Женени заради детето

• 15 786
  • 420
  •   1
Отговори
# 405
Да се хване на втора работа бащата! Двете деца и грижите по тях са втора работа за майката.
А какво правим ако бащата е преспал при Дидито, докато е бил в "командировка"?
Пак ли майката трябва да запази добрите отношения с бащата?

# 406
Ами ако са женени с майката как ги гледа тия две деца с минимална заплата?

# 407
Да изкарва повече пари, да се хване на втора работа, да е мислил, и т.н. - всички тези неща са пожелателни.
На практика как ще стане ако бащата изкарва 1000 лв. да му вземеш 1000 лв. издръжка?
Никой досега не каза.
Затова минималната е толкова, колкото е, а пък който успее да докаже нужди на детето и доход на бащата - максимален размер няма.

# 408
отнемат му се всякакви родителски права, елементарно е...
или гледа той децата и получава издръжка от майката..
що се правиш на неразбрал и си вярваш, че е наразрешим този казус..

# 409
  • София
Щом е направил 2 деца на минимална и ги е гледал с майката, пак ще ги гледа по същия начин. Ако е чакал тя да си ги гледа и тогава сама, ясно защо е бивш.

# 410
А баща , който е осъден на 300лв. издръжка. Има възможност да я плаща, защото взема заплата 2500лв. и няма други деца за издържане, но обжалва решението на съда. Ето за това е бивш, защото се стискаше и си криеше парите.

# 411
Стиснатия е бил такъв и преди детето.
То хубаво любов и страст, но си трябва и мислене. Предбрачен договор, пари по сметката преди да се роди детето и т.н.
Или да се даде детето на бащата за половината време. Като не дава пари да го гледа.
При нас първо се забременява, после се пуска тема в бг-мама: "какво да правя сега"? и след това се борят последиците.

# 412
  • Далечният изток
На мен честно ми писна, стане ли въпрос за издръжка, мъжете, всички без изключение, всеки път без изключение, да говорят, че издръжката се харчи от майката. Е може ли да си толкова *****, и да разсъждаваш, че това дете няма никакви разходи, то се гледа без пари.
Аз съм За да остане по-нисък минимум.
Ядосвам се на такива бащи с високи доходи, като един за когото съм разказвала. Плаща издръжка на едно дете. Изкара някакъв фалшив договор, уж че взема ниска заплата. Доказахме, че взема около 3000. Уроци по математика били лиготия, не знам какво още беше не било нужно... Да не говорим, че нямаше и желание да се вижда с детето. Ей такива "бащи" кво да ги правим....

# 413
Ей такива "бащи" кво да ги правим....

То такива и споделеното родителство не ги оправя. Като нищо ще накарат детето да се съблече до голо, преди да се върне при майка си, сакън да не си занесе при нея дрехите и обувките, които той му е купил.
Добрата новина е, че такива циции си личат отрано. И не, не е спестовност, скъперничество е. Да си отварят очите жените с какъв се хващат и на какъв деца раждат.

А ако нормален мъж изведнъж се превърне в циция – търсете жената. Щом му се свиди за жена и деца, със сигурност е щедър с някоя друга.

# 414

Ядосвам се на такива бащи с високи доходи, като един за когото съм разказвала. Плаща издръжка на едно дете. Изкара някакъв фалшив договор, уж че взема ниска заплата. Доказахме, че взема около 3000. Уроци по математика били лиготия, не знам какво още беше не било нужно... Да не говорим, че нямаше и желание да се вижда с детето. Ей такива "бащи" кво да ги правим....

Съдът им дава те да гледат детето. Просто е.
А жената да плаща минимална издръжка.

# 415
  • Далечният изток
Аз ти казвам, че той няма желание да го вижда, когато има лични контакти, ти, щял да го гледа.
А коя майка пък ще го даде на такъв да го гледа?! Та той не познава детето и детето не го познава.

# 416
Защото съдът е постановил да го гледа майката и защото това е практиката. Когато практика се обърне, мъжете ще се държат по друг начин. Видно е в повечето европейски държави. И откъм издръжка и откъм създавене на деца.
Минали са хората по този път. Един мъж като си знае, че може да му присъдят гледането на детето, сериозно ще се замисли дали да го създава. Ние (жените в България) не смеем да си помислим за тази възможност.

# 417
отнемат му се всякакви родителски права, елементарно е...
или гледа той децата и получава издръжка от майката..
що се правиш на неразбрал и си вярваш, че е наразрешим този казус..
това с отнемането на родителски права е абсурдно - да наказваш детето, като отнемаш от ролята на бащата в живота му, затова че не може да плаща издръжка повече от определената в закона. излиза, че ролята на мъжа е само финансова?
другият вариант - той да гледа децата, а жената да плаща издръжка, е по-логичен.

темата се измести в хейт. законът го е помислил максимално безпристрастно без да се влияе от яда или скръндзалъка на мъжа или жената. ако се докаже нужда и възможност, издръжката се вдига. другото са празни приказки.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 10:42 от Linda*kiss

# 418
Не случайно са разведени, то не е от много хубаво. Анонимната, ако ти загубиш работата си и не можеш да плащаш или отглеждаш адекватно детето си, да ти вземат ли и на тебе родителските права?

# 419
бащи, които не могат елементарни нужди на детето да покрият, не са бащи, а осеменители..
финансовата е една от нуждите, никак не е единствена..
тия дето не плащат издръжка, обикновено не си и търсят децата за контакт, поне докато не одъртеят и се сетят, че някой трябва да ги дондурка..
майките как ги плашат с отнемане на права, ако не осигуряват минимум грижи и условия за децата?
за бащите защо да не важи същото?
богопомазани ли са, що, че да не носят грам отговорност при развод за тези деца?

Общи условия

Активация на акаунт