Азиатска козметика и грим - тема 26

• 79 430
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Люти ли на очите?

# 541
Skin1004 Madagascar centella hyalu-cica water-fit sun serum е любимата ми слънцезащита са зимния сезон. Има я и по 15 мл за проба, ако не искате да инвестирате в непознат пълноразмерен продукт. Не е мазна и не лъщи, не оставя бели следи и не ми люти на очите. В момента е намалена на официалния им сайт skin1004.com , също можете да я намерите в почти всички сайтове за козметика в България, вкл. и ozone.bg , в някои също е намалена или ще бъде на промоция.

Привет момичета, дайте ми предложения за слънцезащита, която да е подходяща за този сезон, да няма бели оттенъци и да не е с гел текстура. Сега ползвам това
но нещо ми се лющи, а дори не нося грим, и ми дразни леко очите. Бях много доволна от Cosrx Aloe sun cream, ама пусто ми се ще да пробвам нещо ново 😂

# 542
  • Prismatica Aerie
На моите, не.

# 543
Здравейте,
Живея в азиатска държава и успявах да намеря шишейдо на доста прилични цени. Но за съжаление от доста време не е излизало нищо. Започвам да се оглеждам и за друга козметика, защото тази и в момента доста тежи на бюджета ( намирах си я от хора, които работят към фирмата и се снабдявах с такива, чийто срок скоро ще изтече)
Future Solutions серията им е хвалена много и аз не се оплаквам, освен от цената.
На 49г. не са ми правили нищо по лицето, освен един ултразвуков лифтинг.
В последните месеци тук открих местните масажи за лице и съм доста доволна от ефекта.
Ще ми се постепенно да подменя шишейдото.
Кожата ми е смесена, нос и около него доста мазна. Лека розацея, която не се е увеличавала в последните 10 години
Моля за препоръки, защото се загубвам в магазина им.
Моля за съвет 🌺

# 544
  • Prismatica Aerie
rosss,
от високия клас корейска козметика може да разгледате The History of Whoo, по-конкретно линията Cheonyuldan.
https://themonodist.com/2022/05/23/the-history-of-whoo-cheonyuldan-line/

Също Sulwhasoo, линията Timetreasure, но не съм сигурна доколко е подходяща за смесена кожа.
Дано Агент ако се включи, със сигурност би била по-полезна.🤍

Шисейдо съм ползвала преди повече от 10 години, обожавах околоочните Benefiance и Future Solution. Чак ми се прииска да си ги припомня😊

# 545
Момичета имам нужда от помощ,решила съм да обновя рутината си.На 35г съм с нормална кожа зимата,лятото леко омазняваща се в Т зоната.
Рутина сутрин: измиване само с вода
.  вMedi-Peel Peptide Bor-Tox Toner,AMPLE N PeptideShot Ampoule, Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice & Probiotics
Вечерната ми рутина е измиване с IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil, Axis-Y Quinoa One-Step balanced Gel Cleanser, Medi-Peel Peptide 9 Aqua Essence Toner,AMPLE N PeptideShot Ampoule,Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng and Retinal
Три пъти в седмицата използвам нощни маски,като редувам
Mary&May Calendula Peptide Ageless Sleeping Mask
iUNIK Propolis Vitamin Sleeping Mask
COSRX Propolis Honey Overnight Mask
Сдобих се с нови продукти и имам нужда от помощ къде да ги вмъкна или кое да заместя
Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum
Axis-Y Dark Spot Correcting Glow Serum
Beauty of Joseon Apricot Blossom Peeling Gel
и се колебая кой от тези два серума да си взема:
Jumiso All Day Vitamin Pure C 5.5 Glow Serum
Jumiso All Day Vitamin VC-IP 1.0 Firming Serum.
Извинявам се<за дългия пост,но се обърках от толкова четене .
Предварително благодаря!

# 546
Хубави неща си използвате, но моля Ви използвайте някакъв нежен измиващ продукт сутрин. Как може сутрин само с вода?

# 547
Rosss, от високия клас корейска козметика може да разгледате The History of Whoo, по-конкретно линията Cheonyuldan.
https://themonodist.com/2022/05/23/the-history-of-whoo-cheonyuldan-line/
Също Sulwhasoo, линията Timetreasure, но не съм сигурна доколко е подходяща за смесена кожа.
Дано Агент ако се включи, със сигурност би била по-полезна.🤍
Timetreasure е чудесна линия, но идва тежичка за смесена кожа, та аз лично я ползвам като нощна през много студените и супер отоплени месеци от годината!

