Мами с термин Март 2024

• 58 451
  • 817
  •   1
Отговори
# 600
Момичета бях на 2 фетални морфологии и ми казаха, че всичко е наред. Казаха че изслеването зa сърцето е по желание и само ако искам. Само че аз съм 23 гестационна седмица и реших да не го правя. Има ли някоя от вас, която го е пропуснала и какви са препоръките на вашите лекари?

# 601
Мен предимно за фетална ехокардиография ме пратиха на втора фетална морфология. Моят АГ каза, че другите неща може и той да си ги следи, както и до сега, но иска сърцето да се огледа много детайлно, защото му е важно и за да знае как да си планира действията за напред.
Първата фетална ми я направи той, така че не знам дали по принцип обръщат толкова внимание на сърцето както доц. Игнатов сега, но на сърцето и на съдовете отдели поне половината време от прегледа. Той много детайлно и внимателно огледа и цялото бебче де, но определено при сърцето бяха какви ли не неща - Доплер, високи, ниски честоти, различни проекции, посока на кръвотока... чудо беше.
Предполагам че на втората фетална морфология са огледали много внимателно сърцето и на твоето бебе, просто не са го афиширали, ами е минало покрай всичката друга информация. То дето се вика на втора фетална това се гледа най-вече - сърце - съдречни кухини, посока на сърцето, съдове изхождащи и влизащи в него и посока на кръвотока.

# 602
Момичета, имам въпрос към майките, които вече имат дечица. Какви памперси сте ползвали или ползвате? Гледам в момента цените и хич не ми се нравят тези на Pampers....сигурна съм, че трябва да има по-евтини с хубаво качество. Чух доволни майки от Mamia и Little angels. Ако някой ги е ползвал може да сподели. Освен това имам въпрос и за козметиката. Коя е хубава и бюджетна за бебето, ако е с нормална кожа. Mustela, Бочко?

Pampers според мен са кофти. На нас най-ни харесваха Puffies. От по-евтините мисля тези в Лидъл lupilu са ОК. Вземала съм и на Babylove (от DM) и пак бяха ОК.
А за козметиката - прехвалената Mustela на никой няма да я препоръчам, големи боклуци, и много скъпи. По-добре Bioderma или нещо подобно. Бочко също са ОК.

# 603
Аз купувах  pampers premium care, като съм пробвала и доста други но от тях съм си най-доволна. Като бюджетни и на добра цена бих казала ,че са пелените на Лидл.
А за козметика, много зависи от бебето и кожата му , дъщеря ни е с чувствителна кожа и за това си ползваме специални козметика. Мустелата изобщо не е бюджетен вариант и според мен е прехвалена.....може би Hipp.

Момичета, имам въпрос към майките, които вече имат дечица. Какви памперси сте ползвали или ползвате? Гледам в момента цените и хич не ми се нравят тези на Pampers....сигурна съм, че трябва да има по-евтини с хубаво качество. Чух доволни майки от Mamia и Little angels. Ако някой ги е ползвал може да сподели. Освен това имам въпрос и за козметиката. Коя е хубава и бюджетна за бебето, ако е с нормална кожа. Mustela, Бочко?

# 604
Случвало ли ви се е след изпишкване с извинение  да виси секрет гъст, но по бельото мноого рядко да има.

# 605
Това трябва да е цервикална слуз. От хормоните трябва да е.
Ако те притеснява, говори с док да ти вземе проба за МБ, за всеки случай .

# 606
Някоя от вас пие ли Омега 3? Чудя се коя е подходяща за бременни, тъй като повечето имат витамини или добавки. Търся някоя изцяло чиста. Благодаря Simple Smile

Аз започнах вечер да усещам леко втвърдяване на долнота част на  корема или леко стягане, не е нещо силно. Най-често се стряскам в съня си и като се събудя е така известно време и се отпуска. През деня не съм забелязала. Ще питам АГ на прегледа така или иначе, но предполагам,че и на други се случва. Още не усещам движения. Отвреме навреме усещам нещо като еднократно бълбукане, ама не съм сигурна дали не е от червото нещо. При вас как се усетиха първите движения? Четох за "пърхането", ама аз такова не усещам. По-скоро е като балонче ниско в корема.

# 607
Хоуп, балончетата са всъщност бебето ,просто явно още не го усещаш толкова силно,но е то. А за стягането на корема, от това което са ми обяснявали приятелки , това ще са ти контракции,така че кажи на лекаря си може да ти изпише нещо.А за омегата , аз си пия преди да забременея и не съм казвала на гинеколога си ,сега я вземам от дъжд на вятър

# 608
Аз си поръчах тази от iherb, в бг не успях да я открия. Попадах само на лилавата опаковка с Д3. А и беше на по- добра цена там, де Simple Smile

# 609
Аз пия ето тази. Без остатъчен вкус на риба е,много е добра.Само омега е без Д3. Общо взето е същата,като вашата,но по-малко мг

# 610
Да, и аз нямам идея защо са различни опаковките на RX серията.

# 611
Благодаря ви 😊

# 612
Здравейте момичета.
Имам малко странен въпрос, ама понеже ми е първа бременност... Та не ми се смейте много... Joy
Снощи като се погледнах в огледалото и ми направи впечатление че коремът ми е издут и странично. Не е много, но все пак ми е издуто и встрани, в областта на талията. Това дали е нормално?
ПП : От известно време имам и усещането че съм подута до пръсване. Сякаш съм преяла сериозно, но и на гладно съм така. Пък като се и нахраня става съвсем....

# 613
Здравейте, аз днес минах на преглед 19 гс бебчо е 340 грама и на прегледа не беше много за снимки, че се беше завъртяло. Аз още не го усещам да ме рита, но лекаря каза че то така се върти вътре и му е широко но до две седмици вече би трябвало да се усеща. Иначе съм на морфология на 8-ми в 20 гс и нямам търпение вече искам да знам дали всичко му е наред и да се поуспокоя ❤️

# 614
Моят корем също не е перфектно симетричен като се погледне отгоре, най-вероятно е от позицията на бебето. Възможно е при някои и да са контракции, ако става на топка, аз за себе си още не съм ги идентифицирала.
Иначе аз имам периоди през някоя друга седмица по цял ден примерно да ми е яко стегнат корема все едно съм напомпана, но все пак расте матка, разместват се органи и тн. Гледам тогава да почивам повече. Ако хапна малко повече също усещам доста опъване.
Както ми е казала лекарката, стига да не са силни или продължителни болки, всичко е в рамките на нормалното, все пак целия ни организъм търпи промени и много от усещанията са съвсем нормални.

Общи условия

Активация на акаунт