На общежитие ли да живея или на квартира?

• 9 354
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
В техническия масово уважават тези заявления. Имаме и друго познато момче от града ни, което е настанено със своя приятел.
В СУ не е така за съжаление. Без връзки много трудно става работата. Чувала съм, че и в УНСС уважават тези заявления.

# 61
И с успех става. Навремето с 5.75 и нагоре си пазехме местата, за СУ.

# 62
И с успех става. Навремето с 5.75 и нагоре си пазехме местата, за СУ.
Това сега го няма. С успех единствено се класираш за общежитие. До тук може да те докара успеха. Навремето може да е било различно, но сега е така. Разпределението по блокове е случайно, няма как да знаеш къде ще се паднеш, освен ако нямаш връзки и не си платиш да те вмъкнат в хубава стая и ремонтиран блок. Все пак съм студент в СУ и съм добре запозната с цялата схема около настанителните кампании.

# 63
Сигурна ли си? Ако двете със съквартирантката имате висок успех, можете да ползвате същата стая и следващата година, т.е. да я запазите. Или да си подадете документи за семейните блокове, но там не се знае с кого си, освен ако не сте сестри, примерно. Или женени Simple Smile

# 64
Сигурна ли си? Ако двете със съквартирантката имате висок успех, можете да ползвате същата стая и следващата година, т.е. да я запазите. Или да си подадете документи за семейните блокове, но там не се знае с кого си, освен ако не сте сестри, примерно. Или женени Simple Smile
Това да, за горните курсове обаче. При първокурсниците няма как да стане. При горен курс е важно само да се класираш за общежитие и при подаване може да се отбележи че искаш да си запазиш стаята. Реално и без да подадеш документи за семейните блокове може да те класират там.   Въпрос на свободни места и късмет. Аз говорих за първи курс по горе.

# 65
Това да, за горните курсове обаче. При първокурсниците няма как да стане. При горен курс е важно само да се класираш за общежитие и при подаване може да се отбележи че искаш да си запазиш стаята. Реално и без да подадеш документи за семейните блокове може да те класират там.   Въпрос на свободни места и късмет. Аз говорих за първи курс по горе.

Членовете на комисията по настаняване само студенти ли са ? Или има и други служители от СУ или преподаватели ? Явно имената са голяма тайна, защото никъде не ги намирам изписани.... За разлика от сайта на УНСС например, където не само че има публикувани имена и снимки на членовете на подобна комисия, но и имената и телефон за контакт с управителите на всички блокове /общежития/ , в които настаняват техни студенти.

Да разбирам ли, че за студент първи курс  няма шанс да бъде настанен с човек, с който е пожелал, дори и след второто класиране ???

# 66
Членовете на комисията по настаняване само студенти ли са ? Или има и други служители от СУ или преподаватели ? Явно имената са голяма тайна, защото никъде не ги намирам изписани.... За разлика от сайта на УНСС например, където не само че има публикувани имена и снимки на членовете на подобна комисия, но и имената и телефон за контакт с управителите на всички блокове /общежития/ , в които настаняват техни студенти.

Да разбирам ли, че за студент първи курс  няма шанс да бъде настанен с човек, с който е пожелал, дори и след второто класиране ???
Членовете на комисията са студенти, да. Вътрешно се знаят кой кое е и какъв е, но явно никъде не са споменати. След излизане на трайно наличните места може да се подаде молба/заявление, че искаш да бъдеш с някой на общежитие. Комисията обикновено гледат са уважават такива искания. Само че има вариант да ги настанят в по-лоша стая. Домакина на блока и начина, по който може да се свържете с нея ги има в системата на псбо. Членовете на комисията не са споменати никъде. Не мисля също и че студентите, където са в комисията имат достъп до системата, която разхврля студентите из блоковете, а има други опълномощени лица.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 13:36 от CriticalDMG12

# 67
Не помня как точно стана, но преди години успях да се настаня с моя близка приятелка на семейно общежитие в СУ. Бяхме последен курс, с висок успех, аз бях класирана там, тя - на друго място, но май посочихме, че искаме да сем заедно. И приеха. Нямахме никакви връзки.

Общи условия

Активация на акаунт