Черен списък на брокерите в София

• 29 263
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
Говоря конкретно за покупко-продажба - правят ли някаква истинска проверка на имота или нещо подобно?

Проверки всякакви е най-добре купувачът да си направи сам, или да наеме нужните лица за целта, и да не разчита на брокерските "проверки".

Брокерите се кълнат, че проверяват дали имотът е изряден, но с клетвите си остават. Има немалко случаи, при които купувачите след сключване на сделката установяват, че купеният имот има сериозни кахъри. Естествено, на брокерите им е през оная работа, защото вече са си прибрали парите. Оправданията са "не знаехме" или "не сме видели".

# 16
Аз съм доволен от Джи Пропърти (G-Property), учудих се да ги видя тук. Имах комуникация с тях само за 1 имот, но бързо ми отговориха и организираха оглед. Брокерката беше много готина и мила, говорише много и след 1-2 седмици ме потърси за обратна връзка по имота и да ме попита за впечатленията ми и дали не искам да разгледаме заедно други обяви ако този имот не съм го харесал.

Иначе в моя черен списък са Маджестик - предупредиха ме за тях и наистина обявите им изглеждат нереални, стоят с месеци, а уж става въпрос за много добри оферти...
Ти ли си в ролята на милата и готина брокерка,или някой познат?А маджестик са конкуренти?

# 17
Искам да добавя Аякс към този списък. Офиса им е като чалготека, пълна с 19-20 годишни. Обявите им са само залъгалки, нищо от това, което виждате не е налично. Свързването с тях отнема няколко дни, камо ли да си уредите среща. И накрая отивате в офиса и те ви казват, че това, което сте си харесали не е налично в момента и започват да ви предлагат някакви гробове, вместо апартаменти.

# 18
Аз съм недоволна от ЕКС НВД ООД, или поне не им плащайте докато не си свършат работата , че взимат парите и изчезват оставят те да вършиш тяхната работа . Не бих работила с тях повече . За един  наем пръста не си мръдна , и ППП не разпечата дори, но парите си ги взе . Повече пари не плащам до последната запетайка и само настанени хора  .

# 19
В търсене на апартамент в София сме,решихме го съвсем от скоро- дъщерята се диломира и започна работа в сОФИЯ и вместо да плащаме наем от 800лвьпо добре ипотека.Спряли сме се на двустаен в приличен квартал,в близост до метростанция.Бих прескочила брокерите,харесах един апартамент и звъннах,уговорихме оглед ,но те лъжат,каза ,че имало тец,а със сигурност няма,защото в последствие познат се оказа,че живее в този блок.В кой читав сайт за продажба на апартаменти да гледам и как да резбера,може ли да се филтрира да е директно от собствениците

# 20
  • София
Във всички цивилизовани държави се минава през брокер и комисион.

# 21
  • София
Ако е законово задължение, съм съгласен. Но доколкото знам, тук не е регламентирано, дори техния закон за дейността им е в проект от години. Дотогава са извън закона 😀

# 22
Дойде време и аз да дам своето мнение, за съжаление негативно. Бъдете нащрек с Екип Имоти. Знам, че повечето от бранша подхождат доста агресивно, но тези надминаха очакванията ми. Платих капарото, което пожелаха, цената изобщо не подлежеше на коментар при тях, не можеш да поставиш дори едно условие, като цяло клиентът е този, който играе по свирката им, "понеже пазарът в момента бил такъв". Трябваше да закупя два имота от тях, всичко беше уговорено, в един момент започнаха да променят условията и да поставят крайни срокове, за които преди не бяхме говорили. В един момент поставиха ултиматум, с който не се съгласих, тъй като беше извиване на ръцете. Махнаха обявите и след 1 ден бяха отново публикувани с цена значително увеличена. Ако веднъж си се договорил на цена и ти е платено стоп-капаро, не мисля, че е етично да се откажеш и да върнеш капарото  Определено внимавайте с тях!

# 23
Здравейте, някой да  е чувал за Риъл нюхоум -агенция за недвижими имоти? Имам чувството, че това е поредната фантомска фирма или брокерите , които работят за нея са мошеници от класа! Ще се радвам някой да сподели!

# 24
Защо някой би искал да ползва "брокер"? Това са просто вредители, паразитиращи на гърба на имотния пазар. Ако строител ползва отделна фирма да продава построеното от него и не иска да има директно взимане-даване с купувачите - ОК, но такива случаи са рядкост. Но в останалите случай не виждам смисъл да се хрантутят...

Не е до искане, никой не иска да ползва брокер и да дава пари и за неговата комисионна, просто всички обяви за имоти са от агенции, а не от собственици и няма как да стигнеш до продавача без посредник, особено ако търсиш имот в друго населено място.

# 25
ОРИОН ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ-за мен тази агенция трябва да фигурира в черния списък! Сигурно доста  хора са излъгани с подвеждащи обяви за жилище,което не е със статут на апартамент ,с неточна квадратура и  с крайна цел -прибиране на капаро! Взаимодействат си с други агенции за едни и същи обяви с различни цени,договарят се с проценти и комисионни,предлагат се нереални/фалшиви/обяви и оферти.Вече ще проверявам дали дадена агенция не е в черния списък!Доверие никому!Но трябва човек "да изгори"явно...

# 26
Защо някой би искал да ползва "брокер"? Това са просто вредители, паразитиращи на гърба на имотния пазар. Ако строител ползва отделна фирма да продава построеното от него и не иска да има директно взимане-даване с купувачите - ОК, но такива случаи са рядкост. Но в останалите случай не виждам смисъл да се хрантутят...
Порблемът е, че не можеш да се добереш до собственик. Всички се представят за такива, но после с оказват брокери. А, ако си собственик наистина няма смисъл от брокер. Взимаш си един адвокат да провери всичко и си спокоен.

# 27
Прибавям в черния списък и ЕКС НВД ООД. Предлагат имоти, които не са адекватни на търсенето на клиента. След оглед те подлагат на телефонен тормоз - по 2-3 пъти на ден. Пробутват ти куп документи за подпис, за да те вържат с тях. Цените им са завишени до лудост. Брокерите са двадесетгодишни младежи, които не са чували за ЗУТ и как да проверяват имотите, като голяма част от информацията е достъпна дори он-лайн в кадастъра.

# 28

Аз съм доволен от Джи Пропърти (G-Property), учудих се да ги видя тук. Имах комуникация с тях само за 1 имот, но бързо ми отговориха и организираха оглед. Брокерката беше много готина и мила, говорише много и след 1-2 седмици ме потърси за обратна връзка по имота и да ме попита за впечатленията ми и дали не искам да разгледаме заедно други обяви ако този имот не съм го харесал.

Иначе в моя черен списък са Маджестик - предупредиха ме за тях и наистина обявите им изглеждат нереални, стоят с месеци, а уж става въпрос за много добри оферти...
Ти ли си в ролята на милата и готина брокерка,или някой познат?А маджестик са конкуренти?

Мога да потвърдя, че Маджестик и Имоушън пропъртис( май така се казваха вторите) са измамници, с фалшиви обяви - чувала съм го от трима познати, които не се познават помежду си! Ако искате да си изгубите времето ,а и парите, обърнете се към тях:))))

# 29
Има ли нящой Мнение за Бест Селърс Недвижими имоти.

Общи условия

Активация на акаунт