Женени заради детето

• 15 712
  • 420
  •   1
Отговори
# 285
И аз виждам с очите си колко от суъченичките ми, които се скъсаха от промискуитет, хванаха се с който сварят да направят набързо семейството, което им е липсвало и след това се разведоха, и на 40 работят в call center, в какви семейсва са расли - такива без адекватна роля на бащата. 9/10 от тях. 1 само има кариера, защото майка й е кариеристка. но 10/10 нямат добри бракове/връзки. и не защото "може да се случи на всеки да се разведе веднъж", а защото те системно правят глупави избори.
Линда, въобще не ме вълнуват статистики, защото това работя и тези неща ги виждам с очите си.
Кой оспорва ролята на бащата? Не прочетох някой някъде да е написал, че бащината фигура не е важна. Напротив, точно толкова е важна, колкото и на майката. Тук обаче говорим какво реално се случва при разделени родители. Не е възможно да се отглеждат деца при разделени родители, както са се отглеждали при живеещи заедно родители. От една страна при споделеното родителство детето е по равно и при единия, и при другия родител, но доста често това местене през определен период е мъчение за детето чисто битово, а най-вече емоционално, защото се откъсва от средата, с която е свикнало, приятели и т. н., особено когато има и по-далечни разстояния.
Аз пък прочетох много мнения с тънки и дебелашки намеци, че жената по-специално си гледа детето, повече полза дава, пък мъжете ги изкараха неандерталци.
Изобщо не е такова мъчение за детето това местене през 2 седмици например. То е "мъчение" за майката, която я мързи да е ефикасна в приготвянето на багажа му или за бащата, ако не иска да го взима. Не за детето. В нормални отношения и при любов от родителите, дреме му на детето че има 2 дома. На един тийн главата му е заета с други неща, не дали има 3 блузи повече или не. Ако са в един и същи град - средата и приятелите не се изменят - те са съучениците и от извънкласните занятия. Какво значение има къде спи детето? Жените носят вода от 10 кладенеца, за да държат децата по-близо и да упражняват повече контрол в този триъгълник.
Вероятно има мъже, които не се интересуват от децата си. Но има и такива жени.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 16:32 от Linda*kiss

# 286
В България споделеното родителство се практикува отскоро.Малко бащи биха искали действително да се грижат за детето 50/50.Обичайната практика е да го оставят да го гледа бабата.
Иначе при добро желание и ако са в един град,е осъщедтвимо.
Защо смятате,че майката не иска да е свободна 2 седмици?

# 287
  • Далечният изток
Иска разбира се, но ако ще трепери в неизвестност какво се случва с детето през това време..... Иначе ако знае, че бащата има капацитета и ще полага каквито е необходимо грижи, с чисто сърце би се съгласила на подобен режим.

# 288
При хората около мен, споделеното родителство е масово. Голяма част от бившите свойки нямат брак и не минават през съд и и адвокат. Разбират се помежду си и нещата вървят. Не виждам децата да страдат, че са по 2 седмици при единият и 2 седмици при другият. И майките не са вкопчени в идеята, че са най-доброто за детето и бащата не може да се грижи за него   Защо съдът масово не постановява такова решение за отглеждане на дете, за мен е загадка.

# 289
Просто с мъжете, които могат и искат да се грижат за дете минимум 50/50, никоя не се развежда Joy

# 290
Защо пък да не се развеждат?!
Случва се да се влюбят в други.

# 291
  • Далечният изток
При хората около мен, споделеното родителство е масово. Голяма част от бившите свойки нямат брак и не минават през съд и и адвокат. Разбират се помежду си и нещата вървят. Не виждам децата да страдат, че са по 2 седмици при единият и 2 седмици при другият. И майките не са вкопчени в идеята, че са най-доброто за детето и бащата не може да се грижи за него   Защо съдът масово не постановява такова решение за отглеждане на дете, за мен е загадка.
Кой съд?
По бг право няма такъв институт като споделено родителство.
Понеже навлезе последните години и тук, ВКС постанови едно решение, че може съдът да одобри само споразумение, в което родителите са постигнали съгласие да упражняват споделено родителските права, но доколкото в СК няма такава разпоредба, съдът по своя инициатива не може да постанови споделено родителство.
Освен това, съдът постановява решението си, воден от най-добрия интерес на детето, а не винаги да се упражнява споделено родителство е в интерес на детето. Изследва се всеки конкретен казус и конкретния интерес. Затова няма как да се случва масово.

# 292
Значи имаме нужда от промени в законодателството. Бащите не са инвалиди и могат да се грижат за децата и то не само с издръжка.

# 293
  • Далечният изток
Пак ще го напиша - майка, която знае, че бащата има родителски капацитет и умее да се грижи за детето, го дава и се съгласява бащата да го гледа не 2 седмици, но и 2 месеца примерно. Ако ще трепери в неизвестност какво се случва с детето и дали не е хвърлено при бабата, как да е съгласна на споделено родителство или родителски права да се упражняват от бащата?

# 294
Просто с мъжете, които могат и искат да се грижат за дете минимум 50/50, никоя не се развежда Joy
Ето пак - теорията, че жените се развеждат или остават в брака заради децата. Какви са тези капки роси.

Не. Жените се развеждат, защото на тях не им обръщат внимание. Някои жени правят така че някои мъже се чудят колко да закъснеят, само и само да не се приберат вкъщи. Като мине развода, мъжът има по-добра среда и достъп до детето (при 50/50) без постоянно жената да го изнервя и отдалечава от детето.

А тези готин мъж може да е обект на много желание. Може да се влюби в друга, по-подходяща за него.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 08:43 от Linda*kiss

# 295
  • Далечният изток
Не знам какво ти има, но на мен лично ми е прекалено да чета във всяко мнение, че жените са виновни. За всичко. Само за това, че са жени, са виновни по презумпция...

# 296
Не знам какво ти има, но на мен лично ми е прекалено да чета във всяко мнение, че жените са виновни. За всичко. Само за това, че са жени, са виновни по презумпция...
Не знам какво ти има, че обобщаваш на едро без логика. Явно не виждаш очевидни неща и не си обективна, а вместо това критикуваш жени, които не критикуват автоматично мъжете за провалените бракове.  

Може би самата ти си наранена от такъв брак. Но се старай да си по-обективна, когато се заяждаш със съфорумци за това, че не ти изнася как мислят.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 08:42 от Linda*kiss

# 297
Аида го каза много добре по-горе: "Не е възможно да се отглеждат деца при разделени родители, както са се отглеждали при живеещи заедно родители."
От тази презумпция вече, животът на детето след развода може да е пълен с повече или по-малко сътресения. Няма идеален вариант.

# 298
Така е. Но щом се стигнало дотам, няма връщане и децата трябва да се товарят възможно най-малко от всичко.

# 299
  • Далечният изток
Не знам какво ти има, че обобщаваш на едро без логика. Явно не виждаш очевидни неща и не си обективна, а вместо това критикуваш жени, които не критикуват автоматично мъжете за провалените бракове.  

Може би самата ти си наранена от такъв брак. Но се старай да си по-обективна, когато се заяждаш със съфорумци за това, че не ти изнася как мислят.

Не съм коментирала кой проваля браковете. Всяко семейство си има своята история и своите проблеми, както и своите разводи, когато се стигне до там. Във всичките си мнения коментирам родителството след раздялата/развода, докато ти коментираш вина и отговорности за провалените бракове, които въобще не касаят децата. Моля те, коментирай по темата, ако въобще имаш какво да кажеш. И защо реши, че ти си обективна, пък аз не съм...?!

Общи условия

Активация на акаунт