Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 20 тема

• 68 839
  • 910
  •   1
Отговори
# 795
Много вероятно на живо да станат някакви оранжеви, рижавеещи кичури след две измивания като падне боята. Иначе мисля, че Олга в Elements прави такива кичури, ако съдя по публикуваното в страницата ѝ, а тя е в центъра на София и не е някоя измамница, нито пък взима скъпо.
Така ли? Аз съм била при Оля.
Тя ме боядисва за сватбата и ми правиха там терапия за лице.
Тя и подстригва добре и работи на нормални цени. Приятелка е на моя родина е. Та тя ме запозна с нея.
И докато живеех в Надежда съм ходила при нея.
Не съм следила какво прави напоследък.
Тогава беше тъкмо отворила салона, много, много в началото.
Беше преди повече от осем години.
Иначе да, има такива риск.
Аз съм била в тези цветове преди да ми направят червеното омбре, пак преди години.
Тогава ме изсветли до нито 7-ца или 8-ца на кичури.
И върху него сложи червеното.
Стана каремелено, леко медно на кичури.
И си спомням, че много ми хареса как ми стоят. Затова и искам нещо подобно, защото съм го видяла и знам, че ми отива много.
Даже се почудих дали така да не си остана. Но бях отишла за червено.
И продължихме нататък. Те нанасят изсветляват продукт, който според типа,цвета и самата коса я изсветлява.
Моята се поддава трудно и доста се съсипва.
Затова и вече две, три години и после нищо не съм я правила.
Просто 2ка да изветлиш до 9 тка или 8ца е съсипия.
Аз искам поне 4 тона по-светло да съм от сегашното.
Което ако 2ка или 3 ка да речем, да стане 6ца или 7ца и оттам вече да се постигнат тези нюанси.
Тези не са правени сами със сигурност.
При мен трябва много да се внимава.
Аз съм била руса, медно, оранжево-жълто.
И не искам да ви казвам какво чудо беше.
Грам не ми отива.
Та, такива цветове не желая.
И се притеснявам да не стане баш това.
Така, че за мен си трябва много добър колорист.
Поне за моята коса. Защото е много упорита на изсветляване и не е ясно какво ще се получи.
Не е като да не съм го правила вече, та знам.
Искам да е нещо, което да не иска честа поддръжка, още повече, че вече белите коси се увеличават.
Не са много, никак, но нарастват.
Искам да се видя по-светло-кестенява, но искам да стане хубаво.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 07:05 от Caroline_Bingley

# 796
  • Някъде там
Каролин, всеки читав фризьор, който си разбира от работата може да те направи така.Не мисля, че е необходимо да обиколиш България за да намериш кой да ти направи тази прическа. Според мен може да се довериш на някой, който ти е по близо. Фризьорката, която е споделила Lizzy, работи добре.
И от мен предложение https://www.facebook.com/profile.php?id=100054488678051, лично аз не съм ходила, но моя позната ги посещава и е доволна.
Друг е въпроса твоята коса колко е податлива на такъв тип процедури, кичурите, които си показала са карамелени, при отмиването ще има рижаво, но мисля, че на теб ще ти отива.
*Сладкодъвка* , сигурна съм, че и на теб ще ти приличат такива кичури.Ти си с естествена коса и при теб ще се получат много лесно, дори си мисля, че е възможно да се получат и само с боя за коса.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 06:51 от Искрица

# 797
Iseis, ама ти си светла.
Казваш, че цветът ти е подобен до този, който се правиш.
Има Балкан разлика. Аз съм почти черна, душа.
При мен работата ще е по-различна.
Фризьорки като ми видят косата и умират от страх какво ще стане, почва се едно разубеждаване да не правя нищо.
Предния път една и хем добра се притесняваше много докато излезе цвета и като видях колко съм жълто руса ми се ревеше.
Тъй, че при мен трябва много добри специалисти, който знае какво прави.
Косата ми както казах е трудно податлива на изсветлявания.
В къщи да се правя абсурд.
За тези години и толкова експерименти по моята коса никога не съм си правилата в къщи такива рискови промени.
Че после ще рева и най-скъпата козметика няма да ми оправи косата.
Тъй, че това не бих го направила.
Искрице, съгласна съм.
Има две при нас, които вероятно ще успеят да го направят.
Но при едната предния път не стана това, което искам, точно защото моята коса не позволи такова изсветляване, просто това й беше максимума, искам едно червено.

