Черен списък на брокерите в София

• 41 089
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Не мога да проумея тия хора...хвърлят половин милион за имот, с широка ръка дават по 3–3.6% комисионна на брокери, които дори не носят реална отговорност, а се пазарят за 1500 лв. за адвокат, който всъщност защитава интересите им.

Това не е пестеливост, това е глупост, облечена в костюм на хитрост. И после се чудят защо ги прецакват.

Не знам… нещо в цялото им мислене е дълбоко сбъркано.

# 46
Добавям в списъка Голдън Кий Груп ООД с управител Росен Костадинов. Опитаха се да ни вкарат в сделка с проблемни документи. Жилище от ЧСИ, но ние да се оправяме и след колко години? Предложиха ни всичики видове кредити/ потребителски, ипотечни и т.н./ Ние сами проверихме имота и се появиха проблемите. При опит да се свържем с тях се оказа, че офиса им е затворен. Не вдигат телефони и не връщат обаждания. Адвокатът ни направи справка в търговския регистър и се оказа, че са със запориранти сметки от 2024 г.,2025 г. и дължат над 17 000 лв. публични задължения и са осъдени в частно гражданско дело.                                                                                                                                                                           Копирам и линк: https://ecase.justice.bg/Case/CaseDetail/fff798ed-a28e-43c0-914a-7a36971d59e8 
Проверявайте агенциите и се консултирайте с адвокат!

# 47
Добавям агенция Рент а Хоум в некоректните агенции. Мамаят с договора, свързват те с некоректни наемодатели, дават лъжливи квадратури ( уж 55 кв.м. ап., а  всъщност е ателие 25 кв. м.) в обявите и са лъжци, които само гледат да вземат пари.

# 48
Може да се добави смело към списъка РЕЛАРД ЕСТЕЙТС:
„РЕЛАРД ЕСТЕЙТС” ЕООД, ЕИК: 206076366, със седалище: гр. София, ул.
Любляна 34, вх. Б, ет. 7, ап. 82, и с адрес на управление: гр.София,
кв.Манастирски ливади, ул. “Майстор Алекси Рилец“ №38, ет.4, офис № 10,  с
управител Цветелина Димитрова Денкова, тел. +359896608305, email:
cvetireward@gmail.com,

Вече над 2 седмици не връщат депозит и са подадени сигнали в МВР, НАП

# 49
  • Бургас

На какво правно основание претендирате връщането на депозита?
Има ли изрично уговорен срок в договора или в някаква писмена комуникация, в който същият следва да бъде възстановен?

Важно е да се изясни дали са налице условията за задържането му или не.... например неизпълнение, щети, неустойки и т.н.

Без да е изяснено това, самият факт, че са изминали 2 седмици, не е достатъчен, за да се приеме автоматично, че има неправомерно задържане.

Също така е добре да знаете, че МВР и НАП не са особено релевантните институции за подобен спор. Това по същество е гражданскоправен въпрос и се решава по договорния ред, а  при нужда и по съдебен път.

