Женени заради детето

• 15 701
  • 420
  •   1
Отговори
# 300
Не знам какво ти има, но на мен лично ми е прекалено да чета във всяко мнение, че жените са виновни. За всичко. Само за това, че са жени, са виновни по презумпция...
Не знам какво ти има, че обобщаваш на едро без логика. Явно не виждаш очевидни неща и не си обективна, а вместо това критикуваш жени, които не критикуват автоматично мъжете за провалените бракове. 
Може би самата ти си наранена от такъв брак. Но се старай да си по-обективна, когато се заяждаш със съфорумци за това, че не ти изнася как мислят.
Не съм коментирала кой проваля браковете. Всяко семейство си има своята история и своите проблеми, както и своите разводи, когато се стигне до там. Във всичките си мнения коментирам родителството след раздялата/развода, докато ти коментираш вина и отговорности за провалените бракове, които въобще не касаят децата. Моля те, коментирай по темата, ако въобще имаш какво да кажеш. И защо реши, че ти си обективна, пък аз не съм...?!
Цитирай ми мнение, в което кавам, че жените са виновни за всичко.

И се научи да изказваш мнение, без директно да се обръщаш към съфорумец със заяждане. Явно отдавна си във форума, но удачен стил определено ти липсва.

# 301
Наистина ли някой все още смята, че частен урок и почивка са глезотии? Това дете с 2-3 месеца ваканция го връзваме вкъщи и максимум отива до парка и пред блока! Ще ми ходите по морета и планини…. Яяяяяя!
Не сме казали, че са глезотии, но са екстри над нужното за преживяване. Може да ти се виждат обичайни неща за София, но законът стане ли закон, важи за цяла България.
И в град Червен Бряг, примерно, където няма ни школи по английски, ни плувен басейн, Асан, който работи на минимална заплата, като се развежда с Айшето ще го осъдят да плаща на 3 чавета издръжка, покриваща частни уроци и спорт?
Минималната си е минимална - тя покрива храна, дрехи, базови неща. А която жена си е избрала свестен мъж, все ще има начин да се разбере с него да плаща и за допълнителни неща за децата си.

# 302
  • Далечният изток
Linda*kiss, всъщност с цялостното си творчество по темата това изтъкваш - как жените са виновни за евентуално разпадане на брака, а и след това, докато мъжете ги защитаваш. И на това ако казваш обективни мнения...

Да видим все пак с примери, ще отделя малко време да се поровя.

Така, мъжът кръшка, защото жената е проблемна

Но ние не знаем защо мъжът кръшка. Може проблемът да е и в жената.

Стои в брак заради изгода, мързел и социален статус
И аз така мисля - повечето пъти имат някаква изгода, за която не искат да си признаят. Дали не им се работи, дали е заради социален статус (как ще ги гледат сега всичките им омъжени приятелки) и други.

Манипулира и настройва децата
Това звучи много благородно, много PR-ско, но защо ли си мисля, че си го втълпява това сама на нея си, на хората около нея, а после и на детето, а по-скоро я е страх да не остане single.
Да, толкова жени остават в брака заради детето, че от любов системно го и настройват, понеже misery loves company. А ако се разведат, пак от много любов го дават само за уикендите Grinning

С това не казвам, че хората нямат право да се разведат и че това понякога не е решението. Но не е редно да се омаловажава ролята на бащата, така че при един развод жената да не си прехвърля романтичните разочарования в настройване към детето.

Контролира
Какво значение има къде спи детето? Жените носят вода от 10 кладенеца, за да държат децата по-близо и да упражняват повече контрол в този триъгълник.
Вероятно има мъже, които не се интересуват от децата си. Но има и такива жени.

Изнервя горкия си мъж и го отдалечава от детето
Някои жени правят така че някои мъже се чудят колко да закъснеят, само и само да не се приберат вкъщи. Като мине развода, мъжът има по-добра среда и достъп до детето (при 50/50) без постоянно жената да го изнервя и отдалечава от детето.

Достатъчно ли е?

# 303
Скрит текст:
Linda*kiss, всъщност с цялостното си творчество по темата това изтъкваш - как жените са виновни за евентуално разпадане на брака, а и след това, докато мъжете ги защитаваш. И на това ако казваш обективни мнения...

Да видим все пак с примери, ще отделя малко време да се поровя.

Така, мъжът кръшка, защото жената е проблемна

Но ние не знаем защо мъжът кръшка. Може проблемът да е и в жената.

Стои в брак заради изгода, мързел и социален статус
И аз така мисля - повечето пъти имат някаква изгода, за която не искат да си признаят. Дали не им се работи, дали е заради социален статус (как ще ги гледат сега всичките им омъжени приятелки) и други.

