Азиатска козметика и грим - тема 26

• 79 464
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. На 33 години съм с мазна кожа, разширени пори, черни точки и от време на време акне. До сега не съм правила кой знае какво за кожата на лицето си, но възнамерявам да започна . Бихте ли ми препоръчали серум, околоочен крем,дневен крем,нощен крем и слънцезащита?Благодаря Ви и с нетърпение ще чакам Вашият отговор. Поздрави.

Попитах ви и в другата тема, в който сте постнали същия въпрос - по принцип ли се интересувате или държите конкретно на азиатска козметика (тази тема) или скъпи продукти (съседната тема)?

Но понеже искате препоръки - давам.... ето тези продукти ще са много подходящи за вашия тип кожа И възраст:

+

+

+

Обожавам тази серия, а съм на 44 с нормална към суха кожа 😂
Сега си взех друг сет да пробвам.

# 106
  • Бургас
Молбата ми сега е да ми препоръчате някакъв слънцезащитен с лека консистенция, подходящ за комбинирана кожа без никакви проблеми освен тук там широки, макар и чисти, пори. Чела съм някакви отзиви за Beauty of Joseon - Relief sun с ориз и пробиотици, spf 50. Според вас подходящ ли е за есен/зима и комбинирана кожа?

Моята кожа е мазна, зимата по-малко, за мен този крем не работи. Мазен, лепкав и непопиващ за съжаление защото има чудесен състав и не предизвиква пъпчасване. Да, има значение върху какво е нанасен и в какъв климат се ползва, но според мен си е за суха кожа.
 За омазняваща се според мен най-добър е ETUDE HOUSE Sunprise Mild Airy Finish Sun Milk SPF50+ / PA++++, но и iUinik Centella Calming Daily Suncreen SPF50+ PA++++ също става, просто не матира. Dr.G Green Mild Up Sun+ SPF50+ PA++++ ползвам в момента и въпреки, че е плътен някак и остава бял отенък (попива бързо и изчезва) също не омазнява допълнително. Вчера го нанесох само върху тонер и есенция и се държа чудесно под грима.

# 107
Обожавам тази серия, а съм на 44 с нормална към суха кожа 😂
Сега си взех друг сет да пробвам.
Имате предвид серията със женшен със лекия вариант на крема?

Имах запазено едно интересно видео на Одил в каква възраст кои (класически Hanbang) растителни активи са оптимални:

Чела съм някакви отзиви за Beauty of Joseon - Relief sun с ориз и пробиотици, spf 50. Според вас подходящ ли е за есен/зима и комбинирана кожа?
Ако тази комбинирана кожа се изсушава зверски през зимата и е изложена нон-стоп на климатик и на сух студ/режещ вятър - може и да стане, но като цяло - не, предпочитат го девойките с по-сухи кожи.
За комбинирана това лято бях доволна от ето този:
Dr G Brightening up Sun Cream SPF50

PS Хайде, ще съм бяла и добра за разнообразие и за малко:

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 18:29 от Agent Provocateur

# 108
  • софия
Молбата ми сега е да ми препоръчате някакъв слънцезащитен с лека консистенция, подходящ за комбинирана кожа без никакви проблеми освен тук там широки, макар и чисти, пори. Чела съм някакви отзиви за Beauty of Joseon - Relief sun с ориз и пробиотици, spf 50. Според вас подходящ ли е за есен/зима и комбинирана кожа?

Моята кожа е мазна, зимата по-малко, за мен този крем не работи. Мазен, лепкав и непопиващ за съжаление защото има чудесен състав и не предизвиква пъпчасване. Да, има значение върху какво е нанасен и в какъв климат се ползва, но според мен си е за суха кожа
И за суха не става, лепне и не попива. За зимата ще извадя O'HUI day shield black.

# 109
  • Prismatica Aerie
За зимата ще извадя O'HUI day shield black.
Този оцветен ли беше? Ще бъдеш ли така любезна да дадеш отзив?

Трая си аз за слънцезащитния BoJ с 3 празни тубички зад гърба.Blush Не, че разбрах за какво е хайпа около него, но си го измазах някак неусетно.

# 110
RNW - DER. CONCENTRATE Ceramide Plus
iUNIK - Beta-Glucan Daily Moisture Cream (абсолютно любима консистенция, особено за околоочната зона)
Beauty of Joseon - Relief sun
Трите ми фаворита засега. Колкото повече време минава след намазване, толкова повече изпъват!
Тази дъвка MEDI-PEEL - Peptide 9 Hyaluronic Volumy Eye Cream как ли не я мъчих, не е за мен. Изсушава, сбръчква, надува ми кожата, да не говорим че върху нея никаква слънцезащита не мога да сложа. Чуден състав, но резултат на моята кожа не 0, а отрицателен.

# 111
  • софия
За зимата ще извадя O'HUI day shield black.
Този оцветен ли беше? Ще бъдеш ли така любезна да дадеш отзив?

