Доказване на душевно разствойство

• 2 429
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
Здравейте! Ще Ви разкажа ситуацията си накратко и ще очаквам каквито и да са съвети за справяне с проблема…

Свекърва ми (64г) през живота си има трудов стаж общо най-много около година. Не иска да работи жената, някога нейния съпруг е бил заможен, обещал й да не работи и ден в живота си, но за жалост малко след това се е споминал. Така, сега обаче тя живее в много голям апартамент на центъра на Пловдив, не работи и единствения й доход е един наем от 300 лв и малка пенсия за вдовица.

Проблема е, че в тази криза със съпруга ми се трудим за да правим пари с цел да си създаден семейство, но тя не спира да ни звъни, иска пари, изнудва ни, постоянно тегли бързи кредити (а знаем, че някой ден това ще го наследи сина й) и е в страшни борчове. Този голям апартамент е 50% нейн и 50% на мъжа ми, опитваме се да я накараме да го продадат за да си оправи борчовете и да си купи по-малко апартаментче в което да живее уютно, пък ако ще до края на живота й да не работи… но тя отказва, мисли, че всички са срещу нея и че сина к е длъжен да я издържа.

Дами, ако знаете как се доказва душевно разствойство казвайте, защото вече положението е страшно и скоро с това темпо няма да можем да си позволим да издържаме и бебенце..

# 1
  • София
Майтапиш се, нали?

# 2
#milenaka За жалост съвсем не..

# 3
  • София
Никак. Забрави за този вариант.
В смисъл човекът трябва сам да отиде първо при личния лекар, а после при психиатър, което просто не виждам как ще стане във вашия случай.
Освен това не е длъжна да продава.
Търсете други варианти. Адвокат!

# 4
Не вярвам да се майтапи. Има такива паразити.
Или пълно скъсване на пъпната връв, или плащане до живот. Избор.

# 5
Майко мила.
Ти дори не си и снаха, апартамента и ще продаваш.

# 6
Как решихте, че това е душевно разстройство? И какво мислите, че ще постигнете, ако го докажете?

# 7
Как решихте, че това е душевно разстройство? И какво мислите, че ще постигнете, ако го докажете?

Проблеми с алкохола, постоянна параноя, че всички са срещу нея и се опитват да й съсипят живота, плюс постоянна паника, че някой е в апартамента й или чува гласа на сина си и други хора в или около апартамента, докато ние даже не живеем в града.

# 8
Не отговорихте на вторият въпрос.

# 9
Ами, това, че жената не иска да продаде апартамента и че е свикнала някой да я подкрепя финансово, не означава, че е болна психически. Просто така е свикнала и така ще си кара.
Вие не можете насила да я накарате да прави нещо, което не желае. Синът й може да спре да й дава пари, ако това е, което прави, но честно казано на мен не ми се вярва да спре. Просто така са си свикнали в семейството.
Разбирам, че на теб не ти харесва, но няма много неща, които зависят от теб. Прецени дали искаш да създаваш семейство в тази ситуация, защото тя няма да изчезне с магическа пръчка.

# 10
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Ще Ви разкажа ситуацията си накратко и ще очаквам каквито и да са съвети за справяне с проблема…

Свекърва ми (64г) през живота си има трудов стаж общо най-много около година. Не иска да работи жената, някога нейния съпруг е бил заможен, обещал й да не работи и ден в живота си, но за жалост малко след това се е споминал. Така, сега обаче тя живее в много голям апартамент на центъра на Пловдив, не работи и единствения й доход е един наем от 300 лв и малка пенсия за вдовица.

Проблема е, че в тази криза със съпруга ми се трудим за да правим пари с цел да си създаден семейство, но
тя не спира да ни звъни, иска пари, изнудва ни, постоянно тегли бързи кредити (а знаем, че някой ден това ще го наследи сина й) и е в страшни борчове. Този голям апартамент е 50% нейн и 50% на мъжа ми, опитваме се да я накараме да го продадат за да си оправи борчовете и да си купи по-малко апартаментче в което да живее уютно, пък ако ще до края на живота й да не работи… но тя отказва, мисли, че всички са срещу нея и че сина к е длъжен да я издържа.
Скрит текст:
Дами, ако знаете как се доказва душевно разствойство казвайте, защото вече положението е страшно и скоро с това темпо няма да можем да си позволим да издържаме и бебенце..

Ох, първо стига с това "разствойство" – няма такава дума.

Второ, къде тук видя заболяване? Един човек иска пари, други му ги дават. Това е.

# 11
Ами, колкото и да е гадно оставете кредитите "да я поударят". Само така ще се спре, да бързите кредити обикалят и бият. Ако види, че няма да помогнете, ще спре.

# 12
Ами, това, че жената не иска да продаде апартамента и че е свикнала някой да я подкрепя финансово, не означава, че е болна психически. Просто така е свикнала и така ще си кара.
Вие не можете насила да я накарате да прави нещо, което не желае. Синът й може да спре да й дава пари, ако това е, което прави, но честно казано на мен не ми се вярва да спре. Просто така са си свикнали в семейството.
Разбирам, че на теб не ти харесва, но няма много неща, които зависят от теб. Прецени дали искаш да създаваш семейство в тази ситуация, защото тя няма да изчезне с магическа пръчка.

