Край брега ме закачи, морски дар ми подари. ~бебеправене 420~

• 33 633
  • 858
  •   1
Отговори
# 285
С пишкането, може и да не го прави, защото стискането води до инфекции на пикочните пътища, бъбреците и т.н. Аз съм имала положителен тест при ходене до тоалетна през половин час него ден. Просто наистина, ако може без течности 2часа. И един пример от мен пак, овулация съм имала в деня на положителния тест (доказана с преглед), затова се чудя на лекари като кажат "правете секс 2 дни след положителен тест".

# 286
Мен много ме натоварва това правене на тестове за овулация всеки ден по 2 пъти. Аз обичайно пия много вода, не мога да не пия и съответно от 4 месеца тестване само 1 път хванах истински пик. Предпочитам да си следя сигналите на тялото.

Golden stone, често ли имаш цистит? Да не е някоя бактерия? Аз бих пуснала изследвания. Първия път, когато имах цистит ми изолираха ешерихия - то тогава даже се оказа, че бях бременна. Не знам дали ми е бил паднал имунитетът и затова ме е налазила. После в продължение на 2 години по веднъж годишно цистит, който рязко се влошава. Усещам тези първоначални симптоми, които описваш и докато се усетя да взема червена боровинка, чай или друго, вдигам температура и започвам да пишкам кръв. Спешно съм ходила за антибиотик даже без да минавам през лекар. При мен се оказа уреаплазма и от както я излекувахме нямам проблеми.

# 287
  • Замък сред облаците
Е, никой никого не задължава да прави тестове за О. На всеки каквото му е удобно - има и фоликулометрия, и метода с базалната температура, някои предпочитат без следене. Обикновено тези, които следят нямат възможност или желание за секс всеки ден или през ден, или желаят да установят какви са фазите или дали няма наличие на проблем.

# 288
За 2 часа няма как да стане цистит 😅 То по принцип дори на 2 часа пишкане ми се струва твърде често, какво остава на половин час. Ако има здравословен проблем или се пие прекалено много вода, вече е нормално.

# 289
Аз съм от доволните от тестовете и ме е яд, че по-рано не съм знаела за тях, защото често ги ползвам дори не толкова за бебеправене. Винаги ги правя късния следобед или вечер към 17-18-19ч. Невинаги спазвам часовете за пиене на вода, но въздържането от пишкане гледам  да го изпълня, като разбира се ако ми се ходи много си ходя, и просто го правя по-късно теста. И никога досега не са ме подвели. Имах една драма с едни китайски, ама и те накрая си ми показаха. Аз ги правя най-вече, за да си предвиждам кога ще ми дойде цикъла. И ми е много удобно с тях. Така си планувах процедурите, кога ще трябва да започнат, планувам си и записването на часове за прегледи и почивките и т.н. И аз съм от тези които пият много вода, просто гледам да се случи предиобед.

# 290
Банлно, банално, ама в листовката пише от 8 до 20 часа, аз първия месец ги правих сутрин и пик не хванах, ако не беше тука темата нямаше да знам за тази баналност.
Mommy, бяма нужда да правиш два пъти на ден, ако следобед е почти положителен (т.е. наближава пика), чак тогава почваш да правиш и сутринта и следобяд.

# 291
Аз преди имах цистит често, но от години не бях имала. При мен се получава от бебеправенето Grinning Да кажем, че ми е слабо място и от както бебеправим като ни се съберат поредни дни ми се случва. Мисля че за втори или трети път, но бързо минава. Снощи взех цистостоп рапид и съм като нова. Даже на опаковката пише, че може да се пият 2 бр. хапчета преди полов акт като профилактика при цистита на медения месец Joy Та ако не сме успели този път мисля да се възползвам от профилактиката Joy
Иначе съм на преглед днес, да видим какво ще стане.

# 292
Какво е фоликулометрия ☺

# 293
Empathy - фоликулометрията , при нея се следи дали има или няма фоликули... нарастват ли  - задържани , спукани. Това се прави при АГ.
Това според мен е най точния начин.

# 294
Благодаря за отговора 🍀

# 295
Момичета, кога най-рано има смисъл да се започва следенето za овулация с лентички? Аз съм след прием на противозачатъчни (не че не се появи лелята с гръм и трясък през нощта по-ядосана от всякога) и мисля да стартирам на 4-5 ден? Пристигна ми гигантския пакет от Амазон със 120 ленти и вече ме сърбят ръцете Grinning

# 296
Тестовете за овулация се препоръчва да се правят вечер/следобед, защото множество изследвания потвърждават, че нивата на LH се качват тогава. Абсолютно не е вярно, че тестове със сутрешна урина са невалидни, защото са правени сутринта, както и не е вярно, че тест за овулация се правел само веднъж и сутрин било “забранено” да се прави, каквато глупост съм чела в този форум. При всяка жена е различно развитието на нивата на хормоните, а понякога варира и от цикъл до цикъл. Както може да се насища чертичката 2-3 дена до позитивен тест, така и може да чертичката почти да я няма, ни сутрин, ни следобед, изведнъж да е наситена сутринта, и вечерта пак много слаба. Последното мен ме навежда на мисълта, че пикът е бил може би през нощта и е настъпил доста бързо за няколко часа.

Който не е сигурен и особено на който му е трудно с ограниченията за водата (на моите тестове  от няколко различни марки винаги пишеше не два, а три или четири часа въздържание) не виждам какъв е проблемът да тества и сутрин, но да е наясно, че заради начина, по който работи тялото му е напълно възможно да изпусне положителния тест.

# 297
  • Замък сред облаците
Фоликулометрията е максимално точна, да. Ама ако трябва да отделям по 200-300лв на месец всеки месец, понеже ФФ ми варира с между 2-3-5-10 дни (айде тия 10 дни станаха след последния аборт) няма да му излезе края. Но това важи при мен.

Съншайн, според дължината на цикъла. Дай детайли.

ЛХ всъщност се секретира основно нощно време и секрецията се увеличава с приближаването до пика. Но и без пик със сутрешна урина, след 5-6-8 часов сън урината ще е фалшиво наситена с хормон. Просто при пик през деня ще се насити урината с малко въздържание от прием на течности. Надявам се че обясних разбираемо.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 09:45 от АА

# 298
Ето и една таблица кога да почнеш спрямо дължината на цикъла ти:

# 299
АА, дължината варира от 22 до 50 дни при мен, понякога се налага да предизвиквам, защото хормонално отивам към пременопауза и всеки месец си е сам за себе си. Точно това ме кара да се чудя от кога да го следя. Единственият път, в който забременях с кухо яйце, овулацията е била веднага след менструацията, по това ако се водя да започвам и сега като приключи?

Общи условия

Активация на акаунт