Ескапел

• 1 548
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Знам,  поради тази причина имам само няколко дни за интимност и край. Нищо не мога да направя,  положението е или- или...

# 16
  • София
Смени си гинеколога.

# 17
Да, прекалено съм как се изрази " плитка" и " тясна и тялото ми ще изхвърли спиралата

# 18
  • София
Няма начин това да го е казал лекар, освен ако нямаш сериозни малформации.
Кое точно ти е плитко и тясно, когато спиралата се слага в маточната кухина?

# 19
Тазът ми е тесен. Няма да мога да родя нормално също така.

# 20
  • Melmak
Или ходиш при някакъв некомпетентен лекар, или ни взимаш за мезе?

Не можеш да ползваш противозачатъчни, но изпи Ескапел, който е хормонална бомба?
Смяташ, че прекъснат полов акт е някакъв надежден метод против забременяване?

Раждането и спиралата са две много различни неща.

# 21
  • София
Да повторя, смени си лекаря, ако изобщо ходиш при такъв.

# 22
Не ви вземам за мезе, а гинеколога- ходя при него от години и вече е леко на възраст,  но е трудно да се намери добър.  А ,за хапчето- да ,изпих го защото се наложи или да забременея трябва? Пак ще помоля без нападки.

# 23
Е, да трудно е да се намери добър АГ, но твоя не е добър.

# 24
  • София
Да де, този (може би от възрастта) този лекар не е добър и ти е напълнил явно главата с грешни представи за женската анатомия и за здравословната гинекологична грижа.
Никой не те напада, съветваме те най-добронамерено. Все пак, следим темата ти и пишем в нея с цел да ти помогнем.

# 25
Пише се за невъзможност за нормално раждане,а тя авторката някога раждала ли е? Мила,колкото и да си "плитка"/"тясна",това не значи да не можеш да раждаш нормално.
Отказвам да приема довод "тясна" за неизползването на спирала,единствения аргумент за спирала е,че не се слага на нераждали жени!
Ескапел не е безвреден,противозачатъчните са по-малкото зло,не може да имаш противопоказания за едните,пък да хапваш като бонбончета другите.
По-скоро не се грижиш достатъчно за интимната си област,това както виждам е голям проблем,хубаво е да преглеждаш в интернет статии за женското здраве.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 13:18 от Анонимен

# 26
  • София
Спирали от години могат да се ползват и от нета дали жени. Преди 20-30 години не бяха подходящи. Имат размери - S, M, L, XL.
Авторката написа, че е правила аборт.

# 27
Грешно виждате, грижа се достатъчно добре за интимната си област ,  достатъчно образована съм също така, но има ред причини за да не пия противозачатъчни,  а и хора с различни алергии да сте чували че има?   А ,за хапчето ,омръзна ми да слушам че го ям като  тик- так! Ами не е така, или трябваше да забременея може би? И да има риск за живота ми отново? Не,че дължа обяснение, но ми омръзна да слушам за тик-так бонбони...

# 28
Не пиеш противозачатъчни, но два пъти за няколко дни пиеш ескапел.

# 29
Защо питаш, щом не търпиш критика? Ако имаше въпросните алергии, досега да си се споминала от Ескапел-а. Питаш елементарни неща, които ги има в листовката, даже ние хората от простолюдието го знаем, грижиш се добре, но вече имаш аборт и пиеш последователни хапове. Като ти е омръзнало, помоли да заключат темата. И не, ние не се заяждаме, а ти отговаряме, повече прилича на ти да се заяждаш. Ама, наща е лесна, дамата по-горе има 5 деца, аз имам, другите също. Ти му мисли, с тия хапове и аборти е страшно. А за раждането, няма и да го коментирам..

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 18:46 от Несериозна

Общи условия

Активация на акаунт