Женени заради детето

• 15 756
  • 420
  •   1
Отговори
# 150
Деца се гледат с любов и пари. Това е истината и който се опитва да убеди в нещо друго, или няма деца, или не ги гледа. Моето е 4-годишно. Ежедневното посещение в магазина ни струва около десетина лв за нещо сладко, сок, сладолед, някоя дребна играчка или книжка със стикери. На седмичния пазар, харчи повече за лично негови си нещица. Да, като беше бебе беше евтино, защото кърмех и купувахме само памперси и някое кремче или сиропче. Това като изключим първоначалната инвестиция за обзавеждане и дрехи и тн. Ми добър ден, да имаш дете струва кинти. И да, за неспособните комплексари 200кинта са много. И майката живее с тях, нали.. Scream

# 151
Така е, съгласна съм. Само не разбрах според господина пишещ в темата какво общо има отношението с издръжката. Разходите по детето стават по-малко при лошо отношение от майката ли??? Изобщо не знам едното какво общо има с другото.

# 152
  • Melmak
Аз не разбрах със 196 лв как се гледа дете? Парно ли се плаща, ток ли? Занимания и частни уроци? Или храна и дрехи? И колко от тия ганьовци, които не дават и 2 лв повече, ще се съгласят на режим 50/50? Или искат два уикенда в месеца да хвърлят детето на бабата и да не се занимават. То е ясно, че който иска да си гледа детето, го прави. И плаща уроци, и купува дрехи и плаща издръжка над определената от съда. И най-важното общува с детето и се интересува от него!

# 153
Когато се мисли само в цифри и изчисления, ясно е, че не се мисли за доброто на детето, затова още по-ясно е, че даващата страна ще иска да дава по-малко.

Особено ако е набеждавана за "лош родител".

Правната уредба е наистина остаряла, насърчава Ганьо и Ганьовца.
напротив точно за доброто на детето се мисли в тези изчисления, поне би трябвало..
детето трябва да запази стандарта си на живот след раздялата, не да го понижава, щото бащата решил да живее като свободен елемент, примерно..
и да - лош родител си несъмнено, ако независимо от високите си доходи, не си готов да подпишеш по-голяма издръжка от минималната за детето си..
ако от крехкото ти его ще зависи дали ще се грижиш за детето си, толкова си и родител въобще..

# 154
И всяка седмица си мъкне багажа напред-назад?!? Или си има и на двете места всичко - по два комплекта учебници и тетрадки, дрехи всякакви и на двете места, играчки?!? И кое е домът му всъщност? Ужас...
Няма никакъв ужас тука, на фона на това децата да бъдат без баща си, носенето на багаж е нещо дребно, свиква се и се напасват. Децата си имат дрехи и всичко необходимо в двете къщи, само учебниците носят, щото няма как. Свикват, но по-важното е, че запазват връзката си и с двамата родители и са отглеждани от тях, а не да виждат единия на Коледа и Великден.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 18:35 от Mosquita

# 155
Добре де, а каква е гаранцията, че голямата издръжка ще отива за детето? А няма примерно да отива за поредния тъпкач. Защото не са малко жените, дето ще засили детето си на баби и лели, докато се развява с поредния.

# 156
Ако толкова се страхуваш къде ще отиват парите от издръжката, не ги даваш кеш. Купуваш дрехи, обувки, техника, плащаш частни уроци и курсове и т.н.

# 157
Не може, трябва да се дават на майката и да се документират

# 158
Аз пожелавам да сме живи и здрави и всички, вкл. майките, да не са с увреждания и да работят и да могат да се грижат за себе си и своя дял при отглеждането на детето.

Отглеждането и възпитанието на дете, според мен, включва, но далеч не е само пари и не се изчислява/ измерва с пари. Който измерва това основно с пари, напълно реципрочно ще получава съответстващ отговор и така всеки даващ пари в такава хипотеза ще иска да дава по-малко. Това за мен е напълно ясно, логично и обяснимо.

Аз съм за самостоятелност, независимост, отговорност, достойнство и у двата пола.

# 159
Не може, трябва да се дават на майката и да се документират

Какво пречи да се дава и документира минималната издръжка. Другото както го описах.

# 160
Аз пожелавам да сме живи и здрави и всички, вкл. майките, да не са с увреждания и да работят и да могат да се грижат за себе си и своя дял при отглеждането на детето.

Отглеждането и възпитанието на дете, според мен, включва, но далеч не е само пари и не се изчислява/ измерва с пари. Който измерва това основно с пари, напълно реципрочно ще получава съответстващ отговор и така всеки даващ пари в такава хипотеза ще иска да дава по-малко. Това за мен е напълно ясно, логично и обяснимо.

Аз съм за самостоятелност, независимост, отговорност, достойнство и у двата пола.

Не ти разбирам хипотезата. Всичко около отглеждането на едно дете струва пари. От какъв зор даващият ще иска да дава авсе по-малко пари от нуждите на детето?лекарствата по малко ли ще струват в зависимост от "измерването"?

Просто няма логика в това, което пишеш.

# 161
Като бащата е отговорен и децата поотраснат, няма нужда да се притеснява, че парите му ще отидат за "тъпкач". Общува си с децата, грижи се за нуждите им и пари на майката няма нужда да дава, да не се чувства прецакан.

# 162
Добре де, а каква е гаранцията, че голямата издръжка ще отива за детето? А няма примерно да отива за поредния тъпкач. Защото не са малко жените, дето ще засили детето си на баби и лели, докато се развява с поредния.
И бабите и лелите ли издържат детето??? Тези няма и 200лв, които давате не са чак такава сума, че и дете да се гледа и наем да се плаща и любовници да се хранят. Айде наистина си вземете децата и ги гледайте и получавайте 200лв месечно да ви видя как ще ги гледате.

# 163
Аз нещо не схващам логиката. Как парите за издръжка на детето, биха отишли при тъпкач?! Wtf някой да обясни логиката на това изказване.
200лв издръжка дори не покриват джоб ите на детето за месеца /20 раб. дни по 10лв плюс 8попивни по 20лв / правят доста повече от 200, а да не говорим за лекарства, дрехи, транспорт, уроци, занимания, телефон, компютър и тн.

# 164
Това са ужасно малко пари, не може нормален човек да смята, че на майката ще и остават от тях и за нея, че и за тъпкач.

Тоя хора не знаят ли кое колко струва, храната, детските дрехи,  обувките, нещата за училище, лекарствата? Винаги когато някой напише такова нещо се питам до каква степен е наясно с нуждите на децата, дето са му в къщата и уж ги гледа наравно с майката.

Общи условия

Активация на акаунт