Женени заради детето

• 15 693
  • 420
  •   2
Отговори
# 315
  • Варна
Темата е много изместена, та и аз да сипя още малко.
Най-груб пример:
Семейство с едно дете и доход Х. За детето месечно отива 1/3Х.
Няма промяна в дохода, но се ражда второ дете, значи за всеки 1/4Х
Ако, обаче се разведат и партньорите имат други деца, какво става? Отглеждащия преценява как да разпределя, но на плащащия издръжка, някой намалява ли му я, предвид новите обстоятелства?

# 316
  • Бургас
Да не вземе да излезе, че сал за нешего брата - българския мъж, е угодно да се развежда. От тази гледна точка пък, може да се окаже, че из други ширини жените хич не щат да се омъжват, а мъжете стоят в “токсични връзки”….😄
А не, нищо такова няма да се окаже. Написаното от мен важи с еднаква сила и за жени с такова поведение. Ако правилно съм разбрала какво имаш предвид.
Иначе да, в БГ е доста изгодно за мъж да се разведе, ако е безотговорен и нехае за децата си.
А по някои ширини, мъже стоят в "токсични връзки" или стръвно крият любовниците, че един развод им смъква всички кожи 😉

# 317
  • Melmak
Преди няколко години мой колега се раздели с жена си. Нямаше против тя да вземе правата, а и детето беше на 1 г. Но такива цигании правеше с издръжката… жена му претендираше за 300 лв, а той настояваше за 200, защото е малко и нямало такива нужди.

Не е бил на мрз, в един тим бяхмд, нормални заплати сме взимали. Еми гнусно е отношението към собственото ти дете…

# 318
По стар български обичай, от повечето  мъже в такива теми четем откровени глупости. Особено ми хареса съвета майката да бачка здраво, че да си покривала нуждите и тия на детето. Бащата давал видите ли определения от съда минимум, неговият ангажимент е изпълнен. Четете ли се изобщо какви ги дрънкате.
Не виждам с какво аз съм ви крив. Казвате, че проблемът бил в закона - обясних логично защо законът няма как да е друг. Той определя минимума, защото има и мъже, от които няма как да се вземе повече от минимума.
Ако минимумът е 1000 лева, тия мъже какво ще ги правят - ще ги вкарат в затвора ли?
Максимум няма - който мъж има доход, а детето му има нужди - вземете си адвокат и го съдете.
Разбира се, най-добре доброволно да се споразумеете колко да дава за детето си. Аз добре знам как се гледат деца, имам две. Че то само лятото сега едното ходи на 3 лагера, по 5-600 лева, отделно два пъти ги водих и на море. Сега за училище им трябват нови дрехи, маратонки, раници, на едното колелото му умаля и трябва ново... с 2х200 лева трудно ще стане. Въпреки това не смятам, че трябва минималната издръжка да се вдига, защото има хора, които не могат да си я позволят. Те за себе си едвам изкарват, камо ли ако трябва да дават и за 1-2 деца.
Просто не раждайте от такива хора.

# 319
Бившия ми мъж не изглеждаше такъв , ама си е баш боклук. Когато се развеждахме му определиха издръжка 80лв. не му я търсех и сега нямаше да му търся издръжка ако не беше почнал да се заяжда с мен. Заведох дело за вдигане на издръжката ( детето е на 16г.) при брутна заплата 2500лв . , не се съгласи на споразумение на 280лв . и съда определи издръжка от 300лв. Сега обжалва тази сума, нямал възможност да плаща. Ама ще се боря заради детето, открила съм му сметка и всичките пари , които получа от баща му ще отиват там, не искам и стотинка от него.

# 320
на мен са ми предлагали да инвестират в имот по техен избор, за да живея в него "безплатно"..
Ако не е много лично, би ли споделила каква е точно ситуацията? Нищо лошо не виждам на пръв поглед бащата да купи апартамент и да остави бившата жена да гледа детето там без да им иска наем. Най-добре даже апартаментът да е на името на детето.

# 321
По стар български обичай, от повечето  мъже в такива теми четем откровени глупости. Особено ми хареса съвета майката да бачка здраво, че да си покривала нуждите и тия на детето.Бащата давал видите ли определения от съда минимум, неговият ангажимент е изпълнен. Четете ли се изобщо какви ги дрънкате.
Не виждам с какво аз съм ви крив. Казвате, че проблемът бил в закона - обясних логично защо законът няма как да е друг. Той определя минимума, защото има и мъже, от които няма как да се вземе повече от минимума.
Ако минимумът е 1000 лева, тия мъже какво ще ги правят - ще ги вкарат в затвора ли?
Максимум няма - който мъж има доход, а детето му има нужди - вземете си адвокат и го съдете.
Разбира се, най-добре доброволно да се споразумеете колко да дава за детето си. Аз добре знам как се гледат деца, имам две. Че то само лятото сега едното ходи на 3 лагера, по 5-600 лева, отделно два пъти ги водих и на море. Сега за училище им трябват нови дрехи, маратонки, раници, на едното колелото му умаля и трябва ново... с 2х200 лева трудно ще стане. Въпреки това не смятам, че трябва минималната издръжка да се вдига, защото има хора, които не могат да си я позволят. Те за себе си едвам изкарват, камо ли ако трябва да дават и за 1-2 деца.
С това, че си мъж Grinning
Истината е че някои хора просто не могат да носят отговорност за собствените си избори. И предпочитат да се правят на многострадалната Геновева, че друг им е длъжен за всичко. Такива хора често все са в подобни ситуации на оскъдица и си живеят живота недоволни.

