Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 20 тема

• 68 809
  • 910
  •   1
Отговори
# 810
Оф, това толкова отдавна искам да си го купя и все забравям.
Нещо имам чувството, че няма да се справя с тази джаджа,колкото и просто да изглежда.
По въпроса с неподатливите на обработка коси, които не задържат къдрици, наблюденията ми върху мои приятелки с такива коси е, че оправия няма.
Каквото и да слагаш като стилизант след няма и един час всичко се разваля.
Ако ще и пет тона лак да изсипеш.
Такива коси са обикновено много леки, фини, (макар, че може да са и гъсти), гладки, лъскави, хлъзгави и много меки.
Оттам не се поддават на накъдряне.
Такъв е косъмът.
Такива е структурата на косата.
Откакто не се изправям и къдря редовно с уреди всичко съм прибрала в шкафа.
Иначе имам каквото се сетиш за къдрене.
Само тази джаджа я нямам.
А много познати се къдрят с това чудо и ми го хвалиха.
Пробвах с халата, не се справих🤣

# 811
Оф, това толкова отдавна искам да си го купя и все забравям.
Нещо имам чувството, че няма да се справя с тази джаджа,колкото и просто да изглежда.
По въпроса с неподатливите на обработка коси, които не задържат къдрици, наблюденията ми върху мои приятелки с такива коси е, че оправия няма.
Каквото и да слагаш като стилизант след няма и един час всичко се разваля.
Ако ще и пет тона лак да изсипеш.
Такива коси са обикновено много леки, фини, (макар, че може да са и гъсти), гладки, лъскави, хлъзгави и много меки.
Оттам не се поддават на накъдряне.
Такъв е косъмът.
Такива е структурата на косата.
Откакто не се изправям и къдря редовно с уреди всичко съм прибрала в шкафа.
Иначе имам каквото се сетиш за къдрене.
Само тази джаджа я нямам.
А много познати се къдрят с това чудо и ми го хвалиха.
Пробвах с халата, не се справих🤣
Чакай да намеря видео.
Аз го слагам отгоре на главата, разделям двете половини, започвам от най-отпред да навивам като всяко следващо навиване добавям кичур коса докато не пррикюча с тази половина и връзвам с ластик (аз с гумено че не държат моята коса другите) После другата половина.
[url][https://vm.tiktok.com/ZGeWMvbJq//url]
Нещо такова. Само, че моето е тънко.

# 812
И аз си поръчах подобно нещо, в момента се къдря с чорапи😹
Аз имам тежка и дълга коса, с преса няма шанс да я накъдря така хубаво, нито да получа такъв обем, а се разпада на втората минута щом излезна.
С чорапите косата ми държи поне до края на деня, правя го всяка вечер.

# 813
Как се къдрите с чорапи..?

# 814
Навиваш кичури на чорапа и го обръщаш и той се ‘застопорява’ 😀

# 815
Само с чорапи не съм се къдрила.
Гледала съм видеа, има много.
Приятелка така къдри дъщеря си постоянно.

# 816
Има много клипчета в интернет, иначе Азара горе долу го е обяснила.
Става като след фризьор. 😅

Иначе с колан от халат нищо не направих 💁♀💁♀

# 817
Аз с шал се къдря, същото като с колан 😁 много хубаво ми става.

# 818
Ползвали ли сте серуми за в корените от тези с капкомер и резултатите наистина ли са удивителни? Никога не съм ползвала.

И също гледах в ИГ, че варят розмарин. Къде се продава?

# 819
Ползвали ли сте серуми за в корените от тези с капкомер и резултатите наистина ли са удивителни? Никога не съм ползвала.