Не го доуточних извинявам се. Мъжа ми не й дава пари, от много време всъщност, въпроса е, че тя иска пари- той отказва, и тя затова нарочно хпди да тегли бързи кредити, без намерения да си ги изплаща о съответно накрая и половината апартамент, който той е наследил от баща си ще го вземат, като виждат че жената няма възможност да плаща.
Заплахите, че скоро ще й изнасят мебели от  къщата вече са започнали

# 13
  • София
Трябва ви консултация с адвокат.

# 14
  • София
Тя не е душевно разстроена първо, второ - ако докажете по някакъв начин психосоматично разстройство ще трябва да ѝ станете попечители и да е жива и здрава, но се връзвате за нея доживот.

# 15

Не го доуточних извинявам се. Мъжа ми не й дава пари, от много време всъщност, въпроса е, че тя иска пари- той отказва, и тя затова нарочно хпди да тегли бързи кредити, без намерения да си ги изплаща о съответно накрая и половината апартамент, който той е наследил от баща си ще го вземат, като виждат че жената няма възможност да плаща.
Ами, как ще процедира тя с живота си е нейно право.
Разбирам, че много го искате това жилище в центъра на Пловдив, но се допитайте до адвокат. И, все пак, не бъдете алчни при жив човек макар и не по вкуса ви.

# 16

Ами, как ще процедира тя с живота си е нейно право.
Разбирам, че много го искате това жилище в центъра на Пловдив, но се допитайте до адвокат. И, все пак, не бъдете алчни при жив човек макар и не по вкуса ви.

,,Не е по вкуса ми” да ни заборчват.. добре.
Проспускате, че казах че тя заборчва сина си нарочно, а за апартамента - ние й предлагаме тя да го продаде целия само и само да си изплати заемите, главната ни цел е да не наследим борчове. Мъжа ми и аз си имаме къща, не сме се интересували от нищо освен спокойствието ни.

# 17
Каква е гаранцията, че като продадете апартамента и й дадете нейната част от парите, няма да ги изхарчи и да започне отново с бързи кредити, които в последствие отново да бъдат наследени?

# 18
  • София
Не е ли малко рано да мислите за наследство при 64-годишна жена?

# 19
Каква е гаранцията, че като продадете апартамента и й дадете нейната част от парите, няма да ги изхарчи и да започне отново с бързи кредити, които в последствие отново да бъдат наследени?

Отказване от пълно наследтсво- отказване от наследени заеми.

# 20
  • София
Абе, половинката апартамент си е проблема.
И, че мама ще ги заборчи, вместо да им остави, а тя всъщност няма.

# 21
  • София
Направете отказ от наследство - да си се оправя тя. Щом мъжът е спрял да дава пари - чудесно. Сега си гледате Вашето семейство и не се занимавате повече с нея.

# 22
  • Great Britain
 Авторке, тази жена, цял живот нищо не работела, опъвала пари от сина си, едно дете ли има?

# 23
Ами аз бих отписала апартамента, здраве да е.
Поне няма да се занимавате.

# 24
Авторке, тази жена, цял живот нищо не работела, опъвала пари от сина си, едно дете ли има?

Да, един майчин син.. 😬

# 25
Душевно разстройство е по-скоро да се опитваш да изкараш човек луд, за да го изгониш от жилището му, че да влезеш ти.

# 26
Душевно разстройство е по-скоро да се опитваш да изкараш човек луд, за да го изгониш от жилището му, че да влезеш ти.

Съгласна съм. И ако прочетете всичко ще видите, че това не е релевантно за нашата ситуация.

# 27
  • France
Аз не виждам къде точно ви е проблема. Жената си прави дългове на нейно име и един ден ще ù направят запор и ще ù продадат половината апартамент на търг. Вие явно сте ù ударили чертата на тази жена. Какво точно ви кахъри?

# 28
Не знам дали проблемът няма да се оправи, ако синът й отпусне скромна издръжка.
Тя явно се опитва да постигне нещо такова. Ако тя изгуби апартамента заради бързите кредити, неговата част все пак не се губи, така че при една продажба той все ще взземе нещо. Но тогава тя ще остане вече без никакви доходи (освен вдовишката пенсия) и без покрив и той какво, на улицата ли ще я остави, или да спи в парка и да яде трева?

# 29
  • France
Не това ги притеснява, а какви дългове щели да наследят.

# 30
Един отказ от наследство и няма да наследят нищо, ни дългове, ни половин апартамент.
64-годишна, може да живее още 20 години и сега належащия въпрос е наследството? Проблемът е какво ще я прави, като остане на улицата без доходи, защото това предстои.
Нека синът й си направи калкулацията кой вариант ще му излезе по-евтино.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 14:27 от Uncommon

# 31
  • София
Човек на 64 е далече от престарял. Със сигурност е помислил за това. А ако не е, да е.

# 32
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт