🍒Черешката на тортата 🍒

• 52 885
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
От маниока се прави тапиока.
Аз съм си купила на зрънца и понякога правя с кокосово мляко и горски плодове.Харесва ми 😋
Виждала съм и на брашно.Може да пробвам за фуфу 😋

# 211
Леле, никога не съм виждала Андрей Слабаков толкова спретнат!

# 212
  • Sunshine state
Фуфу беше за гарнитура към основното. Дамата говори за гарри, което сервира отделно с разядките мисля. Обясни, че се раздувало в стомаха и така държало сит човек по-дълго.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Garri

# 213
  • Варна
А, извинете, не съм разбрала. Но си приличат. Simple Smile
Вечерята на Караянчева беше богата и засищаща, щеше да е по-добре пилешките ,,близалки" да са с плънка( пък дори и кубче кашкавал ) и без огромните листа салата . Допадна ми идеята за десерта.
При Кметъла всичко показано бе на ниво. Дори и поизмъчената декорация на тортата.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 18:50 от Пеева

# 214
  • в сърцето на държавата
Нагледах се и ми писна да слушам на какви трапези в чужбина са били нашите хрантутници - кметове и политици!
Бедни народе!
Продължавай да избираш тези тунеядци и търтеи...

# 215
  • Буркина Фасо
Нагледах се и ми писна да слушам на какви трапези в чужбина са били нашите хрантутници - кметове и политици!
Бедни народе!
Продължавай да избираш тези тунеядци и търтеи...
всичките хрантутници са така. в цял свят.

# 216
С удоволствие бих опитала от всичко, приготвено от тазвечершната домакиня. Дори и от агнешкото, на което по принцип не съм фен.
Не й симпатизирам политически, но ме прободе в сърцето с Родопа, с пататника и с гайдата.
Чак отворих буркана с боров мед Simple Smile

# 217
  • София
Смилянски боб, ама аз съм купувала смилянски боб, произведен в Китай. За Китайците знам ,че обожават киселото мляко от Момчиловци, но дали и боба са пренесли от тук там?

# 218
  • в сърцето на държавата
Беше си подигравка да каже домакинята, че трапезата била скромна...
Бая скромна, точно за народни избраници....
Ядоха като за последно  завалийките..дето се казва ...
На екрана са всички добрички, в парламента вълци, на трапезата всички са приятели... раната прави борбата...

# 219
Толкова е хубаво това Момчиловци... Такова сирене и домати съм яла там, че само като си спомня, ми се пълни устата! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Това е гледка от площада в центъра на селото

# 220
Вие сте герои.
ПкП ама много евтин пи ар, най - добрата баба,  най - в работа  и на няколко позиции, най - добра снаха. О, и най добра съпруга, че чак съпругът ѝ готви. Предполагам пере, чисти, ама той си е льльо. Като оня другия, дет беше начело. Нали са си от една партия.
Ай, не може да бъде! не може, бе. И накрая на квартира. Плаках! И през нощта зле  спах. ПкП на квартира, т'ва наем, сметки, мъкааа. Ми закъсвация от дет и да го погледнеш.
Холивуд ряпа да яде пред  Севда. Машалла!
Вечер  сядаме да гледаме нещо разтоварващо, или поне аз, продуценти на ЧТ. Да се чете на черешката на тортата, но ако го прочетете като чистачката на тоалетната, нЕма да сбъркате 'ного.
Не искам политика, не искам хора в скъпи кюстюми, от сутрешния блок да ни обясняват колко са народни.
Толкоз от мен за седмицата.
ПкП или простете за Пост Комунистич. Пост❗.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 09:49 от *Биле омайно

# 221
Не са ми приятни тазседмичните участници. А, Цвета като каза, че всички я знаели/била известна като просто Цвета от Кърджали, такъв смях ме напуши. Joy
Викам - не, не, не те знаят така, по друг начин те знаят... Joy Wink "Кръстника" ти Бойко се погрижи да те знаят, ама не точно с името Цвета. Joy
Някой по нагоре спомена, че е лоша идея това с политиците. Подкрепям. С две ръце. И действително пропуснах седмицата с тяхно участие. Хвърлих поглед на проста, упс, просто Цвета и днес хванах малко от даже и забравих името и приключих с Черешката за тази седмица.

# 222
Коя е Севда? Тази, днешната, не я знам коя е и как се казва, ако е тя.
Цвета винаги ми е била фалшива, преди да се яви тук да ни сподели скромното си битие. И глуповата някак си.

# 223
Днешната е Дора Янкова, дългогодишен кмет на Смолян и комунист.

# 224
  • София
И как го измисли това, че един ден са й се обадили уж за временно...пък... председател я направиха?

Общи условия

Активация на акаунт