“Мамин син”

• 13 886
  • 215
  •   1
Отговори
# 180
Чак не мога да повярвам, че има такива майки… толкова да си егоист и да не искаш детето ти да има семейство и да е щастливо.

# 181
Моята майка, както беше майка- орлица,  много се промени. Към мен, никога не е била чак такава, защото отрано разчитах на себе си и някак не й позволих. Нооо, към брат ми беше ужасна,мислех си, че ще го осакати до живот. Радвам се, че той успя да изгради добро семейство и я разграничи още  отначало.
Беше й трудно, но сега се гордея с нея, че го пусна и не се меси в техните неща.
Наистина една такава майка може да съсипе целия живот на синчето си.

# 182
  • Бургас
Аз съм така наречената майка - орлица. От ден едно си ги гледам като писани яйца. Но в цялото гледане винаги ги оставям сами да вземат решения. Когато бяха малки за дрехи, играчки, храна. Като по - големи за образование и т.н. Когато направят беля, заради собствено решение, сами да си търпят последиците. Каши не сме оправяли. Те са ангажимент на тези, които са си ги забъркали.  
Голямото само си избра гимназия, само си избра университет. Другата седмица му стягам багажа и да го няма. Уговорката беше, че ако не учи, стяга куфарите и на квартира.
Много ми е, мъчно, че първата “гарга” отлита, обаче тази “гарга” докато живее при мен мъж няма да стане. В тоз ред на мисли, колкото и да съм ги отглеждала, няма да ги държа до мен. Твърде много ги обичам, за да ги прецакам и да са зависими от мен.

Не разбирам майки, които не пускат децата си. Не може да не му дадеш да си живее живота. Не може да очакваш да те слуша на 20. Детето има право на собствени грешки и успехи.  Ако си свършил добра работа, то той/тя ще се справи.
Ако ще с три пъти разведена да има връзка, то си е неговата връзка. Нямам намерение нито апартаменти да давам (имаме, но на готово няма да получат), нито да дремя в квартирата му и т.н. Чувствам се длъжна да осигуря образованието само.  Моята работа при него е приключила. Вече ще бъда само гост и помощ, ако бъда потърсена. И ми е мъчно, и ще ми липсва, и ще го мисля, но детето вече е голямо Simple Smile

Майката на военния ме плаши. Толкова добре е кастрирала момчето си, че се чувства виновен от избора си и не може нито да го приеме, нито да го отхвърли. Това не е мамин син, това е дълбоко повреден човек Sad

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 08:51 от MeMyselfI

# 183
Това не е мамин син, това е дълбоко повреден човек Sad
Мамин син си е повреден човек. Колко дълбоко е, са нюанси.

# 184
За мен мъж с добра връзка с майка си не е мамин син. Нито такъв, който се чува по телефона с нея или й поправя разни неща в къщата. Мамин син е точно такъв, на когото му е съвестно, че си е намерил жена, сякаш изневерява на майка си, съответно е гузен пред нея, защото приятелката му отнема от времето и енергията. С жена си мълчи, не споделя, с мама си говорят сладки приказки. На жена му съветите са безпочвени, на майка му са разумни. Жена му не знае как се гледат деца, как се готви, как се избира кухня, мама знае, защото е по-опитна.

# 185
Чета, чета и си записвам - оказва се, че има над какво да поработя и аз с моите хубавци. Давам си сметка как с идеята да се реванширам за това, че не растат в нормално семейство (живеят при мен, майка им ги вижда от време на време) може би прекалявам понякога и има опасност да станат мамини (или в случая - бащини) синчета. Определено полезно е да се мине през това което сте написали - особено за самотни родители.

# 186
  • По света и у нас
Помнете:
1. Всеки мъж е син на майка си.
2. Съпругата/партньорката не е майка на мъжа си, но е добре да съвместява и тази функция.

Толкоз!

Не точно.
- има синове които не са толкова близки с майките си.
- мамините синове не спират да сравняват жената с майка си, или да говори за майка си - колко е велика колко е способна , колко това колко онова или пък колко е горкичка.
- ако мъжът я държи на разстояние да не му се меси - значи е нормален.

- не бъдете майка на мъжът си, може да го глезите тук таме, но в никакъв случай не го жалете или слугувайте или недай си боже да го третирате като невменяемо бебе.

- някои майки виждат в сина си - съпруга си, други - обичат да възхваляват сина си като Бог и така създават зависимост. Той има нужда от хвалби а тя му ги дава… третия тип са майки богаташки които са направили сина си зависим чрез пари - като пуделче.

Моят си въобразяваше, че ще му прибирам бъркотията му, ще лъскам къщата след него и ще готвя всяка вечер за да съм идеална като мама му - знаеш ли кога бе …. Сега сам си ги върши тези работи.

