Женени заради детето

• 15 684
  • 420
  •   1
Отговори
# 345
Ама добре, аз не мога да разбера кое не е ясно, майката и детето не са едно цяло, тоест, ти имаш ангажимент да се грижиш за детето, не за майката, защото детето е  И твое и защото "да си мислил, като си го правил". Какъв начин ще намериш да се грижиш за детето, дали ще му купуваш директно нещата, дали ще търсиш други начини, дали ще искаш касови бележки от майката, твоя си работа. Изобщо не мога да си обясня защо се смята, че детето си е на майката и ако тя слуша, бащата може да се погрижи за него.

Reagan, Ами не е особено сложно, аз мога да преценя какво мога да си позволя да покрия и какво - не. Съответно отсрещната страна е наясно. Ако иска да даде нещо само от него, дава, ако не иска, отпада това и толкова.
А дали мъжът има контрол за какво се харчат парите, ако да кажем дава много повече от минималната издръжка? Дали ако са в лоши отношения с майката ще има възможност да решава нещо за детето си или просто ще е банкомата без право на глас?
Един прост пример, баща на момиченце, майката иска да го превърне в кифла, бащата не иска, иска да бъде сериозна и да учи нещо стабилно? Какво правим в този случай, ще плаща за прически, парцалки и екстеншъни за 12 годишна или какво ?

# 346
Сега пак може би ще има реакции, но на моята приятелка бившият дори им купи кола, за да не ги размажат в "нейния картон" някъде по пътя за Хърватска. И училището плаща, и допълнителната застраховка, че и вече маникюр, педикюр, шопинг на дъщерята... А правата ги е дал на майката, за да пътува без проблем в чужбина. Всякакви хора има. При раздялата най-много личи, дали отсреща имаш работа със свестен.

# 347
Rf22, не знам кое не става ясно. Като искаш парите да се дават за определени неща, не ги даваш на ръка на майката, а участваш в грижите за детето, отиваш в езиковия център и плащаш уроците. И парите ти не отиват за екстеншъни.

# 348
И това как точно ще се случи ако сме скарани с майката, обиждаме се на идиот, мухльо и патки/ гъски, а дъщерята под нейно давление не ще да чуе за уроци и си иска екстеншъните?

# 349
Сега пак може би ще има реакции, но на моята приятелка бившият дори им купи кола, за да не ги размажат в "нейния картон" някъде по пътя за Хърватска. И училището плаща, и допълнителната застраховка, че и вече маникюр, педикюр, шопинг на дъщерята... А правата ги е дал на майката, за да пътува без проблем в чужбина. Всякакви хора има. При раздялата най-много личи, дали отсреща имаш работа със свестен.
Явно споделят един и същи вкус и той й има доверие.
Но и ако не искаше да плаща за екстеншъни, това не го прави непременно не свестен.

Издръжката за детето се харчи по усмотрение на този, който я получава с уговорката, че се харчи за детето. При съвестно и съгласувано избиране на разходите, проблем не би трябвало да има. И е редно на детето да се осигури да продължи същите занимания, както когато е било в брака, при възможност.

Проблемът е когато разбиранията се разминават. А от единия се изисква да покрие с пари желанието на другия, което не винаги даже е желанието на детето.

Воденето на уроци през седмицата/повече време заедно - не означава ли споделено родителстване? От което пък издръжката, давана директно на другия партньор, би следвало да намалява.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 17:17 от Linda*kiss

# 350
И това как точно ще се случи ако сме скарани с майката, обиждаме се на идиот, мухльо и патки/ гъски, а дъщерята под нейно давление не ще да чуе за уроци и си иска екстеншъните?
В този случай бих казала, че родителите са идиоти и горкото дете.

# 351
Ами да, следва, не само да плати половината курс, а и да води и връша детето, на уроците, и въобще където ходи, наравно с другия.