Cheonyuldan не съм ползвала досега, но в момента към мен пътуват Cheonyuldan Hwayul Ultimate Regenerating Essence + Cheonyuldan Hwayul Ultimate Regenerating Overnight Mask във вид на тестери (поръчах онзи ден, след големи мъки и размисли дали да не поръчам травъл сет. Но не можах да преживея дизайна на бутилките и кутиите)

Горещо препоръчвам високия клас корейска козметика, но за да излиза относително бюджетна само тестери и травъл сетове или големи сетове с няколко пълноразмерни продукта! НО големи сетове се купуват само след като сте се убедили, че конкретната серия работи за вас (или имате приятелки, които са много щастливи да ви отърват от поредната ви шантава козметична покупка, докато вие драматично си блъскате главата в стената!)

Със смесени кожи като нашите си трябва опитване кои продукти от линията в какви количества и комбинации работят добре за дневната и вечерната рутина. В никакъв случай не се плеска всичко наред, само защото го имаме и е част от серията. Аз лично предпочитам тежката антиейдж артилерия вечер, а сутрин някоя по-лека и базова серия под грим. Много често ползвам емулсиите, а не кремовете, защото дори при вечерна рутина комбинацията от богат антиейдж тонер + серум + есенция + крем за очи + емулсия и/или нощна маска ми е предостатъчна.

От другите популярни висок клас брандове съм доволна от тези линии:

Ако бюджетът е по-затегнат и се налага да се пазарува максимално разумно според мен си заслужава да се инвестира не в тонерите/емулсиите/кремовете, а в продуктите с максимална концентрация на активния комплекс - ампули/серуми/есенции и любимите ми очни кремове. Базовата хидратация и финалната оклузия може да се постигне и с много по-бюджетни и не по-малко ефикасни продукти. Toва разбира се е лично мнение с което никой не задължавам!

PS A, ето ги и моите тестерчета, пощальонът ги донесе преди минути!

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 23:47 от Agent Provocateur

# 548
  • Germany
Аз също мия сутрин само с вода👍 Проблеми нямам, даже май по-хубава кожа никога не съм имала (е като за 40 годишна, да не си помислите, че много съм се подмладила) 😉

# 549
Хубави неща си използвате, но моля Ви използвайте някакъв нежен измиващ продукт сутрин. Как може сутрин само с вода?
На суха кожа "само с вода" идва доста добре,понякога

alex,за 35 годишна кожа, iUNIK аз лично бих го пропуснала.За мен,козметиката на тази марка е за 20 годишни,без проблеми.
На тази възраст трябва да се стартират по-серизните продукти,за 40+.Марките разбира се са относителни,но iUNIK не.Mary&May,Beauty of Joseon,Medi-Peel,AMPLE N са леки поддържащи марки.Ако искаш нещо по-сериозно,Агент е дала примери за невероятни марки и продукти

# 550
Catalano, Agent, сърдечно ви благодаря! 🌺🌺🌺
Ако има , нещо с което мога да помогна, съм насреща!

Ще опитам с един малък сет на Cheonyuldan.

ще взема и една маска

На Sulwhasoo ползвам масажния крем, когато сама си правя гуа ша масаж

Продуктите на HERA съм ги виждала в банята на момичето , при което ходя на процедурите за лице. Но с нея комуникацията е доста трудна и не съм сигурна доколко ще ме разбере. Самата нея я намерих през обява и установих, че ползва гугъл преводач, когато не е нещо елементарно. Та не посмях да я питам. Иначе самата тя работи с продуктите на innisfree.

# 551
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Момичета имам нужда от помощ,решила съм да обновя рутината си.На 35г съм с нормална кожа зимата,лятото леко омазняваща се в Т зоната.
Рутина сутрин: измиване само с вода
.  вMedi-Peel Peptide Bor-Tox Toner,AMPLE N PeptideShot Ampoule, Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice & Probiotics
Вечерната ми рутина е измиване с IUNIK Calendula Complete Cleansing Oil, Axis-Y Quinoa One-Step balanced Gel Cleanser, Medi-Peel Peptide 9 Aqua Essence Toner,AMPLE N PeptideShot Ampoule,Beauty of Joseon Revive Eye Serum Ginseng and Retinal
Три пъти в седмицата използвам нощни маски,като редувам
Mary&May Calendula Peptide Ageless Sleeping Mask
iUNIK Propolis Vitamin Sleeping Mask
COSRX Propolis Honey Overnight Mask
Сдобих се с нови продукти и имам нужда от помощ къде да ги вмъкна или кое да заместя
Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum
Axis-Y Dark Spot Correcting Glow Serum
Beauty of Joseon Apricot Blossom Peeling Gel
и се колебая кой от тези два серума да си взема:
Jumiso All Day Vitamin Pure C 5.5 Glow Serum
Jumiso All Day Vitamin VC-IP 1.0 Firming Serum.
Извинявам се<за дългия пост,но се обърках от толкова четене .
Предварително благодаря!

