Женени заради детето

• 15 686
  • 420
  •   1
Отговори
# 330
  • Далечният изток
chris78, наистина ли ти се струва нормално да не дава за детето си, защото мрази майка му?! Жива да не бях.... Ама какво ли се учудвам, нали виждам и при моите клиенти какво става... Жалки подобия на мъже. После ще ми говори съфорумката мъжете колко били готини и що аз ги критикувам... Не критикувам мъжете като цяло, само тия дето се определят по пол заради висящия атрибут между краката като такива, а иначе не заслужават и плюнката да си хвърля отгоре им.

# 331
Когато кой да е мъж чува насреща си плужек, муньо, и не знам си какви други епитети четох тук по адрес на мъжете от някои дами, нормално е да се опъва каквото и да е да дава на майката (дори да отива за детето - което няма как той да контролира).
Нали затова са се развели, защото не се понасят. А ако мъжът я нарича к*рва след развода (да кажем - изневерила му е и затова се разделят), може ли тя да му остави детето да го гледа той, да му тегли едни майни и да тръгне по широкия бял свят, като му праща сто лева издръжка? Може, нали?

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 14:27 от Mandy Bo

# 332
Аз нямам нищо против ако се разделя, бащата да вземе детето,а аз да давам по 200кинта на месец и да го вземам два уикенда в месеца. Начииии, никав проблем нямам. Ама той няма да може с неговото раб време, детето пък абсурд да иска, 100% съм убедена, както е читав баща и се занимава и обгрижва и тн. Майката е незаменима, сори. Колкото и да се опитват някакви комплексирани мъжчета да го играят жертви на системата...и да, ще си плащате, щото като сте правили деца да сте мислили. Баси как ми се опъват нервите от некви комплексари...

С жена ми бяхме разделени около година. Тя остана в моя апартамент, децата бяха седмица при нея, седмица при мен, всички разходи по тях (извън битовите) си ги деляхме - частни уроци, спортове, дрехи и т.н. Бих се радвал много да са при мен през цялото време, защото ми липсваха през седмицата, когато трябваше да са при нея, но няма как да се лишат от майка си. Както и обратното не трябва да се случва. Всички разходи и отговорности би трябвало да са равни между родителите.

# 333
Ако не е много лично, би ли споделила каква е точно ситуацията? Нищо лошо не виждам на пръв поглед бащата да купи апартамент и да остави бившата жена да гледа детето там без да им иска наем. Най-добре даже апартаментът да е на името на детето.
съвсем не беше такава ситуацията, имота искаха да купят неговите родители, на тяхно име, по техен избор, с техните условия..
просто са от хората, които вярват, че могат да контролират всичко с пари, но свободата и независимостта нямат цена, поне за мен..

# 334
  • Бургас
По стар български обичай, от повечето  мъже в такива теми четем откровени глупости. Особено ми хареса съвета майката да бачка здраво, че да си покривала нуждите и тия на детето.Бащата давал видите ли определения от съда минимум, неговият ангажимент е изпълнен. Четете ли се изобщо какви ги дрънкате.
Не виждам с какво аз съм ви крив. Казвате, че проблемът бил в закона - обясних логично защо законът няма как да е друг. Той определя минимума, защото има и мъже, от които няма как да се вземе повече от минимума.
Ако минимумът е 1000 лева, тия мъже какво ще ги правят - ще ги вкарат в затвора ли?
Максимум няма - който мъж има доход, а детето му има нужди - вземете си адвокат и го съдете.
Разбира се, най-добре доброволно да се споразумеете колко да дава за детето си. Аз добре знам как се гледат деца, имам две. Че то само лятото сега едното ходи на 3 лагера, по 5-600 лева, отделно два пъти ги водих и на море. Сега за училище им трябват нови дрехи, маратонки, раници, на едното колелото му умаля и трябва ново... с 2х200 лева трудно ще стане. Въпреки това не смятам, че трябва минималната издръжка да се вдига, защото има хора, които не могат да си я позволят. Те за себе си едвам изкарват, камо ли ако трябва да дават и за 1-2 деца.
Просто не раждайте от такива хора.
С това, че си мъж Grinning
Истината е че някои хора просто не могат да носят отговорност за собствените си избори. И предпочитат да се правят на многострадалната Геновева, че друг им е длъжен за всичко. Такива хора често все са в подобни ситуации на оскъдица и си живеят живота недоволни.
Изобщо не си разбрала какво казвам, но нищо. Дори в края на поста си се съгласявам с казаното от теб, но явно си недочела. Карай де, случва се и на най-правите😉

