Край брега ме закачи, морски дар ми подари. ~бебеправене 420~

• 33 551
  • 858
  •   1
Отговори
# 90
Да речем, че са по-хубави от останалите комбинирани добавки, защото в едно пакетче, което ти е дневната доза, са ти разделени нещата в няколко капсули и така не взимаш всичко на един прием. Аз пият доста от нещата, които денис е препоръчала на шантал. Това (а не комбинирана добавка) подейства при мен първия път, за това залагам пак на него. Не мисля, че се натоварва организма, защото се прави задължително дълга почивка от всичко. Повечето неща на мен лично ми носят ползи, които и сама виждам в себе си. Надявам се да помагат и на това, което не виждам 😁

# 91
Бъбъл, да така е, но на мен ми действаше добре и като лубрикант. Иначе по едно време спрях да го ползвам както беше описано, защото нещо ми драскаше, за съжаление. Тогава започнахме да го слагаме повече като лубрикант. Реших че все ще помогне или поне няма да навреди.

# 92
  • Замък сред облаците
Добър изглежда състава на Опти Ова, повечето неща са в оптимални дози, холина и инозитола ми изглеждат ниски.

Мен от препоръките на Денис ни е странно защо някои от нещата препоръчва на гладно, като инозитола и вит Е, които винаги досега са препоръчвани и от лекари, и от онлайн литературата с храна или след храна за оптимално усвояване.

# 93
  • София
Бъбъл, да така е, но на мен ми действаше добре и като лубрикант. Иначе по едно време спрях да го ползвам както беше описано, защото нещо ми драскаше, за съжаление. Тогава започнахме да го слагаме повече като лубрикант. Реших че все ще помогне или поне няма да навреди.
О да,при всички положения няма да навреди.

АА , Б комплекса знам и аз че се взима по време на хранене,а Инозитола наистина като се замисля е част от него ...

Сега си изпивам Омегата на Natural Factora и се чудя тази дали е хубава ,нещо прекалено евтина ми се вижда,ама пък NOW са си хубави повечето им неща ...
Другия вариант ми е Minami или пак Natural Factors,който ми е супер удобен,защото е на един прием
Скрит текст:

# 94
Сигурна съм, че има някакво обяснение, ако я попиташ ще ти отговори. Аз съм чела мнооого нейния постове за добавките, винаги дава обяснение защо, какво и как препоръчва, но специално за това не се сещам дали съм срещала да е писала

# 95
  • Замък сред облаците
Ааа, мерси. Отдавна спрях да комуникирам с нея след като най-редовно слага страшни хормонални диагнози в темата за изследванията. Всичко взимам с едно на ум там, понеже тя си действа като представител на iherb.

# 96
Всички витамини от групата Б се приемат на гладно с пълна чаша вода(това са водоразтворими витамини и се приемат на празен стомах). Единствено Милгамма(която е по лекарско предписание) се взима по време на хранене, защото самата лекарствена форма е мастноразтворима. ☺️

# 97
  • София
Аз съм съгласна, че отделните неща най-вероятно ще са по-добре от комбинираните, но определено ми дойде в повече бройката на хапчетата, да кажем, че кое на гладно кое не някак ще им свикна.... Ще ми е интересно и АА да каже какво мисли, но за сега клоня към Опти ова.
Жаки има вариант за месец и за два, като за два месеца излиза с около 50-60лв по-евтино ако се купуват отделно.

# 98
  • Замък сред облаците
Кактусче, преди доста теми бяхме обсъждали че на гладно значи и 2 часа след хранене, когато се е изпразнил стомаха. Само го споменавам, понеже на много жени съвсем на гладно после им се гади от витамините, особено В групата.
Иначе на доста медицински източници пише, че за водоразтворимите няма значение на гладно или с храна да се приемат. Единствено обръщат специално внимание на това, че В12 задължително трябва да се взима сутрин.

# 99
Здравейте,
А какво е мнението Ви за интервенозните вливания? Аз ходих шест поредни месеца и се чувствах отлично. Сега почивам от лекарства.