# 798
Caroline_Bingley, щом познаваш косата си толкова добре ти остава само да намериш читав фризьор, който да се заеме. Успех и да се похвалиш Simple Smile
Искрица, вероятно си права, но аз за момента се отказах. Колкото и да ми се иска и да се изкушавам реших, че ще си пазя естествената коса докато не започне да се налага боядисване заради бели коси.
П.П. Само да допълня, че се шегувах за момичетата от снимката на Caroline _Bingley, че са се боядисвали сами Stuck Out Tongue Winking Eye

# 799
  • Някъде там
Сладкодъвка, за мен най-добре е да стоиш с естествена коса.
Както знаете, била съм руса, червена, лилава, черна, с омбре, с балеаж и с годините за мен си съм разбрала и избрала, че няма нищо по-хубаво в цвят, който е  близък до моя естестен.
В момента цвета, който постигнахме е близо до моя си цвят.Поддържа се лесно. Боядисвам корени всеки месец, дължините на 3-4 месеца ги обливаме с боя.
Caroline, после очакваме да се похвалиш, имаш хубава коса, при теб ако се получи ще е точно като на първата снимка.

# 800
Аз съм естествена 5ца, затова го споменах. Ако си рус или черен, червен, тогава няма да стане без фризьор, чак колорист не съм убедена, че е нужен.
По-тегавата част е как ще ти направят кичурите.

# 801
Аз много се радвам, че успях да се къносам и вече да не се занимавам с тези бои. Да, надолу седи тъмна, ама аз съм била 5-6 години с кестен. Днес съм на терапия и подстрижка, ще видим колко ще офъка. Дано не много, че вече искам да я пускам. Ама няма и как с изгорели краища. Отказвам се от преси и маши - даже вчера подарих една ретро преса и една маша на приятелка. Само с ей такива джаджи ще се правя.
Имам едно такова, но по-тънко и едно дето му викам октопод пак на същия принцип, но с няколко краища. Да Ви кажа честно косата ми изглежда като издухана и къдрена  от фризьор. Не съм слагала никакви стилизиращи продукти и издържа в пъти повече от това с топлинна обработка.
Такъв обем съм направила, че косата ми не влезна в кадъра за снимката за шофьорската книжка 😂

# 802
От къде са тези аксесоари? Май в ДМ съм виждала?

# 803
Аз съм с естествен светло кестеняв, но много повече си се харесвам на кичури. То като свикнеш да се гледаш така е нормално май.

# 804
Аз защо не мога да се накъдря с тая джаджа? А с добрите стари дунапренени ролки? Ами с преса, маша? Просто всичко пада след 30 минути, няма и помен от къдрица. Косата ми е естествено права. Кажете някоя хитринка или стилизиращ продукт, моля!

# 805
Същата е и моята коса. Единствено дунапренени ролки от вечерта ми държат за цял ден.

# 806
От къде са тези аксесоари? Май в ДМ съм виждала?
От шейн
Аз защо не мога да се накъдря с тая джаджа? А с добрите стари дунапренени ролки? Ами с преса, маша? Просто всичко пада след 30 минути, няма и помен от къдрица. Косата ми е естествено права. Кажете някоя хитринка или стилизиращ продукт, моля!
имай предвид, че моята коса е права много и много жива, по принцип неподатлива на къдрене и тн. Но какво правя аз. Измивам си косата, но я изсушавам ( изцяло суха) и веднага след това започвам да я навивам.
Може преди да я навия да сложа крем за къдрици(взимала съм от лили и е евтин).
Имаш ли нужда от помощ с техниката? В тик ток има много видеа. А аз съм с две леви ръце по принцип 😀 единствено вчера косата я навлажних с вода от розмарин, но леко влажна, в никакъв случай мокра. При мен на мокро не става нищо.

# 807
  • Някъде там
С този ролер правя страхотни къдрици на дъщеря ми. Косата държи. Използвам продукт на КМ за текстура, но той задържа перфектно къдриците.
По късно ще редактирам и ще кача снимка на къдриците и в този пост.

# 808
Азара, все едно си описала моята коса. Отдавна не съм опитвала да се къдря, ще пробвам някой ден отново като ми дойде музата Joy

# 809
Азара, все едно си описала моята коса. Отдавна не съм опитвала да се къдря, ще пробвам някой ден отново като ми дойде музата Joy
Абе то и аз се бях отказала нещо викам си бе я с пресата или машата, кво ще се занимавам да си увивам косата. Ама после като видях от боя, слънце, сешоар и преси какво стана, ми май предпочитам да спя така в главата😀 мъжо е свикнал. Пък и реално отнема няколко минутки, по-бързо е и от преса 🤷♂ следващия път като се увия ще ви кажа колко време ми издържат къдриците. Ама гарантирам, че е повече от ден! Без да ръся лак и пяна 😀
А пък сега след терапията и леката подстрижка, всеедно е бебешка коса. Тя по принцип си ми е такава, ама дай боя и дърпане с топлинни глупости 😄
Вече си забраних тези неща плюс, че си забраних да скъсявам рязко от дължината. Че мен ме хващат лудите 1-2 пъти годишно и от коса до кръста решавам да я режа до врата 😄🤷♂

Общи условия

Активация на акаунт