На общежитие ли да живея или на квартира?

• 9 374
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Авторе. ти къде предпочиташ? Зависи ти самият къде ще се чувстваш  по-добре

Бих искал да съм на общежитие, но не мога да се реша. Идеята ми е някак чужда, никога не съм я разглеждал като вариант. Другите хора как решихте, че искате да сте на общежитие? И вие ли сте се колебали?

# 46
  • Melmak
А с какви средства разполагат родителите ти? Квартирите са доста скъпи, при много хора въобще не е избор, а необходимост да са на общежитие.

# 47

Другите хора как решихте, че искате да сте на общежитие? И вие ли сте се колебали?

Като нямаш 2 лева в джоба и решението става ебаси лесното

# 48

Бих искал да съм на общежитие, но не мога да се реша. Идеята ми е някак чужда, никога не съм я разглеждал като вариант. Другите хора как решихте, че искате да сте на общежитие? И вие ли сте се колебали?

Не съм се колебала въобще, надявах се бала да ми стигне за общежитие. От една страна финансово, от друга не познавах София, та търсене на квартира щеше да е сложно, а и за късмет доста съученици кандидатствахме и ни приеха в ТУ и те също се надяваха на общежитие, въпреки че някои от тях бяха от доста заможни семейства. От момичетата в класа само аз отидох в София, та нямаше как да се комбинирам с познат, на случаен принцип където ми дадоха стая там. От целия ми курс само две момчета бяха на квартира, и прекарваха повечето време при нас в общежитията.

# 49
Здравейте! Отзиви за бл.51 в Студентски град?

# 50
Така ще го кажа-който е бил настанен в него е късметлия. Хубав блок, условията са добри, преди няколко години в бил ремонтиран. Но все пак зависи студентите преди вас как са си поддържали стаята.

# 51
П колко човека настаняват в стая в 51 блок?

# 52
Има двойни и тройни стаи. Вече дали ще са примерно две двойни с общ коридор или да речем тройна с кухня зависи от номера на стаята(по точно от последната цифра в номера). Мисля че на всеки етаж има по една тройна. Не съм напълно убедена как са разположени по етажите.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 14:56 от CriticalDMG12

# 53
Така ще го кажа-който е бил настанен в него е късметлия. Хубав блок, условията са добри, преди няколко години в бил ремонтиран. Но все пак зависи студентите преди вас как са си поддържали стаята.
Има двойни и тройни стаи. Вече дали ще са примерно две двойни с общ коридор или да речем тройна с кухня зависи от номера на стаята(по точно от последната цифра в номера). Мисля че на всеки етаж има по една тройна. Не съм напълно убедена как са разположени по етажите.
Благодаря! Blush

# 54
А някой може ли даде информация относно съществуването на някакви частни общежития в София? Така разбрах от една майка, но не можа да ми даде повече подробности...

# 55
А някой може ли даде информация относно съществуването на някакви частни общежития в София? Така разбрах от една майка, но не можа да ми даде повече подробности...

Четох някъде по темите, че имало, ама цената беше нещо като 270 евро, ако делиш стаята с някой и повече, за да си сам. И пак имало доста желаещи и списък на чакащите. Може би в цената са и консумативите като ток, вода и т.н.

Синът ми е на общежитие, но подаде заявление, че желае да бъде със свой приятел, така че нямаме проблем с уцелване на съквартирант. Не е луксозно, от неремонтираните е, но какво толкова им трябва на две момчета на по 19 години, ще си занесем някои неща и става супер.

# 56

Четох някъде по темите, че имало, ама цената беше нещо като 270 евро, ако делиш стаята с някой и повече, за да си сам. И пак имало доста желаещи и списък на чакащите. Може би в цената са и консумативите като ток, вода и т.н.

Синът ми е на общежитие, но подаде заявление, че желае да бъде със свой приятел, така че нямаме проблем с уцелване на съквартирант. Не е луксозно, от неремонтираните е, но какво толкова им трябва на две момчета на по 19 години, ще си занесем някои неща и става супер.

За СУ ли става въпрос? Там ли настаниха вашия син с приятеля, който посочихте в заявлението???
Защото ние също изрично записахме в заявлението с кой желае да е настанен в стая, но за съжаление, не ги настаниха заедно.

# 57

Техническия в София.

За СУ ли става въпрос? Там ли настаниха вашия син с приятеля, който посочихте в заявлението???
Защото ние също изрично записахме в заявлението с кой желае да е настанен в стая, но за съжаление, не ги настаниха заедно.

# 58

Попринцип много трудно ще бъдат настанени заедно, тъй като единственото нещо от цялата настанителна кампания което не е произволно е класирането. Разпределението от друга страна се прави от компютър и той разхвърля студентите из блоковете без значение успех, бал, специалност и т.н. Компютърът не взима предвид предявеното желание в заявлението. Да ги настанят заедно на този етап е било едновременно възможно и невъзможно. Хората, които са искали да бъдат заедно и са били следователно настанени заедно е 99% в следствие на връзки в комисията и др. На по-късен етап след излизане на трайно наличните места могат да отидат до комисията и да подадат заявление че искат са бъдат настанени заедно, следователно и в друга стая.

# 59
В техническия масово уважават тези заявления. Имаме и друго познато момче от града ни, което е настанено със своя приятел.

Общи условия

Активация на акаунт