Женени заради детето

• 15 724
  • 420
  •   1
Отговори
# 90
  • Далечният изток
Не е задължително да е всяка седмица. Може на две седмици, на три, на месец...

# 91
Странно ми е, че в 21ви век още има жени, които стоят в брак "заради детето". Детето расте и един ден си дава ясна сметка, че е живяло в семейство без любов и подкрепа, където мама и тате не са се понасяли. Усеща се кога има щастие и кога няма. Колко време да го лъжете това дете? Като се разделите, баща му няма дс спре да му е такъв, също не би следвало да спре да го обича и да полага грижи. Може да имате нормални отношения, дори по почивки да го водите заедно, но съвсем регламентирано вече той да си спи, с която иска, както и ти да имаш нов човек до себе си, ако решиш.

# 92
По-голяма глупост отдавна не бях чувал.Нито съм чувал някой да си гледа децата така.
Е, това си е някакво твое мнение. На един от много милиарди хора по света Simple Smile Обикновено е временно, защото не всеки може да извади две хилди евро за апартамент месечно, ако му бръкнат в джоба и за други обезщетения. Един втори апартамент, не трети.

Но аз не обичам да давам акъл, в съвсем различна ситуация съм - от осемнайсет години с моя мъж брак. Само споделям какво аз съм видяла да се прави в името на детето.

ПП Доизяснявам, за да преглътнат някои четящи големия шок - в този подфорум винаги съм alien, затова рядко пиша Satisfied В случая ставаше въпрос за едно собствено жилище, което решиха да оставят на детето - и споделено родителство, разбира се. Тоест имало е едно второ жилище, за което са си делили наема и едно, в което живее детето и съответния родител за този момент.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 18:01 от Анонимен

# 93
Ахааааа, значи така- детето живее в основното жилище,а бащата и майката се редуват, кой да го отглежда там. Бащата намира гадже, което се мести при него, а когато е седмицата на бащата да се грижи за детето, майката отива при гаджето на бившия си в апартамента под наем.

# 94
Ако имаш предвид това, което лично аз разказах - не, не е имало гаджета и е ставало дума за периода, в който детето свиква със ситуацията. За това специално дете няма нужда да се притесняваме, гледано е от двама много интелигентни способни човеци и няма никакви травми, а е скоро пълнолетно Relaxed

# 95
Нямам предвид конкретно дете.

# 96
Написах го във връзка с това, че за едни хора това е шокиращо, травмиращо, изненадващо, докато за други хора - деца и възрастни, тази ситуация също е наред. Развитието на някакви обстоятелства зависят и от участващите в нея.

За тези конкретно е работило, затова написах, че детето е вече почти пълнолетно. Тоест няма смисъл да се гадае какво-що (по-напред имаше такъв постнг, че детето щяло да се побърка). Друго дете може и да се побърка, не зная. Може детето да иска да живее само с майка си и да вижда баща си два пъти в месеца. Това дете не е било такова дете, този баща също не е от "два пъти в месеца" баща. Те са си решили нещата по адекватен за тях начин. 

Всеки решава според своята си ситуация. Авторката обаче е много далеч от вземане на такива решения, тя даже не знае дали е редно да се раздели от бащата, да не говорим друго.

# 97
  • Най-красивата страна
Много жени си затварят очите ,заради детето.
И страдат.

Чудно ми е как си лягаш с мъжа,след като знаеш,че е правил секс и с другата жена.
Мен лично ще ме е гнус.И ще ме е страх от болести.

Колкото до хорското мнение-обикновено приятели и познати започват да шушукат и да се подиграват зад гърба на жената.Не на Мунчото,на жена му .

И да играеш цирк,че имаш нормално семейство пред хора,които знаят за любовницата е смешно.

Всичко това е унизително за жената.Къде е достойнството,къде е себеуважението на тази жена?

А в един момент ,ако Мунчо се влюби ,жена му може да бъде зарязана заедно с детето.

Еднократна забежка може да се прости.
Но постоянни паралелни връзки-НЕ.

Познавам такава жена-20 години живее с мъж,който не е спрял да и изневерява.И даже се случва да и посяга.
Тя ходи и вдига скандали  на поредните любовници..
Не защото го обича.Защото гледа на него ,като на собственост.
Ами никой не и съчувства.Подиграват се.

Познавам и семейство с две деца,които имат отворен брак.
Той си има връзка,тя също.
Всичко е дискретно.Разбират се,гледат си децата,ходят по почивки..Но нямат интимни отношения.Тя казва,че им е добре.Имали ,,приятелски чувства един към друг,,.

