Забременели след инвитро 53

• 50 586
  • 829
  •   1
Отговори
# 165
Привет бъдещи мами, записвам се и аз в темата. След трансфер на една снежинка, на 20.12., сега съм в 7ма седмица. Бях на преглед миналата седмица и чухме пулс. Днес минах през преглед по здравната каса и потвърдиха че всичко си отговаря и отново се видя пулс.
Успех на всички тук и дано си пишем само за хубави неща!

# 166
Момичета,мерите ли си прогестерона и естрогена повреме на бременността?
Аз вчера ги пуснах, 10 г.с.
Прогестеронът е 60, приемам 2х1 Циклогест и Пролутекс.
А естрогенът е 2000.
Очаквах,че прогестеронът ще е по-висок заради високите дози.
Естрогенът го спирам постепенно.

# 167
Аз естрофема го спрях седмица след като чухме сърчицето, постепенно. Естрадиол никога не съм мерила. Прогестерон този път също не мерих, защото бях на високи дози, и бях сигурна, че е добре. От 10-та седмица започнах да намалям инжекциите, после да намалям вагиналните, и на БХС в 12 + 6 вече ги бях спряла и тях.

# 168
  • София
Естрадиол няма практика да се изследва. Прогестеронът каква единица е?

# 169
Ng/ml.
Високо е нивото,но все пак дозите на циклогеста се равняват на 8 утрогестена.
Мисля да го намаля малко като заменя единия циклогест с 1 или 2 утрогестана.

Естрадиол няма практика да се изследва. Прогестеронът каква единица е?

# 170
Здравейте, да се похваля ,че вчера ми беше последната инжекция пролутекс Hug
Дали някой от вас е говорил с лекаря си как е по-добре за нас да родим, тъй като чета, че секциото е препоръчително ?
Blush

# 171
Няма нищо такова. Ако нямаш проблеми, може да родиш, както си поискаш.

# 172
Метода на забременяване няма нищо общо с вида на родоразрешението. Ако има предпоставки за секцио - се прави. Ако ти искаш, пак никой не може да те спре.
Но ако всичко е ок, това че си забременяла инвитро по никакъв начин не ти пречи да родиш нормално.

# 173
Аз родих секцио,понеже първото ми дете което е естествено заченато се роди така. Имам приятелка след инвитро роди нормално. Ако няма индикации,които са налага секциото,то може да се роди нормално☺

# 174
  • София
Няма връзка ин витро със секцио. Това са пълни глупости. Къде пише, че е препоръчително? Може ли да споделиш информацията ти откъде е?

И пак да кажа - това са глупости.

# 175
От интернет. Ноо признавам си и аз не вярвам, но не съм го обсъждала и с лекар, тъй като смятам, че е рано все още. Благодаря за мненията ,момичета! Heart

# 176
Лошото е, че има и лекари, които го твърдят това безумие. Имам позната, на която лекар ѝ беше казал "е, то при вас е ясно, че ще е секцио" (това някъде в 5ти месец) и като попитала защо се налага секцио: "ами защото сте инвитро"....
Та да си знаете момичета - ако лекар ви го изтъкне това като причина, сменете го.

# 177
Привет, днес бях на преглед и всичко е наред, но пиша за да дам информация, ако някой мине през подобно нещо. През седмицата имах кафеникаво зацапване, което вчера стана червеникаво и по-обилно. Поизплаших се и преместих прегледа от понеделник за днес.
Казаха ми че няма отлепване, но има наченки на такова. Засилиха ми дуфастона на 2х2 и да пия 3х1 но-шпа в следващите дни. Ако до 3-4 дни не е преминало или се засили ще ме приемат за задържане, но АГ каза че очаква да не се стига до там.
Подобно зацапване било много често срещано при бременностите след инвитро.

# 178
Здравейте, да се похваля ,че вчера ми беше последната инжекция пролутекс Hug
Дали някой от вас е говорил с лекаря си как е по-добре за нас да родим, тъй като чета, че секциото е препоръчително ?
Blush

Няма такова нещо. От тук нататък никой няма да се интересува как си заченала, само на първия преглед при АГ и на първата ФМ ще те питат каква е причината за инвитрото. Аз утре влизам в 39 седмица и никой дума за секцио в моя случай не е обелил.
Успех! Simple Smile

# 179
Благодаря, Софи. Успех и на теб! Heart
Да, вчера бях на преглед и реших все пак да попитам и отговора беше точно такъв. Ако всичко си е наред няма причина да се ражда секцио . Blush

Общи условия

Активация на акаунт