Мами с термин Март 2024

• 58 647
  • 817
  •   1
Отговори
# 390
Прокървих в 9та седмица и от тогава мъжа ми толкова го е шубе, че за секс не иска да чуе, въпреки че доктора вече ни позволява. 😅

# 391
15+3 г.с.
И аз имам почти постоянни болки, които сякаш ги оприличавам в пикочния мехур.. то е нещо като натиск там и напоследък сякаш количеството намаля, сякаш задържам урина. Не мога да преценя, утре съм при АГ и ще питам, не знам дали е за Но-шпа, в комбинация със запека и подуването целия стомах и корем ми е леш....

# 392
Здравей, и аз излязох болничен по-рано поради стрес, това с хоспитализацията е една от две опции. Другата е да си платиш 50 лв за "частна" комисия и автоматично ти удължават болничния. Имай предвид, че имаме право на 180 дни болничен, които не включват тези 45 дни преди термин. Говори с АГ за "частната" комисия и за това колко болничен имаш останал. При съмнение, провери и с друг АГ.

Иначе и аз съм с термин март и ви чета, но не съм толкова активна. В 16 г. с. не бих казала, че усещам нещо, за което съм сигурна, че е бебето, отделно съм с предна плацента, пък ми е и първа бременност.

Здравейте и от мен. Вече съм 18+3 г. с. Усещам бълбуканията и леките почуквания на бебето. Коремът ми е доста голям, а пък сега влизам в 5 месец. Ще каже някой или, че са две или е края на шести. С килограмите и аз съм + 6. Повръщането намаля, но пък от следобяд докато заспя вечер постоянно ми е лошо и имам отвратителен вкус в устата, който не се търпи и ми се реве направо, но не е от киселини. С нищо не мога да го оправя. Засега със съня нямам проблеми, спя наляво и надясно, с юргана между краката и поне на две възглавници, че ми се връща храната. Гледам да съм активна, но не ходя на работа, за да не се излагам на стрес и змийски нападки. Намразиха ме, че забременях и обстановката е токсична. Затова съм в болнични, но АГ иска да ме вкарва в болница за пролежаване, за да ми удължи болничния. Само, че в болницата правя силни паник атаки и след това психически съм зле тъй като от дете имам страхова невроза към болнични помещения и не знам как ще се справя. И аз не го искам, ама това ще е стрес за бебето, пък лекарите не ме разбират. И съм в безизходица.. Гледам да не го мисля.. АМА на. Такава ни е системата.
Тук в нашия малък град няма частни Лкк, то лекарите са 10. Така че няма как.

# 393
Аз съм в 16 г.с.
Коремът ми е забавен - сутрин е съвсем леко издут в долната част и след хапване на най-малкото нещо се издува доста, но определено е далече от визията на бременно коремче.
Аз усещам дискомфорт от време на време - тежест или придърпване, но не и пърхания. На преглед онзи ден АГ-то ми каза, че ще започна да усещам бебе след около 6 седмици, но предполагам е индивидуално.

# 394
Аз съм в 19 г.с поне нещо положително разбрах днес, че плацентата ми се е покачила с 2 см и половина.
Сутрин се събуждам със страшно изтръпнали прасци и започнах да приемам магнезий.

Между другото чакаме момиченце. People Baby

# 395
Здравейте, аз съм на 15 ГС (както се казва от последните бебешки надежди за месец Март). Бях на преглед преди два дни, бебето беше 100 гр. Simple Smile свиваше юмручета. Аз нищо не усещам, лекаря ми каза че чак след месец може нещо да усетя. Иначе започнах преди една седмица да ми се гади сутрин и да повръщам по малко, отдавам го на стрес от връщане на работа. Иначе си продължавам с ежемесечни кръвни и с терапия от 4-5 гс с дуфастон, утрогестан, сорбифер, вигантол, мета фолиева и натаспин.

Иначе имах обилен косопад, но след приема на витамините нещата са по-добре. Другия ефект от бременността за момента е че не съм толкова концентрирана, колкото преди и все искам да правя повече, ама все едно съм като с изхабени батерии Sad И понеже на работа почти никой не знае все ме питат дали съм болна.