# 187
  • Бургас
По - скоро е искал да не пипа нищо вкъщи като баща си, а не ти да си като майка му.
Тя майка му не е чистила и готвила само на него. Това е видял.

# 188
Моята майка- орлица я излекувах навремето с доста брутални методи, но за съжаление не всеки го може. И виждам наоколо как доста родители отглеждат точно мамини синове и дъщери по най-различни причини. Вид осакатяване си е това, но резултата се вижда доста по-късно.

# 189
  • По света и у нас
А не мереше ме яко с мама. Тя ректорка, интерпренюрка, готви чисти и работи и най добрата възпитателка? че и най- красивата Гранд дама с пластични хирургии.
Че беше Гранд беше и аз я харесвах, и още сме си приятелки, но не живея за да се състезавам с някакви чужди идеали. Сори искам мъж а не мамин син.

# 190
  • SF
Малко е разтегливо понятието "мамин син". Някои слухове са толкова добре наострени, че само при споменаването за Рожден ден на майката, организация, подарък, започват да го критикуват, че е мамин син, който не може скъса пъпната връв....
Заможни родители, семеен бизнес, бащата дава пари за луксозен имот, майката помага в избора, професията е обща, част от фирмата се развива заради счетоводните умения на майката и компютърните на сина, търговските на дъщерята и другия син - веднага са определяни за мамини деца, които цял живот ще растат в сянката на родителите си.

# 191
Общият бизнес, ако е легален и както трябва уреден документално, е като брак, неизменно те поставя в зависимост и бюрокращина, дори да нямате роднинска връзка, пък ако е семеен съвсем. Масово работят при тате и мама и не са на дивидент, нито на заплата, а на каквото се отпусне от старейшините. Самостоятелен човек с изявен индивидуализъм не би се съгласил, аз лично бих предпочела да имам случаен шеф на главата, ако ме дразни му викам ИТ. Но повечето се съгласяват, защото е лесно.

# 192
Далеч от такива със семейни бизнеси.
Най-добре даже да не са близки.
Идеален вариант е да са през един океан, но там пък като се виждат е за по един месец. На пръв поглед не е много, но всъщност е 1/12.

# 193
Много жени съвсем съзнателно отглеждат така децата си. И като синът им срещне жена с която иска да изживее живота си, мама се активизира и тъй като добре познава детето си го почва отдалече, финно и невидимо докато отрови всичко и жената си тръгне.  Така синът остава за нея. Като мине 40 и почва да се оглежда целенасочено за жена с която да направи семейство, но то пък жените на възраст 30 - 35+ имат опит и виждат още в началото каква е бъдещата свекърва, че пъпната връв не е срязана и т.н. и изчезват.

А най-тежко е където има самотна майка (вдовица, или изоставена като детето е малко, или избрала да няма мъж до себе си) Там направо няма пробиване. Дори да се карат от време на време майката и сина, нещо счупват тия жени в момчетата си и те са негодни за нормална връзка с жена.

# 194
Много бях чувала за мамини синове, но все си мислех, че хората преувеличават и е невъзможно... докато не срещнах такъв- девер ми. /3 деца са, ММ е най-малкият/. Мисля, че майка му нарочно го прави, защото е свикнала да разполага и с парите, и с времето му. Май месец т.г. си намери приятелка, заживяха заедно още на вторият ден /за 1 месец, хаха/. Ами, заведе вечерта момичето у тях (живяха заедно), да пита маминка харесва ли я, одобрява ли я за снаха. Аз и ММ го спукахме от подигравки /39годишен е/. Одобри я, ама още на третият ден, дойде в нас да ми говори, как не била хубава, аз как съм изглеждала- тя каква била, как нищо не можела. Аз и казах, че не всички може да са красиви, и че красотата е до време, гледа се душата. Дадох съвет, като не и изнася, да ги отдели на вторият етаж и да не се бърка, защото няма да е кол на земята и това момче ще остане само. Е, в края на краищата момичето не само, че беше грозно, а и му изневери на девера. Започна работа от 07ч до 15:30, а се прибирала в 19ч, в малък град сме и хората я виждали с друг. Една вечер девера е на работа, аз отивам да оставя при тях детето (детето постоянно реве за дязо си), в 19:20, "бабинка" я изгонила. Обяснява ми, какво направила (аз чух, преди да ми каже, но не сметнах, че е моя работа). Аз директно и се развиках, че е трябвало да остави момчето да реши, и че е никоя да решава чужд живот. Ние с ММ сме директни и им казваме всичко, в очите. Та, така. Смятам, че всичко е нарочно, не от загриженост.. просто, защото ако има жена, няма да има пари и време за маминка. С ММ го коментирахме, той каза да не се бъркам, че сме отделно и не му се занимава с тях, ако искат и да се изпотрепят. Поддържаме отношения детето да ги познава, и от време на време някоя услуга.

Общи условия

Активация на акаунт