Азиатска козметика и грим - тема 26

• 79 363
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Geumsul-ският беше популярен, какъв зор беше да се измажат 30 мл от тази благина :roll_eyes:

Най-ужасната серия,която съм ползвала.Сори към тези,които я харесват,но и дадох 100 шанса,даже ММ не може да я доизхаби.
Хипер, мега силиконово усещане,като маска са кремовете им,а нощната маска е катастрофа за мен.Единствено тонера понася на кожата ми,но той пък е нищо правещ.Тотално разочарование

За киселините съм съгласна с Catalano,
От ретиноли и сие се отказвам от воле,от киселините никога

# 616
Grinning колкото хора толкова мнения. Киселините са смърт за моята кожа. Ексфолирането си го карам по старомодния механичен начин или с ензимна пудра.

# 617
  • софия
Помним, помним Ванеса, как немилостиво срази ти geum sul Stuck Out Tongue Winking Eye
Така е, колкото кожи, толкова мнения. И забавното е, че тук говорим за кожи, които притежателките им  определят като "сухи"
Аз от тези серии само sulbon не харесах - че не избели, не избели, ама се и точеше някакъв...
А тоника на Chogongjin намирам за един от най най хубав и подхранващ. Особено ако обичаш миризма на жен шен.
За киселините- ако не беше антипигментционния им ефект, също не бих ги прехвалвала. Убедена съм, че ензимна пудра, мека глинена маска и билковия пилинг на Medi Peel напълно са ме ексфолирали Stuck Out Tongue Winking Eye
Но виж ретинола е  незаменим! Сутрините след него, кожата ми е друга.
И ето, днес е такава сутрин. А сега съм намазала една медена на I'm from.
Ееее, много писах,ама тя маската седи 1 час, та аз затова... Blush

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 01:03 от swetulka

# 618
Светулчо, разсмя ме искрено! При мен е 4 ам, аз пак не мога да спя и чета "искрено и лично ре: трет и киселини". Но да, колкото хора... А много познато ми прозвуча и поста "всеки път кожата ми реагира различно на уж една и съща рутина"

# 619
  • Бургас/Пз
Много ви благодаря, момичета! Истината е, че съм доволна от кожата си към момента. Засега единственото нещо, с което ексфолирам са peel тампоните на Неоген - веднъж на 10 дни. Забелязала съм, че ако е по-често на другия ден витамин С ми щипе на кожата.

# 620
  • Prismatica Aerie
Киселините са много видове, всяка една се предлага в различни концентрации, има значение формулата на продукта, композицията му - с какви други съставки е съчетан..
В този смисъл - "киселините са смърт" и "киселините са супер" - е най-малкото адски разтеглива опозиция☺️
Например няма как да сравняваме ISNTREE Chestnut BHA 0.9% Clear Toner (Betaine Salicylate) с The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, нали?

Да, аз също съм със суха кожа и нямам проблем да съчетавам PHA с ретиноиди в една рутина.(И пак:Концентрациите имат значение)  За друга суха кожа може и да не е поносимо. За да разбере човек какво работи добре за него, трябва да пробва. Какво казват другите, в случая, не е определящо.

# 621
  • софия
Знаех си аз кой ще каже мъдри думи за киселините.
 Стигнахме до съгласие, че няма абсолютна и универсална истина. Stuck Out Tongue Winking Eye
Но, да използвам чуждата компетентност да понауча аз (пък и други като мен), следното нещо - коя бори петна най-успешно? AHA, PHA, млечна, бадемова, азелаинова?
Пак с уговорката, че зависи от концентрация, вид и давност на петна и маниакалността на ползвателката.

# 622
Е, как - тази, която ти ебава майката на кожата най-успешно Wink Няма кожа, няма петна, да перефразирам другаря Сталин!

И както коректно отбеляза - маниакалността на потребителката е квинтенсенциална за постигане на WOW резултат - няма нужда да издребняваме и да уточняваме, че понякога WOW-то е с негативен знак Grinning

Aз лично предпочитам маски със киселини.

1. Sunscreen.
2. Hydroquinone.
3. Vitamin A.
4. Azelaic acid.
5. Niacinamide.
6. Tranexamic acid.
7. Kojic acid.
8. Vitamin C (l-ascorbic acid).
9. Arbutin.
10. Licorice root

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 16:26 от Agent Provocateur

# 623
  • Бургас/Пз
Каталано, абсолютно съм съгласна с теб, но на мен ми е много от полза опита на другите, особено на тези с подобна на моята кожа. И затова ви чета с голямо удоволствие Simple Smile😘❤
Ето, че благодарение на споделеното от вас в последните постове, разбрах, че всъщност тампоните , които ползвам са именно с PHA киселини ☺ https://kocos.bg/NEOGEN-DERMALOGY-Wine-Lift-PHA-Gauze-Peeling-1-1531 Без да знам съм ги нацелила

# 624
  • Prismatica Aerie

Стигнахме до съгласие, че няма абсолютна и универсална истина.
Dart

Защото сме с различни:
- кожи
- рутини
- възприятия
- очаквания
- околна среда / климат
- нужди
- начин на живот

А дори да сме с еднакви кожи -  Зари, Ванеса, Светулка, Ани, Каталано - все сухи кожи. Да не би да ни харесват едни и същи неща или пък всичко работи еднакво при всички нас? Simple Smile

# 625
  • софия
ЕХААА!!! Heart Eyes :Респект и благодарност огромна за  така систематизираната и преглед на информация!!! Heart

# 626
  • София
Момичета, от къде си купувате doori? Издирвам си една маска, преди я купувах от БГ,  но сега не я намирам...

# 627
  • софия
Виж в Ремедиум.

# 628
  • София
Няма я.
Имах предвид корейски сайт.

# 629
Аз също съм със суха кожа и съм голям фен на на Lactic Acid 5% на TO и горещо я препоръчвам на всички начинаещи и с по-чувствителна кожа, защото е наистина много нежна и не ми се е случвало никога да прекаля с нея. Използвам и 10%, но ако 5 мога да ползвам два пъти в седмицата, 10 я използвам по един път.
30% Glycolic Acid използвам само на краката, хаха. На лицето сто процента това ще ми свали кожата. Моето мнение също е, че много зависи за кой точно продукт става въпрос и с какво друго е комбиниран, защото и аз също използвам и BHA, и ретиноид и витамин C. Но бягам далече от Ascorbic Acid формата, защото я намирам за ненужно агресивна за себе си, BHA ползвам по веднъж-два пъти на месеца и ретиноидът, който ползвам е този на TO, който е супер нежен и няма никакви странични ефекти. И винаги когато използвам киселини, ретиноиди или глинени маски, които са по-изсушаващи след това слагам хидратираща маска под формата на sheet или тип тази с мед на The Body Shop.

Общи условия

Активация на акаунт