# 335
  • Бургас
Ако са се намерили и харесали двама с малко пари, а жената, с която детето живее, чака все на някой друг, според вас как най-вероятно ще живее детето им.
Ако мъжът има пари и преди развода за курсовете/почивките/дрехите на детето се е изразходвала сума пари на месец, жената да го съди и съдът следва да вземе под внимание доходите и разходите на мъжа и ще реши колко е справедливо да плаща.
Ако жената и след това не е доволна от сумата, дали има какво да направи?
По стар български обичай, от повечето  мъже в такива теми четем откровени глупости. Особено ми хареса съвета майката да бачка здраво, че да си покривала нуждите и тия на детето.Бащата давал видите ли определения от съда минимум, неговият ангажимент е изпълнен. Четете ли се изобщо какви ги дрънкате.
Това не ви ли прави впечатление?
А нататък чете ли или само това болднатото видя? Никой не казва да не бачка жената. Посочвам само колко лесно се дава съвет, който е доста трудно приложим понякога за самотен родител без помощ, особено с малки деца. Нарочно казвам родител, защото важи и за двата пола. Според теб самотните майки не работят ли? Кой ги гледа? 200-те лв на бившия ли? Слез малко на тая земя, де. Бачкат жените и още как, стъжнявс им се живота, защото им пука за децата им. Просто е грозно с какво пренебрежение и дори лека злоба и нотка реваншизъм се дава тоя съвет. "Абе ще бачка там, бе, да не е раждала...".
Апропо, ти колко роди и отгледа? А сама ли?

# 336
Никой не е казал, че е лесно, но наистина човек мисли преди да ражда, а не после да се чуди как ще го гледа.
Немалко жени и съвсем сами се справят, адмирации за тях - родилите от донор, от "баща неизвестен" и т.н. - щом те могат, значи нормално разделените също могат с все пак някаква помощ, макар и в минималния законов размер от "мунчото", който сами са си избрали за мъж и баща на детето им.

# 337
В тази тема изплуват всякакви хлабави нерви Grinning Някои хора пишат все едно удрят д-то в тавана при всяко мнение, което не им харесва, с постоянни провокации за лични диалози. Скучно ли ви е, имате нужда да изпуснете пара ли Grinning Тази тема се изчерпа.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 15:09 от Linda*kiss

# 338
Да стоиш в брак е безмислено, когато не си ок с мъжа си, но си натискаш парцалите, за да не си като останалите "промискуитетни майки", които се развеждат от "липса на внимание" и не се примиряват със "собствения си избор". Не е полезно за никого и никой няма да ти даде медал, включително децата ти. Само казвам.

# 339
Да де, ама не може да искате от закона да ви гарантира същото каквото сте имали докато сте били във връзка с бащата на детето. Т.е. не става хем да си имате свобода и да не го търпите говедото, хем да дава същите пари за детето и за вас, както до тогава. Нищо не пречи да се разбирате цивилизовано да се дава каквото е нужно за детето и без това да е задължение по закон.

# 340
Ами защо не, той няма да дава парите за дрехи на бившата, а за нуждите на детето.

Но аз примерно ако бях разведена и ми искаше майката за частно училище, нямаше да дам, защото смятам , че е абсолютно ненужно и лукс.

Щях да давам само за неща, които смятам за подходящи за детето - спорт, уроци например.
Особено ако не се разбираме с бившата , ако сама си решава нещо за детето, тя да си го плати.

# 341
Много ми е интересно в такива случаи на споделено родителство как се взимат подобни решения на практика - да кажем дали детето да е в частно училище или не. Особено ако единият родител няма възможност да даде половината или принципно не смята, че частното училище е по-добро.

# 342
Ами отпада частното училище. Освен ако единият родител не реши сам да го плаща.

# 343
Ама добре, аз не мога да разбера кое не е ясно, майката и детето не са едно цяло, тоест, ти имаш ангажимент да се грижиш за детето, не за майката, защото детето е  И твое и защото "да си мислил, като си го правил". Какъв начин ще намериш да се грижиш за детето, дали ще му купуваш директно нещата, дали ще търсиш други начини, дали ще искаш касови бележки от майката, твоя си работа. Изобщо не мога да си обясня защо се смята, че детето си е на майката и ако тя слуша, бащата може да се погрижи за него.

Reagan, Ами не е особено сложно, аз мога да преценя какво мога да си позволя да покрия и какво - не. Съответно отсрещната страна е наясно. Ако иска да даде нещо само от него, дава, ако не иска, отпада това и толкова.

# 344
Много ми е интересно в такива случаи на споделено родителство как се взимат подобни решения на практика - да кажем дали детето да е в частно училище или не. Особено ако единият родител няма възможност да даде половината или принципно не смята, че частното училище е по-добро.

Явно зависи доколко след раздялата бащата е запазил интереса си към развитието на детето.

Не говоря за частно училище, за да не почнем да обсъждаме нужно ли е да е частно, пък и аз не съм им фен.

Но да кажем, общоприетите неща - език, спорт, уроци за хубава диплома, или според талантите на детето. Примерно ако на детето трябват шини, чувства ли загриженост, или като е разведен с майката и вече му е все тая,  дали детето му ще ходи с криви зъби.

Общи условия

Активация на акаунт