Например:
Mary&May Idebenone + Blackberry complex Serum - сутрин, преди AMPLE N.
Axis-Y Dark Spot Correcting Glow Serum - вечер, преди AMPLE N.
Beauty of Joseon Apricot Blossom Peeling Gel - 2-3 пъти седмично.
Не сте споменали крем в рутината.
(Това не са указания, а само насоки, спокойно може да експериментирате, да махате/добавяте продукти, докато усетите, че е Вашето нещо. Лично за мен AMPLE N е препъни камък, от гледна точка на наслагване на продукти, защото абсолютно изчерпва възможността за това. Но може формулата вече да е подобрена, ползвала съм я преди няколко години и не ми харесваше. Слушайте си Вашата кожа и ползвайте каквото Ви е приятно!)

Jumiso All Day Vitamin Pure C 5.5 Glow Serum / Jumiso All Day Vitamin VC-IP 1.0 Firming Serum - първият е с чист вит.С и дериват -  2% Ascorbyl Glucoside, насочен предимно към петна и хиперпигментации,  втория - само дериват - Ascorbyl Tetraisopalmitate,  и двата са подсилени с вит.Е и ферулова киселина (синергичен ефект), вторият и с бакучиол.

Cheonyuldan Hwayul Ultimate Regenerating Overnight Mask във вид на тестери (поръчах онзи ден, след големи мъки
PS A, ето ги и моите тестерчета, пощальонът ги донесе преди минути!

Мога само да кажа, че е разкошна, дано ти хареса също толкова, колкото на мен, въпреки че сме с различни кожи, ще се радвам да споделиш мнение. Дебна я в пълен размер.Yellow Heart

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 09:03 от Catalano

# 552
Rosss, няма за какво! И винаги помни, че нашите кожи имат ужасно различни нужди когато е студено и сухо/горещо и влажно/просто топло.
Маската е много добра, но аз лично бих препоръчала една кофа алгинатна маска.

И последно... да, казах, че ако ножът е до кокала може да се купи само най-активния продукт, но въпреки всичко аз лично обичам да имам поне по 2-3 продукта от линия и когато съчетавам различни линии на един или на различни брандове предпочитам да съчетавам подобни с подобни! Дори с продукти за коса си го спазвам това неписано правило.

Мога само да кажа, че е разкошна, дано ти хареса също толкова, колкото на мен, въпреки че сме с различни кожи, ще се радвам да споделиш мнение. Дебна я в пълен размер.Yellow Heart
На първо ползване е WOW! И това при положение, че втора нощ лягам след 1.30 ам,  а тази сутрин ММ ме събуди в 5 ам и не успях да заспя отново! Ако ми дава постоянно такъв напомпан и успокоен резултат ще се обичаме дълго и страстно! Едно саше е предостатъчно за 2 ползвания при мен, а при теб?

PS Спомних си колко дълго измъчвах тази пептидна ампула на AMPLEN Grinning Бях се заинатила като магаре на мост да я приключа, а с нищо не можех да я комбинирам (не попиваше и лепнеше), и я ползвах като маска за лицето и под крема за ръце!

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 20:50 от Agent Provocateur

# 553
  • Prismatica Aerie
Едно саше е предостатъчно за 2 ползвания при мен, а при теб?

3 пъти ползвам, но изключително ме дразнят тестери, съхранението им ми е кошмар, все си мисля как не съм ги затворила добре и изветряват (особено околоочни, които се ползват по-дълго)🙈 Напоследък ги опаковам с алуминиево фолио и щипка отгоре, луда работа, губи се удоволствието от ползването на продукта. Но пък наистина ефектът е страхотен.

С Ample N имам същите преживявания, хем нямам против лепнещи продукти, но тя е прекалено и не търпи нищо след себе си. Да не говорим, че се потрисах от нишките в нея, а и съставът не одобрявам. Но пък е доста популярна, идея нямам защо, на фона на толкова прилични пептидни серуми.

# 554
Ох и аз със щипките и като ми писне на 3-тия ден преливам в празен контейнер 4-5 сашета, употребявам и пак преливам! И си пазя най-красивите кутии точно за това.

Общи условия

Активация на акаунт