Женени заради детето

• 15 676
  • 420
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Номадче, понеже си нов във форума (поне като акаунт), да ти обясня откъде идва въпросът ми - тук, когато някоя жена се оплаква от мъжю, често се чуват реплики - да беше мислила, като го е избирала, къде е гладала, като се е събирала с него и т.н. Доста често точно мъжете се обаждат. Търси се отговорност за избора на жената, но не и за поведението на мъжа. Назад някой пак писа, че жената така си била постлала при развода - видш ли, пак всичко е нейна отговорност. Затова ми беше интересно и дали важи в обратния случай.

Иначе естествено, че хората се променят - някои към по-добро, други към по-лошо, трети просто към различно. Много пък си остават същите, въпреки надеждите на отсрещната страна. Та случаи всякакви. Конкретно по темата, намирам за много детинско наказването на детето заради неразбориите с партньора. В тоя форум видях една много точна реплика - че някои мъж, като се разведат с жената, се развеждат и с дете. Много тъжно, защото то не спира да носи техните гени. А тези, дето ги е страх жената, която им отглежда детето, да не похарчи един лев за себе си, при все че мижавата издръжка няма никакъв шанс да осигурно нормални условия на детето - са ми една специална категория низши създания.

Иначе ми стана забавен пример с пъпчивия мениджър и кубинската моделка... сигурно има и такива случаи, но масовката е по-вероятно да станат шкембести мрънкачи, които мислят че им се полага някоя манекенка, докато приемат жената, която ги търпи в този им вид, за даденост. И тя като вземе да си тръгне, стигат до терзанията от тази тема, как случайно да не я позлатят с 200 лева на месец.

# 376
Нито издръжка съм искала от бившия ми мъж, когато детето беше непълнолетно, нито нещо друго. За щастие справях се сама. Издръжка си плащаше човекът, ама ако не беше не бих се занимавала. Това до 18 годишната й възраст. Съвсем честно казвам, че не ми е било важно. В добри отношения сме, дори в много добри.

# 377
Сега пак може би ще има реакции, но на моята приятелка бившият дори им купи кола, за да не ги размажат в "нейния картон" някъде по пътя за Хърватска. И училището плаща, и допълнителната застраховка, че и вече маникюр, педикюр, шопинг на дъщерята... А правата ги е дал на майката, за да пътува без проблем в чужбина. Всякакви хора има. При раздялата най-много личи, дали отсреща имаш работа със свестен.
И аз познавам такъв човек. Мъжът на моя много близка приятелка. И до ден днешен се грижи за бившата си жена, и е поел изцяло финансовата грижа за нея и двете си деца.. А дори не са имали брак. Преди няколко месеца и купи втората кола за последните 10 години(от както са разделени).
На моята приятелка хич не и беше приятно в началото, но той и беше казал да си преценява дали може да живее с това, защото той винаги ще се грижи за тях.(децата и бившата).
Много е близък с децата си, а те са  в чудесни отношение с приятелката ми.

# 378
Христо Сираков - милионера - Бог да го прости, почина от усложнения от Ковид. Много се говореше и пишеше как издържа 9 жени.

На едната платил наема, на друга ипотеката, на трета директно апартаментче подарил, на четвърта кола, на пета плащал лизинга на колата, на останалите - дрешки, бижута, парфюми.

Готин мъж, грижовен, заобиколен от внимание. Вярвам, че е умрял щастлив...

# 379
  • София
Абсолютно не вярвам за Сираков. Помня че го гледах в Черешката и нещо ми остави впечатление, че си къта паричките.

# 380
Много писаха и говореха за него, той сам не се е хвалил...

# 381
  • Melmak
Ох, той пък Сираков един пример... държеше се нагло с тия плеймейтки и друг публичен боклук.

# 382
Е, анджък, точно за това го пиша. Да не се чака и разчита на чужди пари, а да се поделят права и задължения. Да има независимост и самостоятелност за всички.