На моето дете приятелка винаги на рождените дни на децата татко и я водеше, въпреки, че са разведени. Води и си чака човека , говори с друтите родители, на родителски срещи също - понякога майката, понякога той. Така и двамата знаят какво се случва с детето, как се учи, какви са му интересите.  

Само абсолютно незаинтересован родител може изведнъж да открие, че дъщеря му искала екстеншъни и да обвини за това майката.

# 352
Ако дъщерята иска екстеншъни, това си е заслуга и на двамата родители Simple Smile

# 353

За да се случи това трябва ти тотално да си се отказал от ролята на баща.

# 354
Доста крайно...
Децата са податливи на настройвания, особено от родителя, с когото прекарват повече време, особено от същия пол. А за разменени обиди може да са виновни и двамата. Случаите са различни.

# 355
Но и ако не искаше да плаща за екстеншъни, това не го прави непременно не свестен.
Нямам никаква представа как тези екстеншъни се появиха в моя конкретен пример за истински хора, които познавам. Никаква. Но все пак ще кажа, че, ако няма пари, няма и как да плаща, разбира се. Нямащият респ. недаващият пари за тийн/ дете не е автоматично несвестен. Да, съгласна съм, ако това искаш да кажеш. Иначе съм убедена, че при една раздяла се вижда кой какво е, не смятам да споря.

# 356
Ясно, че в женски форум 95% от мненията са на женска страна, но представете си обратния случай:
Мъжът ви казва "не те обичам вече, обичам Мими от офиса, така че изнасяй се от общото ни жилище, детето ще остане и ще го гледам аз, а ти ми плащай 500-800-1000 лева издръжка, която аз ще харча за него, по мое усмотрение за какво точно".
Съгласни ли сте?
Защото немалко мъже са точно в такава ситуация при раздяла.
Жените очакват точно това да стане и мъжът да е ОК, но съм сигурен, че много малко от тях биха били ОК в такова положение.

# 357
Нямам никаква представа как тези екстеншъни се появиха в моя конкретен пример за истински хора, които познавам. Никаква. Но все пак ще кажа, че, ако няма пари, няма и как да плаща, разбира се. Нямащият респ. недаващият пари за тийн/ дете не е автоматично несвестен. Да, съгласна съм, ако това искаш да кажеш. Иначе съм убедена, че при една раздяла се вижда кой какво е, не смятам да споря.
Да, и аз съм съгласна, че при скъсването излизат наяве доста черти от характера по-изявено.

Просто ставаше въпрос, че в случая който описа, хората явно са на една вълна. Което е супер за тях. Обаче това не винаги е така.

# 358
Ясно, че в женски форум 95% от мненията са на женска страна, но представете си обратния случай:
Мъжът ви казва "не те обичам вече, обичам Мими от офиса, така че изнасяй се от общото ни жилище, детето ще остане и ще го гледам аз, а ти ми плащай 500-800-1000 лева издръжка, която аз ще харча за него, по мое усмотрение за какво точно".
Съгласни ли сте?
Защото немалко мъже са точно в такава ситуация при раздяла.
Жените очакват точно това да стане и мъжът да е ОК, но съм сигурен, че много малко от тях биха били ОК в такова положение.

Немалко мъже искат детето да остане при тях  с Мими от офиса? Според мен са не само малко, ами и въобще няма такива.

Сам знаеш, че в общия случай мъжът едвам навива Мими от офиса да не се цупи много, когато два уикенда в месеца се прави на баща.

# 359
Крис, според мен, детето остава при родителя, към когото е по-привързано и който се е грижел за него повече време (като изключим наркотици, алкохол, депресии и разни други наистина сериозни проблеми). Ако майката е, да, кажем, крупие на кораб от години, а бащата се е грижел всеки ден за нуждите на това дете, защо да е автоматично при майката, ако се разделят?!

Но аз съм "за" споделеното родителство, а и познавам повече такива двойки от майки, които имат изцяло права над детето.

Общи условия

Активация на акаунт