“Мамин син”

• 13 888
  • 215
  •   1
Отговори
# 150
От мамино синче мина на емоционален тормоз. Направих си изводите що за екземпляр си още преди това, но с този бисер затвърди образа.

Хи-хи, представител на хомо сапиенс. Аз анализатор не съм търсила, но щом те влече. Даже може и да разкажеш😆.

Ами малко са тия, които си го признават, но да за жената е емоционален тормоз.

# 151
  • Буркина Фасо
една майка има 2 деца - момче и момиче.
когато момичето се омъжи то може да се съветва с майка си до старини без да е обвинявано за "мамина щерка".
ако момчето се ожени и прави същото с майка си снахата го нарича "мамино синче."
участниците са едни и същи - пола ги разделя. такава е съдбата на мъжкото чедо. Smiley

# 152
  • София
https://www.iwoman.bg/lubopitna/curious/ivo-siromahov-za-momchet … e-si-2045288.html
Колко да е комично...на принципа "дайте да не се шегуваме, да не си кажем истината".

# 153
  • Бургас
една майка има 2 деца - момче и момиче.
когато момичето се омъжи то може да се съветва с майка си до старини без да е обвинявано за "мамина щерка".
ако момчето се ожени и прави същото с майка си снахата го нарича "мамино синче."
участниците са едни и същи - пола ги разделя. такава е съдбата на мъжкото чедо. Smiley

Мне. На такива щерки им казваме мамина Богданка и са също толкова отблъскващи като мамините синчета.
Всеки може да се съветва с майка си, в крайна сметка семейството е за да си помага. Но да се съветваш и после да прецениш с половинката си как да постъпиш е едно, да слушаш и изпълняваш каквото каже маминка - друго. И за двата пола важи. Не понасям жени, залепени за майките си и позволяващи намеса в семействата им. Решенията в една двойка следва да се взимат единствено и само от двамата в тази двойка. Приоритет в живота след като си създал семейство е половинката и детето/децата, разбира се когато няма болни и нуждаещи се от грижи родители. Останалите са част от разширеното семейство и нямат работа в решенията на младите. Не е толкова сложно да се схване.

# 154
  • Буркина Фасо
навсякъде се среща "маминото синче".  аз поне не съм виждал някъде да се пише и обвинява "мамината Богданка". което не означава, че всичките проблеми са в синчецата, а момите са хрисими.

# 155
  • Бургас
навсякъде се среща "маминото синче".  аз поне не съм виждал някъде да се пише и обвинява "мамината Богданка". което не означава, че всичките проблеми са в синчецата, а момите са хрисими.

Ами темата е за мамините синчета, затова се споменават основно те.  Отвори за тема за мамините Богданки и там ще коментираме тях.

# 156
  • София
Като дете обичах приказката за Богданка и помня, че друга беше идеята на нейната зависимост.
За първи път я чувам за влияние от мама.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 22:00 от Fever Ray

# 157
  • Бургас
Като дете обичах приказката за Богданка и помня, че друга беше идеята на нейната зависимост.
За първи път я чувам за влияние от мама.

Права си, друга е идеята, но ако се замислиш, заучената безпомощност, изразяваща се в това момата нищо да не пипва и все да чака някой друг, щото тя нали е на мама най-най-най, много прилича на тази на маминка син. Мамините Богданки стават като онези синчета, които все чакат друг, обичайно мама, да им каже какво и как. Та оттам използвах този израз, ако и да не е най-подходящия.

# 158
Жените имат други дертове, те по-често стават зависими и като сянка на мъжете си.
Иначе имам роднина, допитваща се до мама по десет пъти на ден, разказва целия си сексуален живот. Разликата е, че изведнъж й каза "ти си виновна за всичките ми провали". Малко несправедливо обвинение, при все, че тя сама я търсеше за съвети за всяко гадже, работа, образование, прическа.
Но един мъж рядко прави такива революции.

# 159
Mandy Bo, видяла, е че има проблем, от там се започва. Интересно ми е развитието при роднината, след това.

# 160
  • Столичанин ама не в повече :D
Няма мамини синове, има просто жени, които се ядосват, че не могат да накарат мъжа си да ги слуша.
Виж мамини дъщери има много след като има и приказки за тях. Sunglasses

http://chitanka.info/text/21713-galenata-dyshterja

"— А на мене? — попита майката.

— На тебе ли? — обърна се към нея зетят. — За твоята златна уста, която учи дъщеря си да не работи, аз ще донеса нещо златно."

http://chitanka.info/text/21660-kojto-ne-raboti-ne-trjabva-da-jade

"Когато Галинка се зажени, нейната майка заръчваше на старите сватове:

— Мамината дъщеричка не бива да се трепе, тя не е научена да работи."

# 161
  • София
И мамини синове има, и мамини дъщери. И двата случая са неприятни, и с двамата семейство се създава трудно, защото те вече са семейство с мама и половинката се явява притурка, която трябва да бъде натикана в рамката, която мама й е отредила. А половинката също е във връзка с майката, синът/дъщерята е само прокси.

# 162
Много често синът си е съвсем нормален мъж, но майката на "маминия син" създава това впечатление с постоянните си обаждания - къде си, какво правиш, какво яде, кога ще се приберете, струваш ми се болен.... И много мъже са просто повече от любезни към тези майки, защото знаят, че ако не вдигнат телефона ще настане една драма и не им се влиза в по-големи филми. Но отстрани погледнато другите приемат, че този мъж е мамин син. Да добавим и една приятелка или жена в картината, която очаква Земята, Луната и поне половината от планетите в Слънчевата система да се въртят около нея - и епитета е лепнат.
Мен много ме дразнят и жени които се обаждат по 100 пъти на ден на мъжа си. И накрая задължително очакват да чуят, че ги обичали.

# 163
  • София
Родителите трябва да оставят децата си да пораснат, половинките да оставят партньорите си да дишат. Уж не е толкова сложно, но изпълнението се оказва трудно за много хора.

# 164
Скрит текст:
Много често синът си е съвсем нормален мъж, но майката на "маминия син" създава това впечатление с постоянните си обаждания - къде си, какво правиш, какво яде, кога ще се приберете, струваш ми се болен.... И много мъже са просто повече от любезни към тези майки, защото знаят, че ако не вдигнат телефона ще настане една драма и не им се влиза в по-големи филми. Но отстрани погледнато другите приемат, че този мъж е мамин син. Да добавим и една приятелка или жена в картината, която очаква Земята, Луната и поне половината от планетите в Слънчевата система да се въртят около нея - и епитета е лепнат.
Мен много ме дразнят и жени които се обаждат по 100 пъти на ден на мъжа си. И накрая задължително очакват да чуят, че ги обичали.
И мен. Ама след време като мъжът се пенсионира и си стои вкъщи по цял ден може да е спокоен, тогава жена му започва да звъни на сина.

Общи условия

Активация на акаунт