Манипулира и настройва децата
Това звучи много благородно, много PR-ско, но защо ли си мисля, че си го втълпява това сама на нея си, на хората около нея, а после и на детето, а по-скоро я е страх да не остане single.
Да, толкова жени остават в брака заради детето, че от любов системно го и настройват, понеже misery loves company. А ако се разведат, пак от много любов го дават само за уикендите Grinning

С това не казвам, че хората нямат право да се разведат и че това понякога не е решението. Но не е редно да се омаловажава ролята на бащата, така че при един развод жената да не си прехвърля романтичните разочарования в настройване към детето.

Контролира
Изобщо не е такова мъчение за детето това местене през 2 седмици например. То е "мъчение" за майката, която я мързи да е ефикасна в приготвянето на багажа му или за бащата, ако не иска да го взима. Не за детето. В нормални отношения и при любов от родителите, дреме му на детето че има 2 дома.
Какво значение има къде спи детето? Жените носят вода от 10 кладенеца, за да държат децата по-близо и да упражняват повече контрол в този триъгълник.
Вероятно има мъже, които не се интересуват от децата си. Но има и такива жени.

Изнервя горкия си мъж и го отдалечава от детето
Някои жени правят така че някои мъже се чудят колко да закъснеят, само и само да не се приберат вкъщи. Като мине развода, мъжът има по-добра среда и достъп до детето (при 50/50) без постоянно жената да го изнервя и отдалечава от детето.
Достатъчно ли е?
Поне да беше чела внимателно. Подчертах ти нюансите.

Разбирам, че това е женски форум и някои може да очакват, че автоматично трябва да се скача с чук върху мъжете, но хората имат различни мнения и ти няма да спреш някой да мисли, както мисли, като се обръщаш лично към всеки съфорумец с опростаченото "Не знам какво ти е", защото не ти харесва мнението му. А дори не успя да си докажеш и тезата.

Междудругото, доста нерви явно хабиш, ако така се ядосваш - във форума е пълно с теми, в които хората изказват мнението в контра на това, което авторът иска да чуе (а авторът просто най-често е жена).

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 14:39 от Linda*kiss

# 304
  • Далечният изток
Не очаквам никой да скача в подкрепа на жените, но толкова тенденциозно оплюване принципно на жените също не очаквам в женски форум.
Иначе аз самата никога не съм защитавала жените само защото са жени. Дори и сега тук, в тази тема...
Иначе си имай мнение, но не го налагай като обективно, пък видиш ли останалите не сме обективни.

# 305
Сетих се за две мои близки, приятелки са. Едната, където седне и стане - нямам пари, разбираш ли, нямам пари! Обаче обидена на другата, че ѝ предлагала пари. Оправяла се, не ѝ трябвала непоискана помощ. Хубаво, ама като постоянно го приказваш, естествено е да ти се предложи. Simple Smile
Разбирам ги и двете.

# 306
на мен са ми предлагали да инвестират в имот по техен избор, за да живея в него "безплатно"..
бяха почти ядосани, че рязко отказах и си предпочетох квартирата..
мерси съм за такава помощ..

# 307
  • Melmak
Наистина ли някой все още смята, че частен урок и почивка са глезотии? Това дете с 2-3 месеца ваканция го връзваме вкъщи и максимум отива до парка и пред блока! Ще ми ходите по морета и планини…. Яяяяяя!
Не сме казали, че са глезотии, но са екстри над нужното за преживяване. Може да ти се виждат обичайни неща за София, но законът стане ли закон, важи за цяла България.
И в град Червен Бряг, примерно, където няма ни школи по английски, ни плувен басейн, Асан, който работи на минимална заплата, като се развежда с Айшето ще го осъдят да плаща на 3 чавета издръжка, покриваща частни уроци и спорт?
Минималната си е минимална - тя покрива храна, дрехи, базови неща. А която жена си е избрала свестен мъж, все ще има начин да се разбере с него да плаща и за допълнителни неща за децата си.

В малките градове също има частни уроци, спортни школи и дейности. Много известни спортисти са от малки градове и села. Това, че не са в София, не означава, че децата нямат странични занимания.

По твоите приказки бащата трябва да осигурява стандарт, докато е с майката. Разделят ли се, детето остава на минимума, колкото да не умре от глад и зимата от студ. Чат-пат и някой антибиотик и витамин. Всичко останало е глезотия за софийски деца.

# 308
Добре, ти какво предлагаш?
Сега минималната издръжка на дете е приета да речем 400 лв. (200 от единия родител, 200 от другия).
Казваш да стане 1000 ли, за да има и за курсове по английски, за уроци по плуване, за маратонки като на другите деца, и т.н.? Тоест, по 500 лева от родител.
И като се разведе някой с две деца и го осъдят на 2х500=1000 лв. пък той е от малък град и взема минималната заплата, какво да го правят - в затвора ли да го вкарат като не плаща? Или да умре той от глад, за да ходи детето на английски?
Законът казва - това е минималното, а максималното е неограничено. То е според нуждите на детето и възможностите на родителите. Нищо не пречи да се съдите за колкото прецените. Ако адвокатът ви докаже, че детето има нужди и бащата може да плаща, ще го осъдят за толкова. Ето Николета Лозанова била взела от Божинката и 5000 лв. издръжка.
Не разбирам какво ви е крив закона.