# 50
Позволете ми да ви запозная с моята история при покупка на имот за да предотвратим и друг потребител да остане разочарован, измамен и финансово ощетен. Ще посоча цялата информация, която знам и която събирах с течение на времето. Аз съм на 66 г. с хронично заболяване. Със спестяванията от 36 годишния ми трудов стаж, предвид кризата и възможността да инвестирам в недвижим имот реших да купя такъв в Несебър. Чрез Реалистимо намерих "доверен" брокер, младо, чаровно и усмихнато момиче, на което се доверих изцяло. Това момиче се казваше Христина Буланова. Последно я видях в деня на сделката и от тогава до днес нито съм я виждала, нито съм я чувала. Междувременно успя да изтегли от сметката ми 4740.00 лв. като дилърска референция /каквото и да значи това/. Почти по едно и също време с нейното изчезване се появи една жена, която нито ми се представи, нито ми обясни коя е всъщност. В последствие разбрах, че се казва Мария Крантева и е управител на GOLD DREAM HOME гр. Бургас, ул."Лермонтов" 46. Явяваше се нещо като сивия кардинал в играта. Сделката се сключи набързо. Без обяснения, без разговори и без възможността да попиташ и някой да тиобясни подробно за какво иде реч. Цялата обстановка се състоеше в бързане всичко да приключи и ние да си заминаваме час по-скоро за да не се провали сделката. Беше петък, ние искахме да останем, но сивият кардинал не ни позволи. Както си мислихме, че неприятните изненади се свършиха, така и от нищото и като капак на всичко до тук се появи продавачката Мария Венкатешвара Баванам. Младо, никомунеизвестно момиче, което /впоследствие разбрах,/ че също било брокер. В коя Агенция не знам. И от тук за нас свършва или започва адът. Наскоро след сделката се оказа, че помещението е с много скрити дефекти, течове, умело прикрити недостатъци и невъзможност да се ползва по предназначение. Това е. Въпреки всичко съм склонна да сключим извънсъдебно споразумение при условие, че ремонт се извърши за сметка на продавача и помещението се преведе във вид възможен за ползване.
Надявам се на вашия опит и професионализъм на добър съвет и обективно отношение към моя проблем.

# 51
Съжалявам, но вината си е изцяло ваша.
Как купувате имот на снимка ли?

# 52
  • Бургас
Незабавно изпратете до продавача писмена нотариална покана, с която го уведомявате за скритите недостатъци и изрично заявявате, че държите той да ги отстрани за своя сметка или ще упражните правата си по ЗЗД.
Паралелно съберете доказателства , снимки, свидетели и най-вече техническа експертиза, която да установи, че дефектите са съществували към момента на продажбата и не са били видими при оглед. Предварително обезпечение на бъдещ иск.
Ако продавачът не съдейства, предявете иск за намаление на цената или за заплащане на стойността на ремонта, а при съществена негодност – иск за разваляне на договора.
При данни, че недостатъците са били съзнателно прикрити, търсете и обезщетение за вреди, като това разширява отговорността на продавача.
С оглед заявената от вас готовност за извънсъдебно уреждане, използвайте нотариалната покана като покана за споразумение, но при липса на резултат действайте съдебно в рамките на едногодишния срок от предаването на имота.

# 53
Може да се добави смело към списъка РЕЛАРД ЕСТЕЙТС:
„РЕЛАРД ЕСТЕЙТС” ЕООД, ЕИК: 206076366, със седалище: гр. София, ул.
Любляна 34, вх. Б, ет. 7, ап. 82, и с адрес на управление: гр.София,
кв.Манастирски ливади, ул. “Майстор Алекси Рилец“ №38, ет.4, офис № 10,  с
управител Цветелина Димитрова Денкова, тел. +359896608305, email:
cvetireward@gmail.com,

Вече над 2 седмици не връщат депозит и са подадени сигнали в МВР, НАП
Удобно ли е да споделите повече детайли, в момента съм в подобна ситуация със стоп-капаро

# 54

Съветът ми е да направите проблема си публичен в социалните мрежи назовайки изманиците с техните имена, номера и адреси. Това ги плаши, защото ще им развали схемичката. МВР и съд отнемат много време. Онлайн щетите за тях остават и всеки, който направи елементарно търсене, ще попада на изобличаваща информация.

# 55
  • София
Имало скрити дефекти и недостатъци, ами да сте гледали! Просто сте се минали, това е. Кьорав карти не играе!

# 56
  • Бургас
Той, кьоравият, карти не играе, ама явно забравяш, че точно заради такива тарикатски разбирания съдът, после раздава картите.
Защото законът не е на принципа ...кой както се е уредил, а предвижда отговорност за скрити дефекти.
Та, не е въпросът кой колко е гледал, а кой какво е продал и какво е премълчал.

Общи условия

Активация на акаунт