# 396
Аз съм 17+3, първа бременност, предна плацента. Минах през филма на корема ми не расте ни на йота целия септември (откакто влязох в 2ри триместър), бях 59кг като забременях, нормална физика, но приятели ми казват, че на дупе съм пораснала, явно се крие между кокалите. на прегледите малкия си расте и то съвсем в нормите си, та реших, че е време да пусна нещата и да се успокоя и да не го мисля. Минах и през филма кога ще усетя нещо, да знам, че сме живи! Но аз съм с предна плацента, ниска, и нищо не съм усетила досега. Лекарите ми казаха, че по-рано от 20-22ра няма и да усетя. Та, реших да се кротна и да спра да го мисля, защото надали малкото му е добре да съм стресирана. На кг съм качила +3 кг, отначало качих, че доста ми се хапваше, после втори триместър рязко изгубих апетит, месо и риба не са ми приятни, и смъкнах. Сега почвам пак наново да качвам, и почнах с месото отново. Рибата още не сме приятели, а е много полезна, та...ще се мъчим. С тромбофилия съм, всеки ден фраксипарин, предстои първо АнтиХа изследване другата седмица за проверка на дозата. С инжекциите много трудно се настроих, не за биенето, а за времето на поставяне. Почнах вечер, сега заради това изследване трябваше да ги обърна сутрин, та ставах по нощите няколко седмици, за да ги измествам с по един час. И накрая четох в други форуми, че някои мами на хепаринова терапия от раз са изчакали 12 часа и за почнали сутрин. Май напразно си разбих съня Grinning всяка сутрин се будя в 4-5, не мога да заспя до 6 и нещо. Добре, че почвам по-късно работа, но тази дупка липса на сън през нощта много ме мори през деня. Взимам Garden of Life, дъвчащи, пренатална витамин комплекс, отделно Б12, Д на спрей Better You, спрях отделната фолиева спед първия триместър, в пренаталните има и не искам да предозирам. Пия и билкова кръв, за поддържане на желязото, че в началото бях с дефицит и на Сорбифер за месец. Извинете за дългия пост, дано е било полезно за някой.

# 397
Как сте, момичета? Тези симптоми както рязко идват, така и си отиват. 😃 До вчера бях с доста придърпвания в долната област, особено докато спя. Събуждах се от дърпане. А днес сутринта ставам и виждам как почти съм легнала по корем и изпитвам едно облекчение в долната част, чак се наплаших защо ми е толкова добре. 😃 И страшното главоболие ми изчезна, а цялата седмица ми съсипа нервната система. 😅
Добре, че когато съм на работа спирам да мисля за всичко, че минава по-поносимо. ❤️
На мен ми е първа бременност, голяма късметлийка съм, че усетих всеки един симптом за съответната седмица, а като слушах приятелки и познати ми се стори лесна работа. Еми не е така, ама пък си заслужава! ❤️

# 398
Здравейте и от мен. Вече съм 18+3 г. с. Усещам бълбуканията и леките почуквания на бебето. Коремът ми е доста голям, а пък сега влизам в 5 месец. Ще каже някой или, че са две или е края на шести. С килограмите и аз съм + 6. Повръщането намаля, но пък от следобяд докато заспя вечер постоянно ми е лошо и имам отвратителен вкус в устата, който не се търпи и ми се реве направо, но не е от киселини. С нищо не мога да го оправя. Засега със съня нямам проблеми, спя наляво и надясно, с юргана между краката и поне на две възглавници, че ми се връща храната. Гледам да съм активна, но не ходя на работа, за да не се излагам на стрес и змийски нападки. Намразиха ме, че забременях и обстановката е токсична. Затова съм в болнични, но АГ иска да ме вкарва в болница за пролежаване, за да ми удължи болничния. Само, че в болницата правя силни паник атаки и след това психически съм зле тъй като от дете имам страхова невроза към болнични помещения и не знам как ще се справя. И аз не го искам, ама това ще е стрес за бебето, пък лекарите не ме разбират. И съм в безизходица.. Гледам да не го мисля.. АМА на. Такава ни е системата.
Аз давам 70 лв и ми дават 30 дава без да лежа в болница другата седмица ще взема нови 30 вече съм в 16.1ден както се разберете с АГ

# 399
До мамите,които усещат вече бебетата - всеки ден ли ги усещате ,снощи беше доста активна ,днес нищо ? Почвам да се притеснявам.

# 400
Нов съм в групата, но и аз съм с термин 31.03.24. Успех на всички и леко бременеене.

# 401
Здравейте, леле колко много сте писали от последното ми влизане във форума. Аз съм 19 г.с ( втора бременност) и корема вече ми личи от километър. Имам си редовните придъпвания, от време на време и леки  болки, но пия магнезии и нош па, и се надявам всичко да е наред. На 11.10 съм на преглед и се надявам всичко да е наред. Повече положителни мисли пожелавам на всички и се наслаждавайте на бременността.

# 402
Аз съм със първа бременос и незнам има ли значение със каквя вода се къпем има ли проблем да се напарваме някои запознат ли е

# 403
На мене ми казаха да гледам да не е много гореща водата като се къпя.

# 404
На вас прималява ли ви все още и завива ли ви се свят

Общи условия

Активация на акаунт