# 322
Скрит текст:
По стар български обичай, от повечето  мъже в такива теми четем откровени глупости. Особено ми хареса съвета майката да бачка здраво, че да си покривала нуждите и тия на детето.Бащата давал видите ли определения от съда минимум, неговият ангажимент е изпълнен. Четете ли се изобщо какви ги дрънкате.
С това, че си мъж Grinning
Истината е че някои хора просто не могат да носят отговорност за собствените си избори. И предпочитат да се правят на многострадалната Геновева, че друг им е длъжен за всичко. Такива хора често все са в подобни ситуации на оскъдица и си живеят живота недоволни.

За децата говорим, нали? Че доста се обърках. Надявам се, че нямате предвид, че тряБва да живеят в оскъдица, заради лошия избор на родителите си.

# 323
Ако са се намерили и харесали двама с малко пари, а жената, с която детето живее, чака все на някой друг, според вас как най-вероятно ще живее детето им.
Ако мъжът има пари и преди развода за курсовете/почивките/дрехите на детето се е изразходвала сума пари на месец, жената да го съди и съдът следва да вземе под внимание доходите и разходите на мъжа и ще реши колко е справедливо да плаща.
Ако жената и след това не е доволна от сумата, дали има какво да направи?
По стар български обичай, от повечето  мъже в такива теми четем откровени глупости. Особено ми хареса съвета майката да бачка здраво, че да си покривала нуждите и тия на детето.Бащата давал видите ли определения от съда минимум, неговият ангажимент е изпълнен. Четете ли се изобщо какви ги дрънкате.
Това не ви ли прави впечатление?

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 12:21 от Linda*kiss

# 324
Линда, аз всячески се опитвам да разбера тезата ти и не успявам, признавам си.
Какво толкова сложно има - двама души са създали дете и се грижат заедно за него. В някакъв момент решават да се разделят, но имат отговорност да продължат да се грижат заедно за него. Толкова. Всичко останало са някакви витиевати опити да се прехвърли вината върху единия или другия родител.

# 325
Никога не съм чувствала, че се грижа за децата заедно с баща им след развода. Грижим се поотделно за тях.

# 326
В2022, под заедно имам предвид, че и двамата трябва да се грижат за детето. Форматът няма значение.

# 327
Линда, аз всячески се опитвам да разбера тезата ти и не успявам, признавам си.
Какво толкова сложно има - двама души са създали дете и се грижат заедно за него. В някакъв момент решават да се разделят, но имат отговорност да продължат да се грижат заедно за него. Толкова. Всичко останало са някакви витиевати опити да се прехвърли вината върху единия или другия родител.
Аз съм за принципа на равенството. Коментираме обаче отделни случаи.

Не разбирам какво е толкова неясно. Но не е и нужно да успееш да разбереш (всеки има различен капацитет и виждания). Това е форум, не ми е цел да си съгласна конкретно ти, а да си кажа мнението и да чета теми, които са ми интересни.
По стар български обичай, от повечето  мъже в такива теми четем откровени глупости. Особено ми хареса съвета майката да бачка здраво, че да си покривала нуждите и тия на детето.Бащата давал видите ли определения от съда минимум, неговият ангажимент е изпълнен. Четете ли се изобщо какви ги дрънкате.
Според теб възмущението, че някой трябва да "бачка за собствените си нужди" равенство ли е?

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 12:10 от Linda*kiss

# 328
Какво толкова сложно има - двама души са създали дете и се грижат заедно за него. В някакъв момент решават да се разделят, но имат отговорност да продължат да се грижат заедно за него.
Аз имам немалко разделени приятели, да не кажа, че повечето са такива.
Някои се разбират в дух на добра воля и гледат децата си, без да се оплакват, даже знам едни на частно училище ходи детето и мъжът плаща половината такса. Това е, когато са се разделили като интелигентни хора.
Други не си говорят и мъжът плаща в брой минимума, който са му определили по закон. Пак дава пари, но примерно директно на детето купува нещо, води го той на море, вместо да дава пари майката да го води, и т.н.

Когато кой да е мъж чува насреща си плужек, муньо, и не знам си какви други епитети четох тук по адрес на мъжете от някои дами, нормално е да се опъва каквото и да е да дава на майката (дори да отива за детето - което няма как той да контролира).

# 329
Нищо нормално няма в такава гледна точка.
Нормалното е да плаща половината от таксата/сумата/каквото там, независимо дали си говори с жена си, или не.
Нали са за детето. Защо ще наказва детето, че майката го нарича плужек.

Общи условия

Активация на акаунт