# 309
  • Melmak
Наистина май не вдяваш. Проблемът не е в Хаасан, който взима 710 лв и го съдят за 1000. А в много други нехасанчовци, които си осигуряват семейството преди развода. Дойде ли раздялата хвърлят едни 200 лв и не ги интересува нищо, защото законът позволява това. А нехасанчо си мисли, че майката харчи по тъпкачи. Дете с 200 от майката и 200 от бащата не се гледа. Просто майката си къса гъза и работи като за двама, за да покрие липсите. За да може да остави 100 лв на влизане в аптеката, понеже бащата дава 200 за целия месец. И до там.

# 310
  • Бургас
Това, че държава е определила минималната издръжка на дете за 400 лв /или около тази сума/, не значи, че издръжката реално струва толкова. За базовата издръжка говоря - храна, дрехи, лекарства, училище, отопление и т.н. Тя държавата за много неща е определила нереални и абсурдни прагове, щото сакън да не се прецака да плати на някого нещо. Издръжката на член на семейство е доста далеч от 400 лв или колкото е в момента минималния праг на бедност. Достатъчно е да се погледнат цените на всичко, за да се направи една бърза калкулация. Едно разболяване на дете в месеца струва минимум 100 лв. А като са малки, често боледуват повечето.
По стар български обичай, от повечето  мъже в такива теми четем откровени глупости. Особено ми хареса съвета майката да бачка здраво, че да си покривала нуждите и тия на детето. Бащата давал видите ли определения от съда минимум, неговият ангажимент е изпълнен. Четете ли се изобщо какви ги дрънкате. Наистина ли смятате, че отглеждащият родител харчи по детето си точно колкото и неотглеждащия? Харчи дооооста повече. А я да ме светнете, като как точно да бачка тая майка още повече, след като физически сама го гледа това дете и трябва да е на разположение когато е болно, във ваканция и прочее? А бащата нали, понеже мята 200 лв, ЕВЕНТУАЛНО гледа детето 2 УИКЕНДА в месеца. Тая майка да се клонира ли? Сещате ли се кои работни позиции предполагат висок доход и какво се очаква от служителите на такива позиции? Имате ли идея какво е един малък човек да зависи изцяло и само от вас и абсолютно всичко в ежедневието ви да чака единствено и само вас? Мдаааа, освен ако не сте самотни родители, не знаете. Видно е.

Честно не знам как такива индивиди с такова мислене, смятат себе си за "мъже" и "бащи". А не рядко такива екземпляри после се събират с жена с дете/деца и отглеждат чуждите, а своето зарязват. Я мятат там прословутите 200 лв, я не. И не, нямам против мъж или жена да се грижи за чужди деца, стига да се грижи като хората и за собствените си. Ама нещо рядко се случва тоя сценарий.

За протокола, не съм разведена и засега поне нямам такива намерения. Обаче имам достатъчно познати в такава ситуация. И мъжът ми самия недоумява и не може да се начуди какви са тия бащи, които си забравят децата и не им пука как живеят. Направо с погнуса ги коментира. Да, той е от родителите, които активно се грижат за детето си от ден първи във всички възможни аспекти, всички. Имат невероятна връзка двамата, убедена съм, че ако недай боже някой ден се разделим , той би могъл да се грижи за нея абсолютно адекватно и отговорно. Винаги сме били взаимозаменяеми и съм му имала абсолютно доверие по отношение на детето. И каквото и да се случи между нас, не бих си и помислила да разруша връзката му с дъщеря му. Много жени го правят, ако трябва да сме обективни. Тук съм съгласна с Linda*kiss. Не са все мъжете черните. Но които са черни, няма как да ги наречем бели....

# 311
Затова би трябвало издръжката да се определи спрямо дохода ма бащата, нали?
Аз си мислех, че така работи системата, но явно не.

Ако бащата взима примерно 3000 лева, да дава едно 400 за детето примерно.

И аз съм на мнение, че родителят, който гледа детето вкъщи през по-голямата част от времето не може да инвестира същата сума пари, както "свободният".

# 312
  • Далечният изток
Така работи системата.

# 313
  • Бургас
Така работи системата.

Да, за жалост. Затова и доста жени стоят в токсични и нещастни бракове. Защото в много от случаите, тези жени много трудно биха се справили сами с отглеждането на детето/децата си, особено ако нямат подкрепа от роднини. Тези, които все пак са се развели, си знаят какво им е коствало да се справят. А бившите им в това време си продължават с живота на ерген и после обясняват по форумите, че то какъв е проблема. Ми да бачка повече бившата, че да СИ гледа детето...

# 314
Да не вземе да излезе, че сал за нешего брата - българския мъж, е угодно да се развежда. От тази гледна точка пък, може да се окаже, че из други ширини жените хич не щат да се омъжват, а мъжете стоят в “токсични връзки”….😄

Общи условия

Активация на акаунт