Отговори
# 255
  • тук-там
С Луфтханза на няколко пъти ни плащат разходите, които сме направили, поради непристигнал багаж. Попълваш едни форми, но си струва. С нискотарифните нямам идея дали изобщо обезщетяват по каквато и да е причина.

# 256
Едно семейство хартиса, но казаха че са се букнали последни. Видях една девойка за Ахен със светло синьо куфарче. Не знам дали е била твоята. Хубавото, е че младежа видя и преживя това. Един хубав урок за бъдещи пътувания.

# 257
  • София
Едно семейство хартиса, но казаха че са се букнали последни. Видях една девойка за Ахен със светло синьо куфарче. Не знам дали е била твоята. Хубавото, е че младежа видя и преживя това. Един хубав урок за бъдещи пътувания.
Не е била тя. Simple Smile

mtz, и нормалните авиолинии не реагират непременно адекватно и бързо. Дъщеря ми  си имаше назад във времето проблеми с Луфтханза и загубен куфар (намери се после), доста я размотаваха. А вече втора седмица се бори с иначе  супер луксозните саудитски авиолинии да й върнат платеното с карта на борда  за интернет. Получила е  линк за активиране след плащането, но нет - не.. По време на  короната пък й възстановиха парите за неосъществен полет на Etihad Airways  около два-три месеца по-късно след едиколко си напомнящи мейли.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 14:48 от пенсионирана русалка

# 258
  • София
Вчера и моята девойка трябваше да си дойде от Аахен, но нейният  полет (на Ryan )от Кьолн беше канцелиран заради лошото време.Това го разбрха около 01ч, няколко пъти го отлагаха и накрая го отмениха.Осигуриха им хотел , със закуска , в Кьолн и пренасочиха полета за днес, в 14.00ч. Надяваме се най-накрая да я гушнем.

# 259
  • столицата
Едно семейство хартиса, но казаха че са се букнали последни.
Аз точно затова попитах, за да преценя дали времето  за регистрацията/чекване на местата има значение.

# 260
Хора, направо съм отчаяна вече. Изпратили сме всички документи, но въпросната фрау, която трябва да запише студентката всеки ден излиза с нещо ново, което и липсва или не и е ясно, ние пишем и звъним да и обясняваме къде да гледа и какво, но така и не можем да я запишем. Вече не знам какво да правя. Ще пиша/звъня на хедовете явно, защото срока изтича. Три седмици и повече ни размотава, всичко е наред, заверено, сега последно и липсвал здравноосигурителния статус. Препратихме и мейла от АОК, в който ни пишат да го ползваме за доказателство - щяла да го погледне. Ама кога ще го погледне не е ясно. Тя само това повтаря. Смятам в края на седмицата да им пиша, че ще ги съдя ако не я запишат, защото от наша страна, каквото са поискали - всичко сме пратили. На 29ти отиваме там, тя трябва да започне на 2ри, а срокът за записване е до 4ти. Излишно е да казвам, че 3ти е почивен …. Такива неща очакваш от български университет. Сякаш е първият студент от чужбина, когото записват.

# 261
  • София
Ама защо пишете/звъните само на тази жена толкова време?  Намерете друг контакт и напишете един по-остър мейл.

# 262
Аз с един страничен въпрос. На студентите по медицина трябват ли им престилки? Дали да купим от тук?

# 263
  • София
Аз с един страничен въпрос. На студентите по медицина трябват ли им престилки? Дали да купим от тук?

Моята си имаше оттук (дълга)  и си я ползва, когато разрязваха мишки Laughing , май през втория семестър беше. Но и там могат да си купят. Тя просто е висока и много слаба, та си я избра с някаква кройка и я пробва тук. В едно друго уни видях, че подаряват на студентите по медицина за добре дошли престилка, бадж с името, очила и комплект за дисекция. Simple Smile

Бг панда, Мастер,  как мина базисът, доволни ли са децата?

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 15:05 от пенсионирана русалка

# 264
  • София
По-скоро не..., но тя винаги е недоволна , така, че просто чакаме...

# 265
  • София
По-скоро не..., но тя винаги е недоволна , така, че просто чакаме...
Споко, това не е показател за нищо. И моята девойка същото каза тогава Wink.

# 266
Ама защо пишете/звъните само на тази жена толкова време?  Намерете друг контакт и напишете един по-остър мейл.
Ами защото госпожата всеки ден казва - да, да, сега ще ги погледна. И нищо. Имат си определени часове, в които да им звъниш, не става всеки ден. Сега писах на двама хедове уж - имат само телефон, следобед никой не вдига. Дори мейли нямат на сайта тези двамцата, та си ги сглобих. Утре сутрин ги почвам, дано говорят английски, че искам аз лично да ги накова.

# 267
  • München, Deutschland
Едно семейство хартиса, но казаха че са се букнали последни.
Аз точно затова попитах, за да преценя дали времето  за регистрацията/чекване на местата има значение.
Да, има значение, последните чекнали пред очите ми са увисвали. Ако пък си от последните, но се наредиш на опашката на гейта по-раничко, имаш шанс. Така при ограничени места, дадоха на по-предните наредили се. Ние обикн се редим от последните, но не най-най-последните, да има след теб 10-15 човека, това е достатъчно.

---------------

Исеис, а защо не отидете на място? Не помня кой е университетът, ама с кола от Сф до Мюнхен стигаме за 18 часа при много движение и сме стигали и за под 15 ако е по-спокойно, т.е. както е сега, когато са започнали всички ученици. Това ако са скъпи полетите, а и за да си вземете каквито багажчета ще имате нужда.
Имайте предвид, че преди 03.10 (нац. празник на Германия), множество фирми и институции правят т.нар. Брюкентаг (в превод: ден-мост), т.е. реално затварят офисите и не работят и или си пускат отпуска, или от надработените часове си взимат хората, за да си направят дълъг уикенд.
Най-късно на 04.10. обаче имате възможност да отидете (дори детето да кара само, с една нощувка някъде, пак ще стигне), за да сте сигурни,к че сте записани... Не бих разчитала на goodwill на женицата да си свърши работата, защото свърши ли срокът - край, не бих се надявала на компромис, защото може да има автоматични системи, които затварят след това и дори при най-добро желание да не става...
Съжалявам ако ви разочаровам, но за мен това е единственият сигурен вариант...

# 268
Университета е в Хамбург.

Записаха я! След напоителен и остър мейл от моя страна до декана и някаква друга важна госпожа. Тъкмо щях да вдигам телефоните да викам по тях. Защо са такива бунаци тия хора? Дори не мога да се зарадвам. Разиграваха ни, като маймуни цял месец. Сякаш е първата чуждестранна студентка.

И пак благодарности на всички в темата за информацията и съпричастността. Наистина това, което правите е толкова полезно и от толкова голяма помощ!

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 12:10 от Iseis

# 269
  • София
Честито , успех , късмет и попътен вятър на детето...

Общи условия

Активация на акаунт