Ескапел

• 1 547
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте момичета за пръв път пиша тук и едва се престраших.  Случаят ми е малко странен, но ще опитам да обясня- на 6.08 срещу 7.08/кажи си го 7/ с приятеля ми имахме полов контакт и той не се усети кога изобщо свърши. Пих хапче веднага щом беше възможно,но на другата вечер т.е.9.08. презерватива се скъса и хайде пак хапче защото ми предстоеше овулацията на  15.08. Обаче ! На 15.08 вместо овулация ми идва цикъл розово-ярко червен- кафеникав накрая  стоя два дни. После след два дни ме боля долу ниско корема.  Гърдите ми станаха болезнени а ореолите големи. Правих няколко теста отрицателни са. Та въпроса ми  е,  въпреки хапчетата възможно ли е да е станало нещо и как да го изчисля кога ? И кога ще може да ми даде резултат теста преди мц?

# 1
  • София
Ако беше прочела листовката на хапчето, щеше да знаеш, че второто не е трябвало да го пиеш изобщо, а хормоните ти сега ще са объркани поне няколко цикъла и ще им трябва време да се регулират.
Вероятността за бременност клони към минус безкрайност, още повече на фона, че си имала около седмица до овулацията.

# 2
Нищо няма да е станало, но бъдете по-предпазливи. Тези хапчета не са детски бонбони, че да се взимат толкова често.

# 3
Не ти е странен случая. Просто си полово необразована. Дано пиенето на ескапел като тик так да не ти става навик.

# 4
  • Melmak
Преди да пиеш каквото и да е хапче, четеш листовката. Защо изпи второто? Неграмотна си, а накрая здравето ти страда.

Това не е тик-так бонбон, да си го пиеш за щяло и нещяло. Какъв е тоя твоя приятел, не усетил кога свършва? Има нещо, наречено презерватив. Евтино и достъпно, продава се навсякъде и предпазва от нежелана бременност.

# 5
Явно си пропуснала уроците, но сега поне има достъпна информация за всичко. Седни и наваксай с пропуските, защото са сериозни.
Чети за овулация и начини за безопасен секс. Гаджето ти не може да те пази, остава ти сама да се пазиш.

# 6
Ако може без обиди моля, и не , не съм неграмотна или пропуснала уроци ,а си прочетох листовката много добре ! Просто се уплаших ,защото имам зад гърба си един аборт вече.  Исках просто съвет или мнение  а не нападки!

# 7
Преди години ми се наложи да пия, хормоните ми бяха разбъркани 3-4 месеца и датата на кървене се измести тотално. При този вид хапчета е важна и телесната маса, аз бях с наднормено тегло и гинеколожката ме посъветва да изпия две. Ако искаш да си по-спокойна, може да пуснеш един кръвен тест за бременност.

# 8
Благодаря ви много  за съвета и споделения опит!

# 9
Странични ефекти. Пишат ги на листовката, която "си прочела". Защо не използваш противозачатъчни, изписани лично за теб, не каквито ти хрумне? Така няма да трепериш всеки път.

# 10
Защото не мога да използвам НИКАКВИ противозачатъчни поради медицински причини.Същото важи и  за цикъла ми- трябва да използвам само тампони,  / въпреки че и тях не е желателно/ Защото към превръзки съм алергична и гинеколога ми се  е видял в чудо 
Да не би да ми е приятно? Преди да съдите и нападате, обиждате попитайте, може да има причина.

# 11
  • София
След като не можеш да ползваш противозачатъчни, защо пиеш Ескапел? Той е далеч по-агресивен препарат. Нали си чела листовката?
И как така имаш алергия към превръзки, а ползваш тампони, вместо чашки?
Никой не те обижда, но ти си противоречиш. Уж си чела, а питаш точно за нещата, които изрично са описани като странични ефекти. Вероятно си чела и частта с възможните алергични реакции.

# 12
А, какво ми остава да ползвам като вариант / и в двете области? / Прекалено съм чувствителна в интимната област,  от превръзките ми се появяват инфекции, течение ..чашката не ми е  удобна опитала съм,  за спирала гинеколога каза, че е за жени с по широк таз,  и с моите проблеми какво остава като предпазна мярка освен прекъснат полов акт и хапче с негово съгласие.
Съгласете се ,че има различни хора с какви ли не алергии.

# 13
Ако знаеш колко деца са се родили по метода Пай се.

# 14
Не разбрах добре за спиралата АГ ти е казал, че се слагат само на жени с широк таз?

Общи условия

Активация на акаунт