Да. Купих олиото на Miele за растеж точно с розмарин. По препоръка от тази тема и от една любима влогърка Миленка от my box of beauty.
Даже вчера се мазах с него.
И отново установих, че не ми допада.
За мен е тежко, а моята коса е огромна, гъста с плътен косъм и маслата никога не са ми отежнявали.
Нанасям малко от него и ми утежнява.
Освен това изобщо не е икономично.
А съм го ползвала броени пъти.
И на краищата не ми се отразява добре. Косата ми става фризи, изпръхнала и суха, макар да слагам много малко.
То основно с внася в корените.
В началото ми предизвикваше и сърбеж.
С една дума не съм особено доволна.
Отзиви за растеж не мога да дам, защото не съм постоянна в мазането.
Слагам и други неща на косата.
А и откакто започнах новата работа (вече година ще стане) и не й обръщам внимание на косата, тя си расте на воля и порастна много, не се усетих даже кога.
Сиреч, новата ми стратегия е много, много да не й се занимавам, и тя расте.😀

# 820
Аз в момента използвам шампоана на Напура за допълнително израстване на косата и спрея на Кокосолис, който се пръска в корените и е с много свеж аромат. Моята коса расте бързо, но според мен и тези продукти дават резултат при мен и доста ми дръпна косата в последните месеци.

# 821
  • София
Не ползвам такива неща, доволна съм на растеж поне 1 см в месеца, повече не ми трябва. Почти всичко, което се втрива в корените, омазнява и утежнява.

# 822

Розмарин има на клонки в била, но аз си сзех само листенцата от биомагазин като за запарка. Дефакто правя си запарка. Слагам около една лъжица супена във вече завряла вода на около 300 мл вода. Но може и в по-малко количество.
Не знам дали е от къната или от розмарина или от серума на тианде ( с пипета на био рехаб, имам комплекта, но не съм стигнала до тях), обаче фризьорката ми се учуди, че бях на 20 дни след къносване с вече израстнали корени ~ 1 см. Плюс нови косички 🤩
Серума на тианде не ми омазнява косата, два пъти на ден се слага, по принцип я мия през ден, сега гледам повече издържа без миене. От розмарина пръскам следващите дни след миене на косата, в корените, че на мен ми омазнява. Но си е до коса. Моята приятелка вече прави над седмица без да й се омазнява косата и то от розмарина.
Ако се притесняваш да не ти се омазни от розмарина да пръскаш всеки ден, може да си вземеш масло от розмарин и да си правиш маски с масла преди миене на косата (с кокосово, бадемово, рициново, арганово, каквото имаш, аз си смесвам в едно шишенце с помпа, даже си пукам един блистер капсули с вит Е и А и ги слагам и тях в шишенцето и седя поне 30 мин преди миене), плюс няколко капки от розмарина в шампоана, не цялото ами да речем 10 капки на 250 мл.
Гарантирам, че има разлика в косата когато се ползват масла и когато не се. Правила съм си почивки по 1-2 месеца и сама не издържам повече и искам да се мацам пак.
Също така и дарсонвала помага 🫶

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 17:35 от Азара.

# 823
Дарсонвал? Не знаех, че има и за коса. Масла смесвам сравнително често, сешоар не ползвам от години дори и зимата, преса веднъж на няколко месеца и пак е суха отделно като се сресвам падат къси косъмчета от краищата, какво ли не слагам, но серуми и запарка с розмарин не съм опитвала. Загледах няколко клипчета в Инстаграм и сега все подобни ми излизат, та от там видях разни рецепти. Писах на една фризьорка - махане на цъфтежи с електрически уред е 35лв, терапиите започват от 60лв, ако се ползвал някакъв друг уред с терапиите плюс още 20 и едно ходене ще ми е над стотарка, та засега оставям ходенето "на изчакване". Моята е гъста и чуплива, в краищата изтънява, твърд косъм общо взето трудна оправия.

# 824
Да, дарсонвала има приставка тип гребен, за косата. Ползвам го след миене на косата и след изсушаването й.
Какъв е този ел. Уред за краища? Да не е онази джаджа като преса, дето обирало уж само цъфтежите? Не се подлагай на това. После няма да можеш да си оправиш косата. 😀

Общи условия

Активация на акаунт