Липса на цикъл

• 1 051
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, по принцип имам редовен цикъл, но този месец ми закъснява с 10 дни вече, правих 4 теста отрицателни са, притеснявам се дали не са поликистозни  яйчници и изобщо каква е причините за липсата на менструация....

# 1
Кисти, хормони, диети, стрес... Причини да искаш. Само лекар може ти каже какво точно е.

# 2
Много съм притеснена

# 3

Няма бременност,нали?
Овулацията ми беше на 6-ти този месец.

# 4
Кисти, хормони, диети, стрес... Причини да искаш. Само лекар може ти каже какво точно е.

Абсолютно подкрепям, тук можем само да гадаем.
Запиши си час за лекар и не се самолекувай. Буквално може да ти закъснява от нещо супер тъпо, което не си очаквала. Ако това ще ти помогне да си по-спокойна , може да си пуснеш кръвен тест за бременност.

# 5

Абсолютно подкрепям, тук можем само да гадаем.
Запиши си час за лекар и не се самолекувай. Буквално може да ти закъснява от нещо супер тъпо, което не си очаквала. Ако това ще ти помогне да си по-спокойна , може да си пуснеш кръвен тест за бременност.
Възможно ли е да  съм бременна, а теста да не го отчита просто

# 6
Всичко е възможно, но кръвните тестове са по-достоверни.
На мен ми закъснява, когато се смени времето, когато съм напрегната, когато си сменя диетата или приемам нови лекарства, има много фактори.

# 7
Много съм притеснена  правих 4 теста бяха отрицателни, но така и не ми идва

# 8

Здравейте
Гинеколожка ми назначи тези изследвания,  защото цикъла ми закъсняваше много правих тестове и бяха отрицателни. Оказа се че имам и кисти
Ще ходя при нея другата седмица
Може ли да ми кажете мнение дали са добре? Правим опити за бебе и сега с този цикъл и тези хормони много се отчаях

# 9
  • Sofia
На мен ми прилича на СПКЯ (синдром на поликистозните яйчници).

Имаш закъснение на цикъла, LH е доста завишен (над горна граница за съответната фаза) и съотношението му с FSH не е добро (трябва да са 1:1), тестостерона и той отива към горна граница, а и щом АГ е казала, че е видяла кисти - всичко това насочва към СПКЯ.

# 10
На мен ми прилича на СПКЯ (синдром на поликистозните яйчници).

Имаш закъснение на цикъла, LH е доста завишен (над горна граница за съответната фаза) и съотношението му с FSH не е добро (трябва да са 1:1), тестостерона и той отива към горна граница, а и щом АГ е казала, че е видяла кисти - всичко това насочва към СПКЯ.

Има ли лечение ?
Много съм притеснена
Бях бременна , но загубихме бебето в 6ти месец поради скъсена шийка на матката

# 11
  • Sofia
Аз съм с СПКЯ и не знам да има лечение, което да го "излекува". Все още не е открита причината, която го предизвиква.
Но има "лечение", което помага да се стигне до бременност.

Аз съм с СПКЯ и забременях 4 пъти, три от които бяха успешни.
Други жени с СПКЯ стигат до инвитро. Доста е индивидуално.
Но щом ти си забременяла веднъж, значи ще успееш пак. Просто може да отнеме повече време, защото при СПКЯ не винаги има овулация и трябва да уцелите месец с овулация.

Аз лично като правихме опити, ходих да ми следят овулацията (фоликулометрия). В моя случай това беше достатъчно.

Преди това някои АГ ми предписваха противозачатъчни, за да се изчистят яйчниците от кистите. Да, те се изчистваха докато приемах ОК, и след като ги спирах кистите се връщаха. Така че ако ти предложат орални контрацептиви, имай едно наум, че те реално не лекуват.

# 12
Аз съм с СПКЯ и не знам да има лечение, което да го "излекува". Все още не е открита причината, която го предизвиква.
Но има "лечение", което помага да се стигне до бременност.

Аз съм с СПКЯ и забременях 4 пъти, три от които бяха успешни.
Други жени с СПКЯ стигат до инвитро. Доста е индивидуално.
Но щом ти си забременяла веднъж, значи ще успееш пак. Просто може да отнеме повече време, защото при СПКЯ не винаги има овулация и трябва да уцелите месец с овулация.

Аз лично като правихме опити, ходих да ми следят овулацията (фоликулометрия). В моя случай това беше достатъчно.

Преди това някои АГ ми предписваха противозачатъчни, за да се изчистят яйчниците от кистите. Да, те се изчистваха докато приемах ОК, и след като ги спирах кистите се връщаха. Така че ако ти предложат орални контрацептиви, имай едно наум, че те реално не лекуват.
Аз забременях доста бързо може би от първия път беше станало  и пак имах такива проблеми с цикъла  и пиех жанин и ми идваше
Спрях го дойде ми един път без него и забременях

# 13
  • Sofia
Да и аз забременях първите три пъти от раз. А съм със страшно нередовен цикъл заради СПКЯ (вариращ от 20 до 70 дни). После след аборта не можех да забременея година и половина. Дадохме си почивка половин година и като подновихме опитите, пак забременях от раз.
Така че, както писах - индивидуално е : някои стигат до инвитро, други си забременяват без проблем. Щом си забременявала, явно положението не е толкова страшно.

ПП: естествено, че ще ти идва редовно докато пиеш ОК. Но това не е истинска М (все пак не е имало овулация), а кървене продиктувано от хормоните, които пиеш. В момента, в който спреш ОК, се възстановява твоят си цикъл, какъвто е бил преди ОК.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 14:46 от Brin de muguet

# 14
Да и аз забременях първите три пъти от раз. А съм със страшно нередовен цикъл заради СПКЯ (вариращ от 20 до 70 дни). После след аборта не можех да забременея година и половина. Дадохме си почивка половин година и като подновихме опитите, пак забременях от раз.
Така че, както писах - индивидуално е : някои стигат до инвитро, други си забременяват без проблем. Щом си забременявала, явно положението не е толкова страшно.

ПП: естествено, че ще ти идва редовно докато пиеш ОК. Но това не е истинска М (все пак не е имало овулация), а кървене продиктувано от хормоните, които пиеш. В момента, в който спреш ОК, се възстановява твоят си цикъл, какъвто е бил преди ОК.
Знам че ако един път си ми дойде без хапчета ще се случат нещата
Затова почнах и диета за да може да се нормализират и така хормоните

Общи условия

Активация на акаунт