# 100
Оо да, благодаря за вметката, АА ☺️ Забравих да допълня това важно условие. На гладно= половин час преди храна или 2 часа след храна 🫶
Като цяло е добре витамините да се приемат в по-ранните часове от деня ☺️ Аз В12 и вит. Д ги приемам сутрин. Тъй като и двете са сублингвална/букална форма, спазвам 15мин до 30мин интервал.

ПП В много източници пише, че водоразтворимите витамини могат да се приемат и след храна, но тъй като имам и следдипломна квалификация специално за здравословното хранене и хранителните добавки, отделно и допълнителен курс по броматология, бих си спазвала общото правило- водоразтворими витамини да се приемат на гладно, а мастноразтворими по време на хранене или след храна. Единствено витамини, които са регистрирани като лекарства, могат да бъдат изключение и се приемат по начина, който препоръчва производителят. ☺️
Само да вметна, че съм напълно съгласна, че някои дами имат по-чувствителен стомах и е добре 30мин. след прием на витамини, които са водоразтворими, да хапнат нещо. На мен лично много ми се гади от Цетебе и го пия само след храна...за това най-добре е вит. Ц да се пие сутрин на гладно в ампулна форма, който не дразни така стомаха.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 21:02 от Kactus

# 101
Леле, това са много добавки… аз повече от 3-4 неща не бих взимала. И бих ги включвала постепенно, за да знам, ако се получи реакция от какво е.

Аз обаче не си научих урока с ранните тестове и явно през месец ще се чудя на изпарителни черти Joy понеже си имам типичен ПМС и реших да направя един тест за да знам, че окончателно си чакам цикъла (10-12 дни след овулация). Гледах го на 2 минута, после май пак го погледнах, беше абсолютно отрицателен. След час погледнах да го хвърля и имаше някаква бледа розова черта. Изобщо не мисля, че съм бременна, просто ще го игнорирам и си чакам датата. След последния път няма да се връзвам след времето за отчитане.

# 102
Леле, това са много добавки… аз повече от 3-4 неща не бих взимала.
Ми то това са само фолиева киселина ( която всички бебеправещи следва да пият) вит. В12, вит. Д (на които повечето хора инат дефицит) и да речем една Омега 3
Ние пием добавки с цел подобряване качеството на яйцеклетките, нормализиране на хормоните, някои от нас пият за лигавицата на матката…. не става само с 3 неща

# 103
  • Замък сред облаците
Вливания на какво, Емпати?

Шанталче, като цяло всички препоръчани добавки имат добър ефект върху репродуктивната система.
Аз имам следните бележки:
- вит Е, ликопенът, омега 3 - всички те допринасят за разрвждането на кръвта поединично, комбинирано биха могли да имат кумулативен ефект; да се има предвид ако почнат лесно да ти излизат синини
- омега 3 препоръчаният комплекс е със съотношение на epa и dha тип противовъзпалително; за подготовка за зачеване превес е препоръчително да има dha, примерно 3:2 или 3:1 dha към epa; отделно препоръчания комплекс има полифеноли, които имат също и потенциални негативни ефекти освен ползи; полифенолите от мазнините, с които се храним обичайно са достатъчни; препоръчвам да разгледаш Wileys finest prenatal версията, виждам че ги има в iherb; допреди година ги внасяха и по бг аптеки и си купувах от тях.

Честно казано нищо излишно не виждам за Шантал, максимумът е за нейния случай и вярвам, че ще повлияе добре.

Чисто ценово бих преценила дали Опти Ова няма да покрие 2/3 от препоръчаните неща и да излезе по-евтино и да вземе само остатъка на нещата, които не са включени в него.

Иначе мерси, че ти е интересно мнението ми, но не е по-меродавно от да речем на Алисън, която също чете и проверява много и уважавам много участието й. ❤
-

# 104
АА аз ходих на вливания на биотин, витамин С, магнезий, витамини b1,b2,b6, d, E, селен, цинк и фолиева киселина .+глутатион.

Общи условия

Активация на акаунт