# 98
В случая ставаше въпрос за едно собствено жилище, което решиха да оставят на детето - и споделено родителство, разбира се. Тоест имало е едно второ жилище, за което са си делили наема и едно, в което живее детето и съответния родител за този момент.
Значи искаш да кажеш, че родителите, макар и разведени, обитават едно и също жилище, макар и не по едно и също време, а през седмица?
Това не виждам как ще работи за 99% от хората.
Все пак нали ще се оглеждаш да си намериш нов партньор. Примерно мъжът като доведе в къщи някоя - там пълно с вещи на предната му жена. И новата като пита абе на кого са тия работи? Ами на бившата ми жена, ама тя не живее тука, или поне тази седмица не. Следващата ще живее.
И следва чао.

# 99
И аз не си представям как може някой да живее една седмица на едно място, другата на друго... Аз само за една почивка мъкна два куфара с багаж, пък какво останало всяка седмица да гласиш багаж, да го подреждаш, след седем дена, пак гласиш, после пак подреждаш в новото, после пак и пак и пак.... ам нали и на работа трябва да ходиш... и после, къде ми остана оня крем, къде ми е еди кое си... Това е някакъв кошмар направо.

# 100
Да, толкова жени остават в брака заради детето, че от любов системно го и настройват, понеже misery loves company. А ако се разведат, пак от много любов го дават само за уикендите Grinning

# 101
Не знам как е седмично честно казано. В случая ставаше въпрос за смяна на месец или два в продължение на малко повече от година. Когато детето е станало на 14, само е избрало модел, който беше/до ден днешен ден е (на хартия) шест месеца. Бащата вече е купил голям по-удобен апартамент, там си има стая за тийна, баня,... Тъй като кварталите са един до друг и той има ключове, хората се виждат постоянно, затова написах "на хартия". Сега майката е в апартамента на детето, като стане студент, тя ще отиде при приятеля си. Звучи сигурно сложно, аз го виждам пред очите си и не е.

ПП Крис, сега дочетох за партньора. Ами, проблемът и фокусът на тези хора в онзи момент не е бил да си водят гаджета вкъщи. Сигурно са имали, но пък те са ги водили в техните апартаменти. Къде живеят тези "гаджета"? Нямат ли собствени апартаменти, където да канят срещите си?

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 10:14 от Анонимен

# 102
За мен схемата с ротиране във второ жилище, че и със споделен наем, ми звучи като "замазване" и опит на единия от двамата да се опита да върне другия или - по-лошо - да използва друхия

Иначе отчуждението и намразването между двамата е толкова голямо, че над 80% от мъжете не желаят да поддържат връзка с детето, тъй като то основно остава под контрола/ възпитанието/ манипулациите на майката.

Мисля, че са нужни много усилия и от двете страни, за да продължат да бъдат и двамата родители по относително адекватен начин.

У нас упражняването нс родителските права се урежда по едно Постановление на пленума на ВС от 1974 г. Уредбата е безкрайно остаряла и по принцип отразява патриархални нагласи и концепции в страната. А именно - че предимно майката "остава/ седи с децата, вкъщи", а бащата "е далеч и носи прехраната". Това е в съдебната практика последните 50 г.

Ако начинът на виждане не се промени, съответно и правната уредба, няма как да се подобри възпитанието на децата, а също няма как да се намали и напрежението между развеждащите се родители, респективно и "домашното насилие".

В по-развитите страни правната уредба е модернизирана. Нито има развод "по вина" на когото и да било, нито децата се оставят основно на майката - 50:50 е (егалитарно). Това е в състояние да промени много отношението между половете и към връзките/ брака въобще...

# 103
Значи Америка сигурно не е развита, защото ето какво написах в Гугъл и какво ми излезе:

# 104
Значи Америка сигурно не е развита, защото ето какво написах в Гугъл и какво ми излезе:

По-скоро бих се доверил, че Америка е по-развита от България, отколкото на Гугъл.

А ето какво отговори Open AI на същия въпрос:

https://chat.openai.com/share/5728eefa-440a-4402-9008-9283bf99d747

As of my last update in September 2021, there's no fixed percentage for child custody that mothers receive in the US. Child custody arrangements vary widely based on individual circumstances, and decisions are ideally made in the best interests of the child. Factors such as the child's well-being, parental abilities, and other relevant considerations come into play. For the most current statistics or trends, I recommend checking with legal sources or official government reports.

Общи условия

Активация на акаунт