Мами с термин Март 2024

• 58 459
  • 817
  •   1
Отговори
# 585
https://galen.bg/laksatinil-frukt-marmalad-200gr-filipos?gclid=C … mXPBoClkAQAvD_BwE

Това е моят и очевидно щом аз го приемам, е подходящ за бременни. Моята АГ ми го написа на рецепта даже. Simple Smile

# 586
Имате ли болки в таза и силни ли са ви

# 587

Аз да.. не е като опъване, а по-скоро като изсипана се чувствам под пъпа... мисля че при мен се получава от предимно седналото ми положение в офиса, защото като се излегна и ми минава, но понякога и докато спя го усещам

# 588
Аз имам отвратителни болки. Отзад на таза от дясно все едно под бузата на дупето. Първо беше от едната страна, спря и сега почна от другата. Така не ме е боляло никога. Направо ми се реве на моменти, но май няма и какво да се направи. А гледам да се движа..

# 589
  • София
От два дни заедно с настинката ми се появи непрестанна болка в таза, по точно сакрума и ставите около него. Усеща се и към дупето и нагоре по гърба. Прочетох, че болката е типична за начало на 20 седмица, но ще лудна от нея и аз, защото не мога да си намеря място и съня стана кът.

# 590
При някои жени е много силно изявена тази болка и е нормална, тъй като таза започва леко да се разширява заради предстоящото раждане Simple Smile

# 591

Аз да.. не е като опъване, а по-скоро като изсипана се чувствам под пъпа... мисля че при мен се получава от предимно седналото ми положение в офиса, защото като се излегна и ми минава, но понякога и докато спя го усещам
И аз съм така. При навеждане и изобщо при минимален натиск има лека болка, ама усещането е все едно някой ми рови в червата. Много е неприятно.
Като се налага да съм седнала гледам да се облегна силно назад. Ама с храненето е сложно. Май ще почвам да се храня права. Joy

# 592
Stellissima, и аз съм така от около седмица някъде (19+3г.с съм вече). Първо реших, че е заради липсата на движение (макар че доста се разхождам), но се оказа, че като прекаля с "физическата активност" и май по-зле става... Най-много ми помага когато легна на една страна с калъфка между краката. По 15тина минутки на страна, поне, и се оправя положението. И изобщо не смея да си и помисля да легна на гръб, защото после съм по-зле. Ако съм седнала, задължително с голяма калъфка зад гърба, че да ми държи супер изправена позицията на тялото и никакво отпускане в полуседнало-полулегнало положение. И после като стана, малко по-внимателно действам с раздвижването, че иначе ме къса точно на сакроилиячната става (проверих, така се казва), по-често на лявата, не знам защо.
Що се отнася до странното усещане за което говорите под пъпа, това се появи тука от 2 дни някъде - все едно имам малко гюленце под пъпа, което от време на време като реши, че не му е удобно и така рита, че имам чувството, че ми отмества тялото в посоката в която е ритнало... само че при мен е когато съм изправена.

# 593
Днес се връщам много щастлива от втора ФМ в 18+5г.с., че в понеделник пак ме боля в дясно на пъпа и ниско долу, ама тоя път силно, но мина от самосебе си.. Ходих на ултразвук на бъбреци, жлъчка, ч. дроб, пик. мехур и вс е ОК - няма песъчинки и зад. на урина. АГ се съмняваше за апендикс, но професора от ФМ каза, че е дебело черво и щом е минало няма смисъл да се задълбочава с преглед при хирург (понякога се случвало от притискането). Пия си Дуфалака и ям по течни храни, гледам да не пропускам изхождане и тва е положението. Иначе бебчо си върви нормално и без промяна в термина (24 март) и всичко е чудесно. Бъдете здрави и вие!

# 594
Аз също имам разхлабване и спазми както болка около пъпа и в дясно по- ниско и мислех че е апендицит

# 595
Момичета, мен нещо ме е пипнало явно от снощи вечерта съм с диария, без болки в корема, но се чувствам страшно отпаднала - лежа цял ден и ме избива на пот и като премерих температурата 36,9.
Освен парацетамол друго не смея да пия, някоя да е била в подобна ситуация? Confounded

# 596
Аз съм със силни болки в корема и разхлабване, незнайно защо предимно до обяд после само ме наболява и от следващата сутрин пак. Но е със спазми и болки затова си помислих по едно време да не е нещо сериозно като апендицит или друго знам ли. Нямам температура.

# 597
за всички мами с настинки - изкарах 5та вирусна инфекция... общо взето всеки месец по една, дъщеря ми каквото донесе от яслата аз го карам с нея (и по-тежко от нея). Респираторните вируси не минават през плацентата, но разбира се отслабват организма ни. Най-опасна е високата температура. Някъде четох, че ако качите 38 градуса, ден или нощ, да се ходи в спешното. Иначе аз повече от 37.8 един път не съм качвала, пих парацетамол и спадна. Кофти е и се притеснявам, но бебенцето си наддава по план. Дано се родят живи и здрави, тази година има супер много такива вируси заради относително топлата есен.

# 598
Момичета, имам въпрос към майките, които вече имат дечица. Какви памперси сте ползвали или ползвате? Гледам в момента цените и хич не ми се нравят тези на Pampers....сигурна съм, че трябва да има по-евтини с хубаво качество. Чух доволни майки от Mamia и Little angels. Ако някой ги е ползвал може да сподели. Освен това имам въпрос и за козметиката. Коя е хубава и бюджетна за бебето, ако е с нормална кожа. Mustela, Бочко?

# 599
Момичета, някоя от вас има ли някакви пъпчици или обриви по корема и кръста имам ги и вного ме сърбят.Аз съм във 19.2 г. Но не осещам още ритане или нещо незнам защо със предна плацента съм има ли значение на преглед съм чак на 10.11

Общи условия

Активация на акаунт