Трая си аз за слънцезащитния BoJ с 3 празни тубички зад гърба.Blush Не, че разбрах за какво е хайпа около него, но си го измазах някак неусетно.
Да, оцветен е и става и за база. За мен е добре, нали все търся цветни бази.
На първо четене, за лято беше тежък, плътен, мазноват, не попива незабавно, но имаш усещане за подхранена кожа.
За по-хладно време  стои много добре.

# 112
  • Den Haag
Здравейте! Днес пощата ме зарадва с тези красоти. Надявам се да ми паснат на кожата Simple Smile

# 113
Здравейте на всички, които ползвате азиатска козметика и благодаря за полезните коментари. Търсих отговор на моя въпрос в старите теми, гледах и видеа, но не открих нищо, което да разреши дилемата ми Simple Smile. Та, купих си Medi-Peel Eye Hyaluronic Volumy Eye Cream от дрогерии Лили и отскоро го включих в употреба.
Текстурата е потресаваща - лепне, на конци, не попива, не ляга гладко, въобще, как ли не опитвах, не мога да открия точния начин за нанасяне. Ще съм благодарна, ако споделите вашия подход за апликация на този иначе нелош продукт като активни компоненти и състав.

# 114

Моята кожа е мазна, зимата по-малко, за мен този крем не работи. Мазен, лепкав и непопиващ за съжаление защото има чудесен състав и не предизвиква пъпчасване. Да, има значение върху какво е нанасен и в какъв климат се ползва, но според мен си е за суха кожа.
Потвърждавам, аз съм със суха кожа - прекрасен ми е Simple Smile Попива ли попива Satisfied и грам не ми лепне. Особено в студено време.

Имам но старият вариант на този make p:rem - UV Defense Me. Daily Sun Fluid препоръчан ми от приятелка точно с комбинирана кожа.

На същата марка за лятото си взех този хидратиращ Safe Me. Relief Moisture Cream 12 много ми допада консистенцията, лекичка ще ми е за зимата но с някой силно подхранващ лосион ще продължа да си го ползвам. Разбира се с последващият грим чудесно Simple Smile

Препоръчайте някой осезаемо подхранващ серум/ лосион моля, че съм в търсене вече за по-студеният сезон.

# 115
  • Prismatica Aerie
Препоръчайте някой осезаемо подхранващ серум/ лосион моля, че съм в търсене вече за по-студеният сезон.

By Wishtrend Cera-barrier Soothing Ampoule

# 116
  • Варна
Здравейте! Благодаря, за полезната тема!
Бих искала да помоля да ми препоръчате продукт за почистване на спирала, който не дразни очите , но и не изсушава кожата,т.к. съм с доста суха кожа. Благодаря!

# 117
  • Prismatica Aerie
Здравейте! Благодаря, за полезната тема!
Бих искала да помоля да ми препоръчате продукт за почистване на спирала, който не дразни очите , но и не изсушава кожата,т.к. съм с доста суха кожа. Благодаря!
CLIO Kill Lash Mascara Remover

ETUDE PPOYAN Lip&Eye Remover

Skinfood Milk Shake Point Make-Up Remover

# 118
Да не се използва козметика известно време се препоръчва при т.н. прехранване на кожата. При мазните кожи първоначално дава добро усещане и представа, че има по-малко себум,  впоследствие се получава дехидратирана мазна кожа, което добавя още един проблем.
Битува някакво мнение ли, че кремове омазняват, някои неподходящо подбрани вероятно, но добре подбран хидратиращ крем за мазна кожа само ще подпомогне. Здравата и хидратирана кожа по-лесно се бори с несъвършенства от всякакъв вид.

На почивка съм и определено ми се отразява зле без да си лягам с голо лице, а само с дневна и вечерна рутина. Кожата ми взе да губи блясък, дехидратира се и взеха да ми избиват червенини. Всичко което мажа е добре хидратиращо при нормалния ми начин на живот, но сега не ми е достатъчно.

От опита ми този съвет само с почистено лице работи от дъжд на вятър и при определено състояние на кожата, те може да се прилага като универсален.
Като млада редовно и с грим съм си лягала и не съм полагала кой знае какви грижи, но не си личеше, сега ако се отнасям така с кожата си ще заприлича на нищо.

# 119
  • София
но добре подбран хидратиращ крем за мазна кожа само ще подпомогне. Здравата и хидратирана кожа по-лесно се бори с несъвършенства от всякакъв вид.

Точно! Не винаги хидратираната кожа е здрава, но дехидратираната никога не е ок - дори и мазната.

Аз тук ви оревах за кефа от Баланциума на COSRX и ползвайки го осъзнах каква тъпотия съм правила години наред, че съм се лишавала от адекватна хидратация, и то не със серумчета, които се изпаряват за има-няма час (че такива си ползвам), ами с крем, който запазва пустата влага в кожата. Откакто го ползвам, сутрин кожата ми е мека. Не само гладка, стъклена и не знам си каква от активите, ами човешки мека кожа...
Само да нямах една стара пъпка на скулата за изчакване да умре напълно, но това е друга тема Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 13:52 от Harpalike

Общи условия

Активация на акаунт