дам съвсем друг съвет, ако ставаше дума за едно мило семейство, където двамата уважават извънбрачните си нужди и се концентрират върху здравословната среда вкъщи. Но тук говорим за скандали, драми, молби и един перманентно търсещ секс навън мъж, който дори не крие другите си любови, с които съпругата му не е съгласна.

За какво му е тази жена? Да чисти, пере, гледа детето и - тъй като е финансово независима - да я цоца и за пари. Ако съм майка на такава госпожа, щях да и се накарам едно хубаво... Никоя майка не иска това за детето си.

# 74
"Ментална травма" или (слаб) характер?
Как жената показва, че не е съгласна с другите му жени?
И как така е безразлична, ако не е съгласна?

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 10:59 от Linda*kiss

Общи условия

Активация на акаунт