# 383
Абе аз да попитам, щото редовно го чувам тоя въпрос за обратната страна... мъжът защо не е мислил, като е избирал тая жена и се е навивал да й прави дете?
Няколко такива приятеля имам и точно това им викам всеки път като почнат да се оплакват: ами ти къде гледа?
Разбира се, никой не е застрахован от грешки. То като си млад и влюбен - гледаш, ама не виждаш.
Не им знам на всички личните подробности, но доколкото разбирам най-високата издръжка, която един от моите познати плаща е към 500 лева. Общо взето, всичките дават на жената толкова, колкото е по закон. Там 200 ли, 300 ли, колкото съдът е присъдил или колкото са се разбрали лично по споразумение (което пак съдът трябва да одобри).
На децата си отделно купуват лично каквото преценят.
Как да имаш доверие да даваш пари на някой, който примерно те е предал, обиждал, или клеветил уж за домашно насилие (и такъв случай знам, на личен приятел).

# 384
  • Далечният изток
Ехооо издръжката е за децата!

# 385
  • Melmak
Как да вярваш? Ами отиваш в магазина и виждаш колко струва храната, колко струва сметката за отопление, колко струват ботуши за зимата. Аз не искам никой да ми вярва, нужно е да погледне цените на стоките, там спор няма. Парите са издръжка на детето.

До сега не съм чула някоя майка да се оплаква, че освен присъдените пари за издръжка, бащата се интересува и плаща уроците, дрехите или нещо друго на детето, макар да не дава директно парите на майката. Повечето си измиват ръцете с 200 лв и айдеее...

# 386
  • София
Абе аз да попитам, щото редовно го чувам тоя въпрос за обратната страна... мъжът защо не е мислил, като е избирал тая жена и се е навивал да й прави дете?
Няколко такива приятеля имам и точно това им викам всеки път като почнат да се оплакват: ами ти къде гледа?
Разбира се, никой не е застрахован от грешки. То като си млад и влюбен - гледаш, ама не виждаш.
Не им знам на всички личните подробности, но доколкото разбирам най-високата издръжка, която един от моите познати плаща е към 500 лева. Общо взето, всичките дават на жената толкова, колкото е по закон. Там 200 ли, 300 ли, колкото съдът е присъдил или колкото са се разбрали лично по споразумение (което пак съдът трябва да одобри).
На децата си отделно купуват лично каквото преценят.
Как да имаш доверие да даваш пари на някой, който примерно те е предал, обиждал, или клеветил уж за домашно насилие (и такъв случай знам, на личен приятел).

Ами ако мъжът е предал жената?
Иначе много мъже си мислят, че жената ги е предала, като си е тръгнала, а те редовно я подбийвали и обиждали.

Иначе, случаи всякакви. На пол не може да се обобщава. Човек не винаги може да избере правилно, но винаги може да избере да не търпи.

# 387
Не забравяйте, че хората се променят с годините.
 Пък приятелите на Крисито, сигурно изобщо не проумяват защо са зарязани Joy

# 388
  • По света и у нас
-Не си егоист ако търсиш собственото си щастие.
- Не живееш за детето а за себе си.
- Ако те измъчва обстановката се махай. Няма смисъл.
- Има жени които са си ОК с изневеряващ мъж, обаче не е за всеки.

Това е то си прецени.

# 389
Аз побойници между приятелите си нямам. Не казвам, че няма насилници, просто аз не дружа с такива хора.
Тези от приятелите и роднините ми, които са зарязани, им е ясно защо - омръзнали са на жената, обикновено заради друг мъж.
Какви ли истории не знам - например "излизам с Дидито", после среднощ пуска СМС абе ще остана да спя у Дидито да не давам пари за такси, и нашия вика ами добре, тъй де, какво да даваш пари за такси. И така няколко пъти, докато се разбере, че не е спала у Дидито.
На човек, който те е лъгал, как после доброволно да даваш пари всеки месец, без да знаеш за какво ще ги харчи - ами че нали може пак да те излъже.
Най-добре плащай лично разходи на детето, поне да знаеш за какво отиват.

Общи условия

Активация на акаунт