Отговори
# 660
  • София
Али, има инженерни специалности,  за които дипломата е важна,  понеже има местни квоти, но  статистиките с NC Werte  по години показват среден успех на последния приет   в доста специалности от немско 2.2- 2.3-2.4, че и по-ниски. А  сред кандидатстващите в инженерни специалности българчета едва ли има някой заблуден ентусиаст с  диплома  4,60-4,70, още по-малко вероятно е такъв да идва от лайстунг. Истериите за висока диплома са по-скоро запазена марка за медицинските специалности и за някои икономически.
Някои от най-тежките специалности са без никакъв  сериозен подбор. Приемат те, ОК, ама после д**е да ти е яко.. Wink

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 14:26 от пенсионирана русалка

# 661
  • София
Някои от най-тежките специалности са без никакъв  сериозен подбор. Приемат те, ОК, ама после д**е да ти е яко.. Wink
Това казвам и аз.Широка фуния на входа,тесен изход накрая,поне при моя син.

# 662
  • На планетата Земя
Здравейте! 🤗

Не остана! Още две нощувки и ще си прегърнем пилето, нямам търпение!

Русалка, много се радвам за момичето ти! Супер си поприказвахме онзи ден!

Аз съм с една молба - имате ли контакт с преводаческа фирма,на която да дам увереноето на студентката? Легализация искаше ли се в НАП? Тази тема съм я оставила съвсем в небитието.

# 663
  • София
Милето, моите ползват/ха услугите на https://prevodachi.eu/ в централния им офис на "Васил Левски" срещу бившето английско посолство. И не, не се заверява, само преводът е достатъчен.

И на мен ми беше драго да се чуем и да видя онези снимки Wink

# 664
Ето за тези гарантирам
https://prevodi.bg/

# 665
Ние превеждаме тук:
https://www.eliosbg-prevodi.com/?page_id=28
Удобни са ми като местоположение, бяха коректни. Обещаха да запазят данните на старото уверение за по-бърз превод на новото.

# 666
  • София
Ние превеждаме тук:
https://www.eliosbg-prevodi.com/?page_id=28
Удобни са ми като местоположение, бяха коректни. Обещаха да запазят данните на старото уверение за по-бърз превод на новото.
Всички го правят  Simple Smile

# 667
  • На планетата Земя
Много ви благодаря!

# 668
Аз носих уверението в един офис на ул. "Лавеле" 32. Стана за един ден - 11 лева.
А от офиса ни на НАП ме изненадаха приятно - въпреки че уверението беше само за зимен семестър, автоматично удължиха осигуровките до 30.09.2024 Г.

# 669
  • София
Аз носих уверението в един офис на ул. "Лавеле" 32. Стана за един ден - 11 лева.
А от офиса ни на НАП ме изненадаха приятно - въпреки че уверението беше само за зимен семестър, автоматично удължиха осигуровките до 30.09.2024 Г.
Дано  да е жест на добра воля, че иначе после мрънкат за тяхна си грешка. Казвам го от опит. Уверението на уни Манхайм съдържа инфо от кога до кога е  следващият семестър, съответно това беше преведено от преводаческото бюро. Майка ми  занесе тогава заявлението и се похвали, че й отметнали 1 година. Следващия път  си отиде дъщеря ми и те й се развикали : Какво подавате за  период , за който вече видно сте подали? Тя им  обяснила каква е тяхната грешка и те, котка по гръб не пада - "Ми да ни е казала баба Ви, ние не сме длъжни да знаем какво имат предвид германците". Ми длъжни  са да прочетат,  пише си ясно кое какво е на бг. Wink

# 670
Специално попитах дали не са в грешка. Жената каза, че нарочно го е пуснала така.

# 671
  • София
Специално попитах дали не са в грешка. Жената каза, че нарочно го е пуснала така.
Тогава при вас е ОК , супер Simple Smile

# 672
  • тук-там
Русалче, вие сте престарателни! Бабата веднъж е взела за цялата година, а девойката отива да подава отново за втория семестър.
Уф, ММ се тръшна с ковид. Помрачи ни се очакването на девойката.

# 673
  • София
Русалче, вие сте престарателни! Бабата веднъж е взела за цялата година, а девойката отива да подава отново за втория семестър.
Уф, ММ се тръшна с ковид. Помрачи ни се очакването на девойката.
Ами не... В един момент щеше да го види някой и да се окаже, че не са наред неюата заради непредставено уверение. Просто отиде и обясни.

Да го кара леко Ковида, да се оправя бързо и да се радвате  дружно на празниците  Heart

# 674
Здравейте, разглеждах сега програмите в ТУМ - имат Архитектура комбинирано на немски и английски език.

Някой от тук случайно с дете в тази специалност да сподели колко точно е англ и колко немския?
На сайта няма инфо за изискване за нивото, изпратих им мейл с въпрос дали пък случайно Б2 немски  не е достатъчно. Английският е C2, но с немския удари на камък малко.

Общи условия

Активация на акаунт